Svet motocyklov - júl 2021

V predaji už letné prázdninové vydanie časopisu Svet motocyklov, tak ho nepremeškajte...

Svet motocyklov - júl 2021

OBSAH

AKTUALITY

CAN-AM SPYDER RT SEA TO SKY

Tohtoročnou novinkou v modelovom rade Spyder od značky Can-Am je špeciálna edícia Sea To Sky. Voľný preklad je jasný - trojkolka vás odvezie od hladiny mora až do výšin. Verzia RT ako taká stojí na najvyššom stupienku, čo sa týka výbavy modelov Spyder a špeciálne limitka Sea To Sky potom siaha na ešte vyššie méty. Nepochybne top model rodinky Spyder...

1415.jpg

SUZUKI GSX-S950

Suzuki má tento rok novú litrovú GSX-S1000 s výkonom 152 koní, super podvozkom a nadupanou elektronikou. A teraz pre tých menej skúsených priniesla slabší a dostupnejší štvorvalec s označením GSX-S950.

2021.jpg

PROBLÉMY NA STK

Stanice technickej kontroly sú spravidla strašiakom pre majiteľov starších vozidiel, ktorých technický stav nie je práve najlepší. No môže sa stať, že technická kontrola bude nočnou morou aj pre tých, ktorí jazdia na takmer novom, alebo zánovnom motocykli. Myslíte si, že všetko je v najlepšom poriadku a technik vás zrazu zaskočí slovami „vaše vozidlo nespĺňa podmienky pre prevádzku..." A úplne najhoršie na tom je, že sa to môže stať aj s motorkou, s ktorou ste práve vyšli z predajne!

TEST: HONDA CB1000R BLACK EDITION

Aby výrobcovia uspeli v tvrdom konkurenčnom boji, neustále vylepšujú svoje motocykle. Tento rok najviac prekvapila Honda, keď predstavila 24 noviniek. Nechýbal medzi nimi ani top model rodiny Neo Sport Café. Štýlový naháč CB1000R, vo verzii Black Edition je spojením vzrušujúceho dizajnu a výborných jazdných vlastností vďaka čomu dokáže držať krok s oveľa športovejšími modelmi.

2223.jpg

BRP CENTER ŽILINA

Žilinské BRP CENTER spoločnosti Allmetal je autorizovaným predajcom produktov koncernu BRP už šiesty rok. Spokojných zákazníkov si nachádza vo všetkých oblastiach, ktoré koncern BRP zastrešuje – na vozidlách Can-Am môžete vyraziť na cesty, ale aj do terénu. No nechýba ani značka Sea-Doo, ktorá kraľuje na vode... To k letu rozhodne patrí!

3031.jpg

EXKLUZÍVNY TEST: HARLEY-DAVIDSON PAN AMERICA 1250 SPECIAL

Vstup tradičného výrobcu customov do segmentu veľkých cestovných endúr vyvolal medzi motorkármi veľký rozruch. Veď koho by pred pár rokmi napadlo, že tak tradičná značka ako je Harley-Davidson, urobí jeden z najzásadnejších krokov vo svojej 118 ročnej histórii. Lenže Pan America je tu a my sme mali možnosť ju dôkladne preveriť počas dvojdňového testovania v okolí Máchovho jazera.

3233.jpg

TECHNIKA: HARLEY-DAVIDSON PAN AMERICA 1250

Modely Pan America poháňa úplne nový kvapalinou chladený V-Twin s uhlom valcov 60°, ktorý dostal meno Revolution Max 1250. Pri návrhu pre značku tak prevratnej pohonnej jednotky sa vývojári zamerali hlavne na výkon a redukciu hmotnosti, lebo v budúcnosti sa bude využívať ako základ ďalších nových modelov.

HUSQVARNA VITPILEN 701 & REPLAY KOLEKCIA

Značka Husqvarna Motorcycles sa spojila s talianskou značkou módneho oblečenia REPLAY a vytvorila pre nich tri štýlové customy – Vitpilen 701, 701 Supermoto a 701 Endro Long Range. A REPLAY im na oplátku ušil nové kusy štýlového oblečenia s logom Husqvarna.

3839.jpg

CFMOTO 300SR

Na prvý pohľad len štíhlejšia stavba a nenápadné označenie 300SR naznačujú, že nejde o nejakého radikálneho športovca s dvoma stovkami koní. Aj keď novinka od CFMOTO vyzerá ako okruhový špeciál, namierené má na bežné cesty, do rúk bežných ľudí. V tomto „bojovom" sfarbení vyzerá sviežo a nasrdene, čo osloví hlavne mladíkov.

4041.jpg

PRILBY, KTORÉ ROZPRÁVAJÚ PRÍBEHY

Motocykloví pretekári často na svojich prilbách vyobrazujú zaujímavé príbehy, ktoré sa viažu na ich rodinný život, historické okamihy, prípadne na niečo, čo ich charakterizuje. Dnes sa pozrieme na pár takýchto prilieb zo sveta MotoGP.

TEST APRILIA TUONO 660

Aprilia priniesla na asfalt s novým modelom Tuono 660 úplne nový level zábavy. Bez zbytočne prehnaného výkonu, no zato s perfektným športovým každodenným podvozkom. A hlavne neskutočný zvukom radového dvojvalca s génmi RSV4!

4647.jpg

MOTOTURISTIKA – HITPARÁDA SLOVENSKÝCH CIEST

Ďalšia trasa nášho seriálu „Hitparáda ciest" nás zavedie do najvýchodnejšej časti Slovenska, kde si môžeme vychutnať kľukaté cesty s minimálnou premávkou v lone panenskej prírody Vihorlatu a Polonín. Historickým a duchovným dedičstvom tejto oblasti sú drevené kostolíky okolo ktorých budeme prechádzať.

TEST: KAWASAKI VERSYS 1000 S

Motocykle kombinujúce pohodlný posed cestovného endura, výkonnej pohonnej jednotky a športovo naladeného podvozku sa stali neodmysliteľnou súčasťou ponuky najväčších svetových výrobcov. Aj keď v kategórii Adventure Sport dominujú dvojvalce, v prípade všestrannej Kawasaki Versys 1000 S je darcom orgánov športový naháč Z1000 s výkonným štvorvalcom.

5657.jpg

MOTODIEVČA – NATÁLIA

Dnes sa pred náš redakčný objektív postavila Natália, ktorá je športovkyňa telom aj duchom. Najradšej si vychutnáva les na endure a to nielen pre zábavu - pretože ročne odjazdí aj desať pretekov Cross Country. Na svojej obľúbenej Bete RR 200.

6061.jpg

TEST: HONDA FORZA 125

Plánujete kúpu špičkového maxiskútra, ale ste limitovaný vodičským oprávnením skupiny B? Alebo hľadáte to najlepšie na čom by mohla jazdiť celá rodina? Potom je tu prémiová stodvadsaťpäťka Forza u ktorej sa snúbi nadštandardná výbava a komfort s ľahkou ovládateľnosťou športového skútra.

6263.jpg

ADRIANA POLÁKOVÁ JAZDÍ NA NMAXE

Skúter je všeobecne len praktický dopravný prostriedok, no pre ľudí bez motocyklového vodičáku ponúka rovnakú slobodu, radosť z jazdy a nadšenie z teplého letného vánku, aké nám prinášajú skutočné motocykle. A presne tak to vidí aj Adriana Poláková, ktorú určite dobre poznáte ako moderátorku z markizáckeho Telerána.

TEST TRIUMPH SPEED TRIPLE 1200 RS

Speed Triple je už celé roky jeden z mojich srdcových nejkid bajkov. Milujem jeho typický streetfighter look s dvoma svetlami a nezameniteľný trojvalcový britský prízvuk. No nový Speed Triple 1200 RS sľubuje úplne iný level výkonu a ovládateľnosti. Sám som zvedavý, či si spolu budeme rozumieť tak ako dodnes.

6667.jpg

RENOVÁCIA TATRAN 125 SKLADAN IE MOTORA

Poškodené diely motora máme peknekrásne zrepasované, nové diely nakúpené a staré diely vyčistené do lesku novoty. Všetko nachystané v krabiciach a pripravené na deň D. A tento deň bude znova špeciálny, pretože motor zložíme podobne ako sme ho rozoberali spolu s pánom Zdenom Metzkerom – jedným z originálnych konštruktérov Tatranu 125.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre