SVET MOTOCYKLOV - December 2018

V aktuálnom čísle sa dočítate:

SVET MOTOCYKLOV - December 2018

KALENDÁR PODUJATÍ - DECEMBER 2018

AKTUALITY

TIPY NA VÝHODNÉ NÁKUPY

1415.jpg

PREDSTAVENIE SUZUKI KATANA

Dlho sme čakali, kedy Suzuki reinkarnuje svoju legendárnu Katanu a konečne je to tu. Najzásadnejšia novinka značky okrem názvu preberá i jej ikonický dizajn, ktorý nás vracia do osemdesiatych rokov.

2021.jpg

TEST YAMAHA MT-03

Konečne osemnásť! Prvé legálne vypité pivo v bare, prvá možnosť zúčastniť sa volieb. A hlavne prvý vodičák na veľkú motoru kategórie A2 s výkonom do 48 koní. Mať znova osemnásť, Yamaha MT-03 by jednoznačne patrila medzi mojich horúcich favoritov.

2425.jpg

VÝSTAVA EICMA 2018

Prvú väčšiu porciu noviniek pre budúcoročnú sezónu sme zhltli na výstave Intermot v Kolíne, niečo sa objavilo krátko po nej a to najväčšie sústo nás tradične čakalo na milánskom výstavisku. 76. ročník výstavy Eicma otvoril svoje brány na začiatku novembra. Nenechala si ho ujsť žiadna z významnejších značiek, takže sme sem leteli obdivovať novinky pekne pohromade. Popri motorkách nechýbalo ani veľa príslušenstva a niekoľkodňový motocyklový sviatok dotvoril aj neodmysliteľný sprievodný program.

2829.jpg

PREDSTAVENIE KAWASAKI VERSYS 1000

Na svete je tretia generácia modelu Versys a my ju vítame s otvorenou náručou. Nový dizajn, hromada novej elektroniky a hlavne poriadne nabúchaná verzia SE vo fullke aj s elektronickým podvozkom. Zelení nám statočne naštedrili.

TEST CAN-AM RYKER 600/900

Toto americké lego je neskutočná namotávka. Takmer ako Nokia 3310 v roku 2000. Prečo? Môžete si na ňom nastaviť, zmeniť alebo vymeniť všetko presne ako na starej Nokii. A keď vravím všetko, tak myslím absolútne všetko. No už v základnej výbave dostanete neskutočne zábavný stroj s dokonalým štýlom.

3839.jpg

TEST DUCATI MULTISTRADA 950

Posledná generácia multifunkčného modelu Ducati Multistrada 1260 dokáže sprostredkovať skutočne strhujúci zážitok z jazdy. Stošesťdesiat koní však už vyžaduje skúseného vodiča s veľkou dávkou sebaovládania. Pre všetkých, ktorí nepotrebujú tak šialený výkon a záplavu elektronických systémov má Ducati vo svojej ponuke cenovo dostupnejšie cestovné enduro Multistrada 950.

4243.jpg

HONDA MONKEY

Ten návrat bol naozaj rýchly - vlani na jar Honda oznámila koniec malej-veľkej legendy menom Monkey, aby už na jeseň ukázal koncept novodobého nástupcu. Prešlo pár mesiacov a na jar tohto roku bola na svete finálna podoba. Na sklonku leta sa dostala do predaja aj u nás a neváhali sme s vyskúšaním tohto strojčeka.

VEĽKÝ NÁVRAT JAWY

Kývačka je späť v celej svojej kráse. So štvortaktným kvapalinou chladeným motorom, s kotúčovou brzdou na prednom kolese, s ABS a elektrickým štartérom. Takmer na nerozoznanie od originálu z roku 1954. Zatiaľ však len pre indický trh.

4849.jpg

EXKLUZÍVNY TEST BMW R 1250 GS & R 1250 RT

Bavorská značka BMW tento rok vdýchla nový život obľúbeným motocyklom radu „R". Pätica modelov dostala nové dvojvalce boxer s premenlivým časovaním ventilov ShiftCam. U motorov s kombinovaným chladením vzduchom a kvapalinou sa podarilo citeľne zvýšiť výkon a krútiaci moment nielen zmenou časovania ventilov, ale aj zväčšením zdvihového objemu na 1254 ccm. Ako sa všetky zmeny prejavili na jazdných vlastnostiach takých bestsellerov ako je R1250GS a R1250RT sme si mohli vyskúšať v nádhernom prostredí rakúskych Álp, len pár týždňov po ich oficiálnom predstavení. Aj keď očakávania boli veľké, nový boxer na nás urobil silný dojem.

5051.jpg

PREDSTAVENIE YAMAHA TÉNÉRÉ 700

Ténéré je legenda, ktorá sa po rokoch znova vracia tam, kde vznikla. Do skutočného terénu, do púštnych dún. Nová sedemstovka Ténéré je tým, o čom sme celé roky snívali.

5657.jpg

JAZDENÁ YAMAHA SUPER TÉNÉRÉ & TDM 850 / 900

Yamaha má na svedomí množstvo prelomových motocyklov. A jednými z nich sú aj dobrodružná Super Ténéré či zábavný funbike TDM 850, ktoré obidve používali rovnakú pohonnú jednotku - kvapalinou chladený radový dvojvalec.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

TEST KTM 250 EXC TPI

Namiesto štvortaktného Braaaap sa posledné dni lesom ozývalo dvojtaktné Ring Ding Ding. Na jesenný test som dostal krásnu naleštenú KTM 250 EXC TPI a rozmýšľam, či ju vôbec vrátim naspäť.

6465.jpg

DAKAR 2019

V januári odštartuje vraj najťažšia rally sveta - Dakar. Je to už 41. ročník a po desiatich rokoch čo sa rally koná na juhoamerickom kontinente dostáva súťaž novú podobu. Chýbať nebudú ani dvaja slovenskí jazdci.

CF MOTO GLADIATOR X650

Vo svete štvorkoliek už dávnejšie začala šialená naháňačka za objemom a výkonom. Každý chce veľký a silný litrový dvojvalec. Skutočne každý? Nie tak celkom. Stále sú tu jazdci, ktorí žiadajú menší, jednoduchší a cenovo dostupnejší jednovalcový agregát. A ten nemusí byť len malý, či slabý a už vôbec nie zabalený vo vyslovene „lacnom" stroji...

6869.jpg

MX PROJEKT - ZIMNÁ PRÍPRAVA

Motokrosová trať je pod hromadou lístia a možno už aj pod snehom. Na zimnú prípravu sa však celkom teším. Cítim, že moje lenivé telo potrebuje poriadne posilniť predtým, aby som sa na jar mohol niekam vôbec jazdecky posúvať. A aj vo fitku to môže byť celkom zábava.

7273.jpg

NOVÝ SHOWROOM BRP

Na severe stredného Slovenska, neďaleko Žiliny pribudol nový showroom produktov koncernu BRP. Jedným dychom však treba dodať, že nejde o žiadneho nováčika na trhu. Poďme sa teda pozrieť čo a hlavne koho v novej predajni nájdete.

MOTOKROSOVÉ NOVINKY V TRIEDE MX2

Dvestopäťdesiatky patria k najzábavnejším strojom na motokrosovej trati. KTM, Husqvarna aj Yamaha majú tento rok nové modely, ktoré sa spoločne stretli na štartovacej rampe.

7879.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre