Svet motocyklov - 08/09 2020

Na stánky prichádza ďalšie vydanie časopisu Svet motocyklov, tak ho nepremeškajte...

Svet motocyklov - 08/09 2020

AKTUALITY

SEA-DOO WAKE PRO 230

Niekto sa rád zabáva cez leto vo vode, niekto radšej na vode. So Sea-Doo Wake Pro 230 môžete zažívať vodné radovánky rôznych druhov – v zákrutách v sedle skútra, alebo aj na lane za vodným skútrom – na lyžiach, wakeboarde, alebo tak ako naša šesťnásobná majsterka sveta Zuzana Vráblová - na wakeskate.

TEST TRIUMPH STREET TRIPLE RS

Angličania vedia, ako urobiť mladému človeku radosť – Street Triple RS je najzábavnejším naháčom, aký sa cez La Manche preplavil z ostrovov k nám do Európy. Po jesennom zvezení na okruhu sme si teraz Street Triple RS vyskúšali na obyčajných slovenských cestách. A bol to rovnako veľký adrenalín!

1415.jpg

TESTOVACIE JAZDY INDIAN

Ideálnou príležitosťou ako si uľahčiť rozhodovanie pri výbere vysnívaného motocykla sú testovacie jazdy. Priaznivci značky Indian sa mohli v dvoch termínoch presvedčiť o prednostiach jej motocyklov na reprezentačnej vzorke siedmich modelov.

TEST HONDA CB650R

Vysokootáčkový štvorvalec, ľahký oceľový rám a prémiová výbava tvorí základ obľúbeného naháča strednej triedy, ktorý minulý rok doplnil ucelený rad modelov Honda v štýle Neo Sport Café. Pekne vyladená CB650R, aj vďaka možnosti zníženia výkonu na limit kategórie A2, je ideálnou voľbou pre jazdcov, ktorí chcú získať potrebné skúsenosti pred vstupom do sveta veľkých motocyklov Honda.

2021.jpg

TEST HARLEY-DAVIDSON FAT BOB 114

Harley-Davidson je často obviňovaný z jednoduchého kopírovania minulosti. V prípade štýlového power-cruisera Fat Bob však toto tvrdenie vôbec nesedí. Práve tento model priniesol do rozvetvenej rodiny Softail čerstvý vietor. Výborne fungujúci podvozok v kombinácii s asfalt trhajúcim motorom Milwaukee-Eight 114 robia z jazdy veľmi intenzívny zážitok.

2627.jpg

40 ROKOV BMW GS

Prvá osemstovka R80G/S vznikla už v roku 1980 a skratka GS je odvtedy legendou medzi dobrodruhmi po celom svete. BMW Motorrad oslavuje v roku 2020 neuveriteľných 40 rokov modelu GS – špeciálnymi farebnými variantami modelov F 750, 850 a 850 GS Adventure.

KAWASAKI KLX 230

Dnešná doba je plná technického pokroku, najnovších technológií, špičkových materiálov... Ani motocykloví výrobcovia nie sú pozadu a predháňajú sa v predstavovaní noviniek nabitých tým najlepším a najnovším. Stále je tu však veľká skupina tých jazdcov, ktorí nostalgicky spomínajú na staré-dobré časy a túžia po jednoduchšej technike.

CUSTOM YAMAHA XT 500 1977

Mám slabosť na staré enduro štvortakty. Asi to bude spomienkami z detstva, kedy na uliciach behali samé dvojtaktné červené Jawy, no keď človek zbadal a počul krásne duniaci importovaný japonský štvortakt, išlo mu srdce z hrude vyskočiť. A tentokrát mi srdce skoro od nadšenia prasklo pri pohľade na toto nádherné XT 500.

3637.jpg

TEST ROYAL ENFIELD CONTINENTAL GT 650

Na zvezenie na dvojvalcovom Royal Enfield Continental GT som sa tešil tak dlho a tak intenzívne, že som si pri prvom potočení kľúčika pripadal tak šťastný, ako keby som sa vôbec prvýkrát išiel zviezť na motorke. A vlastne som sa aj tak trochu cítil, ako keď som sa prvýkrát viezol na Jawe 350.

3839.jpg

POROVNÁVACÍ TEST: BMW F900XR VS. YAMAHA TRACER 900 GT

Ste pripravení na zábavnú jazdu? Naše dva testované motocykle dokážu uspokojiť tie najvyššie nároky jazdcov, ktorí radi svižne cestujú . Na prvý pohľad je zrejmé, že nemajú terénne ambície. Ich revírom sú spevnené cesty s množstvom zákrut, kde môžu naplno rozvinúť svoj talent. Prirodzene uvoľnený posed, dobrá ochrana pred náporom vetra a slušná turistická výbava je zárukou, že s nimi v pohode zvládnete aj dlhší výlet.

4243.jpg

MOTOTURISTIKA: SLOVENSKÁ HITPARÁDA CIEST

Ďalší okruh nášho seriálu "Slovenská hitparáda ciest" vedie úchvatnou krajinou, ktorá je ešte málo poznamenaná civilizáciou. Nie sú to len horské cesty plné zákrut, ktoré z nej robia motorkársky veľmi atraktívnu trasu, ale aj národné parky a prírodné rezervácie, okolo ktorých prechádza.

CF MOTO 300NK

Už prvý pohľad vám naznačí, na akú klientelu má táto motorka namierené. Zvlášť vo farbe, ktorú vidíte na fotkách... Výrazná tyrkysová perleť doslova žiari a jasne naznačuje, že 300NK chce osloviť hlavne tínedžerov. Neznamená to však, že by nemohla zaujať ani skúsených dospelákov, ktorí v kútiku duše zostali mladí a hraví. Koniec-koncov, pre nich je tu aj decentnejšia, čierna verzia. Motorka je to vyslovene hravá, no zároveň to nie je žiadna detská hračka, z ktorej mladík „vyrastie" v priebehu jednej sezóny.

MOTODIEVČA MARTINA & NINJA 650

Ozdobou tohto čísla nášho časopisu je 24 ročná Martina, ktorá jazdí na Kawasaki Ninja 650 a okrem iného študuje psychológiu v Trnave. Čo ju priviedlo k motorkám a hlavne k jej zelenej Kawasaki?

TEST HUSQVARNA 701 ENDURO

V dobe, keď sa každá druhá motorka volá cestovné enduro, poteší zviezť sa na stroji, ktorý si ako jeden z mála môže hovoriť ENDURO. Alebo, ešte lepšie povedané, Hard Enduro – stvorené pre tých skutočných drsných enduro jazdcov, ktorí sa radi pohybujú nielen na ceste, ale aj v poriadnom teréne!

5859.jpg

GARMIN ZUMO XT KEMP

Garmin po dlhšej dobe predstavil úplne novú motocyklovú navigáciu zumo XT, ktorá ponúka plynulú podporu navigácie nielen na ceste, ale aj v teréne. Perfektnou príležitosťou ako sa s ňou bližšie zoznámiť a zároveň zdokonaliť svoje jazdecké schopnosti bola akcia ZUMO XTkemp.

LINHAI 1100 DIESEL

Značka Linhai kedysi ponúkala len maloobjemové štvorkolky, no už dávnejšie do svojho výrobného programu zaradila aj väčšie a užitočnejšie side by side vozidlá. Pracovné UTV pritom ponúka nielen s klasickými benzínovými motormi, ale využila aj výhody elektropohonu a najnovšie prichádza s agregátom kŕmeným naftou.

6465.jpg

YAMAHA MOTOCROS V ROKU 2021

Modelový rok 2021 je vo svete motokrosu plný noviniek. Yamaha kompletne prekopala svoju YZ250F a novinkou v jej ponuke sú aj špeciály Monster Energy® Yamaha Racing Editions dostupné v podobe obidvoch štvortaktných modelov.

MX PROJEKT - TŔPNUTIE PREDLAKTIA

Snažím sa pravidelne jazdiť v teréne, mimo sezónu cvičiť, no zdá sa, že to nič nemení na fakte, že mi po pár kolách začnú odchádzať ruky. Stŕpnuté stvrdnuté predlaktia, ľavačka začína mať problémy so spojkou, pravačka už tak presne nedávkuje plyn. Dnes ma to už poriadne naštvalo a ideme to riešiť!

7273.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre