Svet motocyklov august-september 2017

Ďalšie číslo v predaji. Čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov august-september 2017

KALENDÁR PODUJATÍ AUGUST - SEPTEMBER 2017

AKTUALITY

PODUJATIE: HARLEY ON TOUR 2017

V rámci podujatia Harley on Tour aj tento rok zavítal na Slovensko špeciálne upravený kamión plný exkluzívnych modelov Harley-Davidson. Počas troch víkendov mali milovníci silných motoriek jedinečnú príležitosť vyskúšať si na vlastnej koži ako chutí jazda s nablýskanými strojmi tejto legendárnej značky.

TEST: DUCATI MONSTER 1200 S

Ducati Monster patrí medzi moje srdcovky a tisícvedstovka je jednoznačne topka! Tak na ceste ako aj na okruhu, kde sme si s ňou tiež dobre zašantili. Jednoznačne výborný monsterovský zážitok z jazdy. Po slovensky príšerná jazda, teda chcel som povedať príšerne dobrá jazda.

TEST: HONDA CB 650F

Bývalá hviezda strednej triedy diétuje, pretože ju dostihla nepriazeň osudu. Továreň Honda sa k tomuto svojmu synkovi v poslednej dobe zachovala trochu macošsky - odoprela mu používanie prídavného pomenovania Hornet, a to mávalo dáky cveng! Ešte aj krídelká nechala pristrihnúť, takže CB 650F sa nehonosí stovkou koní ako predchodca, šesťstovka Sršník. Moderný naháčik sa napriek všetkému drží – aj po spacifikovaní v ňom zostalo priveľa života na to, aby prijal rolu nudiva pre postaršie usadlé publikum. Za statočnosť ho krstíme na... na Jašidlo.

copy_2021.jpg

TEST: HARLEY-DAVIDSON SOFTAIL SLIM S

Americká legenda Harley - Davidson si veľmi zakladá na tradícii svojich motocyklov. Aj minuloročná novinka Softail Slim S prináša dokonalú ilúziu starých dobrých časov, keď motorky zbavené všetkých zbytočných okrás prinášali svojim majiteľom neopakovateľný zážitok z jazdy.

2425.jpg

MOTOZRAZ SVETA MOTOCYKLOV – 17. - 20. AUGUST 2017

Motorkárske akcie patriace k letu sú v plnom prúde a na obzore je ďalšie veľké podujatie. Nezabudnite, šestnásty ročník medzinárodného Motozrazu Sveta motocyklov štartuje už vo štvrtok 17. augusta a potrvá až do nedele.

TEST: VODNÉ SKÚTRE SEA-DOO 2017

Spoločnosť IMIDJEX, ako importér produktov kanadskej značky BRP pre Slovensko, organizuje v spolupráci s autorizovanými dílermi v priebehu roka množstvo zaujímavých akcií. Medzi tie najvydarenejšie určite patrí Sea-Doo Demo Days 2017 na Zemplínskej šírave.

copy_2829.jpg

TEST: MOTO GUZZI V7III RACER

Legendárna V7 je tu už v tretej generácii. Presnejšie povedané, jej „novodobá" podoba už nesie označenie III. Inak pôvodne má tento názov oveľa dlhšiu históriu...

copy_3233.jpg

POROVNÁVACÍ TEST: BMW R 1200 RT VS. YAMAHA FJR1300AE

V našom teste sa stretla elita kategórie športovo-turistických motocyklov. Proti nestarnúcej Yamahe FJR 1300, ktorá mala svoju premiéru na prelome tisícročí, stojí cestovateľská legenda R1200RT. Tá patrí už takmer tri desaťročia medzi predajné hity BMW. Tieto krížniky ciest ponúkajú motorkárom, ktorí to s diaľkovou turistikou myslia naozaj vážne, maximálnu výbavu, elektronicky nastaviteľné podvozky a dva nezameniteľné motory.

CUSTOM BMW R NINET

Páčia sa mi staré pretekárske stroje a nemusia to zákonite byť len klasiky zo šesťdesiatych rokov. Aj takýto krásny youngtimer z osemdesiatych má svoje jedinečné čaro. Aj keď ono je to v podstate nové BMW R NineT prezlečené do farebných šiat z rokov osemdesiatych.

CUSTOM YAMAHA HL 500

Yamaha HL 500 je jedným z najvýnimočnejších motocyklov v offroad segmente, ktoré uzreli svetlo tohto sveta. Tentokrát sme si do rubirky custom vybrali takúto nádhernú repliku HL päťstovky z New Yorkskej dielne Husky Restorations.

4243.jpg

TEST: HONDA SH 125I

Ak nepoznáte SH-čko, ste jednoducho nevšímaví. Ulice ich brázdia tisícky, ak ich nestretávate doma, tak určite ste ich mali šancu vidieť v dovolenkových destináciách hlavne v Taliansku. Skútrik je to síce navonok nenápadný, no za tie roky privedený takmer k dokonalosti.

KOČKY NA MOTORKÁCH - KARIN

Rubrika „kočky na motorkách" oslovila aj mladučkú Karin, ktorá nám zaslala zopár fotiek a niečo o sebe. Položili sme jej zopár otázok...

SVET PNEUMATÍK - MIKONA

S dovolenkovými cestami, ale aj denným „vozením sa" pribúdajú kilometre na tachometri závratným tempom a spolu s tým ubúda z dezénu pneumatík vašej motorky. Neoplatí sa to podceniť, bezpečnosť je predsa prvoradá...

TEST: KTM 390 DUKE

Druhá generácia tristodeväťdesiatky Duke vyzerá ako keby z oka vypadla svojmu veľkému bráchovi Super Duke. Imidž dokonalý, motor stále výborný, podvozok ešte lepší a nová elektronika úplne TOP! Pred vami stojí stále najzábavnejšia motorka triedy A2.

MOTOTURISTIKA: RUMUNSKO

Tento rok sme dostali do redakcie na dva letné mesiace minuloročnú novinku Honda CRF1000L Africa Twin, ktorá je snom nejedného dobrodružného cestovateľa. Aby som preveril jej kvality, využil som pár dní voľna a s novými priateľmi vyrazil do Rumunska. Prešli sme si veľmi obľúbené horské cesty ako je Transfagarasan či Transalpina, ale spoznali sme aj ďalšie pekné miesta.

TEST: SUZUKI V-STROM 1000 ABS

V segmente veľkých cestovných endúr sa toho v posledných rokoch veľa zmenilo. Pribudlo množstvo nových modelov, ktoré útočia na city zákazníkov svojim bombastickým výkonom a bohatou výbavou, v ktorej nechýbajú najmodernejšie asistenčné systémy. To všetko sa však musí odzrkadliť na výslednej cene. Našťastie zostali v ponuke aj maximálne funkčné a spoľahlivé motorky, ako je Suzuki V-Strom 1000, ktoré vás pohodlne dovezú kam budete chcieť. Podľa výrobcu je práve tisícka ideálnou voľba pre dobrodružných cestovateľov.

JAZDENÉ BMW R 1100/1150/1200 GS

Najpredávanejší model v histórii BMW Motorrad patrí medzi obľúbené stroje nielen medzi novými motocyklami, ale aj medzi ojazdenými strojmi. Od roku 1980 prešlo GS veľkým množstvom generačných zmien, ktoré vám teraz predstavíme v našom podrobnom prehľade.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

RED BULL GET ON TOP JE SPÄŤ

Podujatie Red Bull Get on Top sa vracia do Porúbky pri Žiline aj v tomto roku. Registrácia jazdcov bola spustená už v júli, poponáhľajte sa, aby sa vám ušlo miesto v štartovej listine a aby ste sa mohli pokúsiť zdolať strmý kopec a vychutnať si zhora pohľad na „kotol" plný divákov pod kopcom!

POLARIS SPORTSMAN XP 1000

Sportsman opäť omladol a značka Polaris si na svojej vlajkovej lodi medzi štvorkolkami dala záležať. Pod názvom Sportsman sme kedysi poznali nenápadného pracanta, ktorý vzbudzoval dôveru už na prvý pohľad. Nie, že by novinka vyzerala nedôveryhodne, ale už jej dizajn naznačuje, že dostala gény dravca. A prvé zvezenie to aj potvrdzuje...

6869.jpg

CHRIS BIRCH - ADVENTURE TRÉNING

Enduro legenda Chris Birch prišiel na naše malé Slovensko, aby nás naučil poriadne jazdiť s veľkou enduro motorkou aj v skutočnom teréne. Chlapci z Motoshop Žubor spískali takúto jedinečnú akciu, na ktorej veľké endurá skákali ponad ležiace stromy, jazdili po zadnom i prednom kolese, zvládali náročné výjazdy a predovšetkým padali, padali a padali.

HUSQVARNA 2018

Husqvarna predstavila svoje nové dvojtaktné enduro modely pre rok 2018 s revolučným vstrekovaním paliva na oficiálnej prezentácii v Britskej Kolumbii v Kanade. Aké sú výhody dvojtaktného vstrekovania a ako jazdili nové modely TE 250i a TE 300i v tomto enduro raji?

7475.jpg
6869.jpg
copy_3637.jpg
5657.jpg
2425.jpg
4445.jpg
copy_3233.jpg
4243.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre