Svet motocyklov - jún 2021

V predaji je ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov. A čo v ňom nájdete? No veď pozrite si predstavenie!

Svet motocyklov - jún 2021

OBSAH

AKTUALITY

ELEKTRIZUJÚCA VÍZIA HUSQVARNY

Vyzerá to tak, že značka Husqvarna už na plný prúd pracuje na elektrickej budúcnosti, pretože predstavili prvú generáciu svojich elektrických prototypov. Okrem konceptu motocykla E-Pilen ukázali aj skúter Vectorr a dokonca aj mestskú elektrickú kolobežku Bltz.

TEST: HONDA CMX1100 REBEL

Mám rád 90-te roky. Z každého superšporta bola 600, 750 a 900. Všetkých zaujímal výkon a hmotnosť bola druhoradá. Existovali hyperstrely ako ZZR, alebo Superblackbird. Každý výrobca mal veľký „dakar" špeciál s dvoma okrúhlymi svetlami. V poli chopprov a cruiserov bojovali japonské stroje s úplným prehľadom a do tohto všetkého občas výrobcovia pustili legendy ako je V-max alebo napríklad 6-valcový Goldwing. Tá doba bola podľa mňa taká viac motorkárska.

1415.jpg

SHOWROOM APC

Predajňu APC v Bardejove sme vám už na stránkach Sveta motocyklov predstavovali viackrát. Postupne sa zoznamujeme s širokým sortimentom motocyklov a štvorkoliek, ktoré ponúka. Patrí medzi ne aj pôvodom talianska značka Benelli.

TEST: SUZUKI HAYABUSA

Suzuki Hayabusa je ikona, ktorá na prelome tisícročí ako prvá prekonala magickú hranicu 300 km/h. Po krátkej odmlke tu máme jej tretiu generáciu. Kto čakal preplňovanie, variabilné časovanie, alebo semiaktívny podvozok, môže byť sklamaný. Väčšina motorkárov je však nadšená, lebo nová Hayabusa prichádza v modernom kabáte a s vyspelou technikou, ale s jasným odkazom na svoje korene.

2425.jpg

TEST KTM 890 ADVENTURE R

KTM 790 Adventure R jednoznačne patrila medzi najschopnejšie cestovné endurá v teréne. V roku 2021 však KTM posilnila svoj najobľúbenejší dobrodružný model, ktorý teraz nesie označenie 890 Adventure R. A ja som dnes mal šťastie, pretože som si vytiahol najkratšiu zápalku spomedzi ostatných v redakcii a mohol sa s touto krásavicou popreháňať trošku po ceste, no hlavne po teréne.

3031.jpg

PREDSTAVENIE YAMAHA R7

Yamaha nás celkom nečakane poctila úplne novým superšportovým motocyklom. Z výkonu síce nepadnete do kolien, no športovo ladený podvozok, superšportový posed a hlavne dostupná cena vás úplne odrovnajú!

3435.jpg

PRÍLOHA – MOTOKUFRE

Je jedno, či motorku používate celoročne, alebo jej čas vo vašom prípade prichádza až s príchodom letného dovolenkového obdobia. Celkom určite ste už viackrát riešili otázku kam s nákupom, materiálmi do práce, alebo dokonca kam s „výbavičkou" na viacdenný výlet. Riešenia sú rôzne...

3637.jpg

DUCATI DAY 2021

Značka Ducati, to už dávno nie sú len superbikové špeciály. Dávno-pradávno pribudli naháče, cruisery, endurá a dokonca aj celý modelový rad retro klasiky menom Scrambler... Ale aj tak, pretekársky okruh, to k talianskej značke hrdo odetej do červenej farby jednoducho patrí!

CESTA OKOLO SLOVENSKA S RMOTO ACADEMY

RMoto Academy už niekoľko rokov organizuje rôzne kurzy bezpečnej jazdy, ale aj ďalšie zážitkové podujatia. Jedným z najobľúbenejších je Cesta okolo Slovenska - ide o trojdňové podujatie, kedy záujemcovia spoznávajú krásy Slovenska zo sedla motorky a popri tom získavajú nové poznatky a skúsenosti z techniky jazdy.

TEST: BMW R NINET SCRAMBLER

Všetky úspešné verzie modelového radu BMW Heritage prešli po ôsmich rokoch omladzujúcou kúrou. Na víťaznom ťažení ich nezastavila ani emisná norma Euro 5. Podobne ako jeho súrodenci, aj štýlovo čistý Scrambler tak trocha klame telom. Na prvý pohľad sa síce tvári ako old-school, ale použitou technikou a precíznym spracovaním každého detailu sa môže smelo porovnávať s najnovšou konkurenciou.

4647.jpg

TEST: HARLEY-DAVIDSON SOFTAIL STANDARD

"Ak nemáte na poriadny Harley, kúpite si japonský cruiser." Tak toto už dávno neplatí! Po prvé preto, že sa nový japonský klasický cruiser v našich európskych končinách už vlastne ani nedá kúpiť. A po druhé preto, že ak nemáte dvadsaťštyri tácov na Fat Boy, môžete si dnes stále kúpiť poriadny Harley. Žiaden babský Sportster. Ale poriadny Softail. Taký trochu rozpočtový, obyčajnejší, štandardnejší, ale stále Harley! A presne takto sa aj volá - Softail Standard.

5253.jpg

MOTOTURISTIKA: HITPARÁDA CIEST

Na ďalšiu trasu nášho seriálu „Hitparáda ciest" sa vydáme z metropoly východu. Jej prvá polovica kopíruje tok rieky Hornád, aby sa potom vrátila veľkým oblúkom okolo Volovských vrchov späť do Košíc. Na cestách v lone panenskej prírody bližšie spoznáme množstvo významných pamiatok pripomínajúcich bohatú históriu slovenského národa.

5657.jpg

CUSTOM ELECTRA GLIDE REVIVAL

Gýč je niečo tak prezdobené, tak dokonalé, až to nie je vôbec umeleckým dielom. No takýto pravý americký gýčový moment by som dokázal zažívať každý deň! Jazdiť po rozpálenom asfalte gýčovej hlavnej promenády v Palm Springs lemovanej gýčovými palmami na tom najgýčovejšom Harleji, aký za posledné roky vzišiel z továrne.

6061.jpg

DAINESE AGV & SHOEI V POVAŽSKEJ

Showroom Jakuba Valla v Považskej Bystrici pozná každý z bližšieho i širokého okolia. K motocyklom značky Yamaha a Kawasaki sa tento rok pridali aj talianske značky Aprilia, Vespa a Piaggio. A na poschodí si stále môžete vybrať z obrovskej ponuky motocyklového oblečenia.

POROVNÁVACÍ TEST: HONDA PCX 125 vs. YAMAHA NMAX 125

Pre mnoho ľudí predstavujú ľahké obratné skútre najspoľahlivejší spôsob dopravy po meste a jeho okolí. Aj v čase pandémie svojim majiteľom umožnili vyhnúť sa preplneným dopravným prostriedkom a zostať tak vo väčšom bezpečí. Poďte sa bližšie zoznámiť s dvojicou inovovaných modelov, ktoré patria medzi to najlepšie čo v kategórii cenovo dostupných mestských skútrov je momentálne na trhu.

6465.jpg

RENOVÁCIA TATRAN 125 REPASOVANIE MOTORA

Po rozobratí motora prišiel čas na zhodnotenie stavu jednotlivých dielov. Čo sa dá zohnať nové – zoženieme. Ale predovšetkým čo je možné zrepasovať - zrepasujeme. A tak si dnes pekne-krásne pripravíme všetky diely na to, aby sme nabudúce bez zaváhania a bez chýbajúcich dielov mohli zložiť celý motor naspäť dohromady.

6869.jpg

ENDURO & MOTOCROSS MODELY 2022

KTM a Husqvarna vytiahli ako prvé do terénu svoju novú offroad výstroj modelového roku 2022. Po výraznejších zmenách v motokrosových modeloch roku 2021 prišli tento rok na rad práve enduro modely, aj keď žiadne zásadné zmeny sa nediali ani u jednej z európskych top značiek.

7273.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre