Svet MOTOcyklov- marec 2018

Svet MOTOcyklov oslavuje 20 rokov a teraz Vám prináša 100 strán výborného čítania...

Svet MOTOcyklov- marec 2018

KALENDÁR PODUJATÍ - MAREC 2018

AKTUALITY

HONDA CRF 1000L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS

Ešte nestihli celkom vychladnúť vášne okolo dlho očakávanej, značne diskutovanej a dnes už možno povedať aj slušne úspešnej novinky menom Africa Twin a už tu máme čerstvé posily. Stačilo pár šikovných ťahov konštruktérov a dizajnérov a nová Africa Twin prichádza nielen s prívlastkom Adventure Sports, ale aj novej podobe.

1415.jpg

PREDSTAVENIE: SUZUKI SV650X ABS

Klasické naháče s odkazom na roky minulé sa tešia stále väčšej obľube a tak väčšina výrobcov sa snaží odtrhnúť si svoj diel z veľkého koláča. Ani v Suzuki nechceli stáť bokom a tak na výstave v Miláne predstavili novinku SV650X postavenú na základe rokmi prevereného modelu. Športovo ladený motocykel v štýle Café Racer sa chce presadiť aj priaznivou cenou.

1819.jpg

TEST HONDA GL1800 GOLD WING

Na toto sme čakali! Toto je nový Gold Wing 2018. Ak neviete, čo to znamená, zahoďte to, čo držíte v rukách do koša a bežte si kúpiť bulvár s Norou na titulke. Pretože presne tento bike by si ona kúpila. Alebo?

2021.jpg

KAWASAKI NINJA 400

Už to viac nie je malá Ninja 250 alebo 300. Najmenšia z radu zelených dospela vo všetkých smeroch. Vyzerá minimálne na osemnásť a ponúka jeden z najvyšších výkonov v triede do 500 ccm. To je nová Ninja 400.

DUCATI MONSTER 1200 S vs. KTM 1290 SUPER DUKE R

Horúci letný deň, slnko hreje ostošesť, teplota vzduchu krásnych 30 stupňov a asfalt rozpálený minimálne na 50° C. A vedľa seba naštartované dva z najlepších naháčov na trhu. Najrýchlejší naháč z ponuky Ducati - Monster 1200 v nadupanej verzii S a po jej boku oranžová strela KTM 1290 Super Duke R. Vo vzduchu visí otázka, kto z koho?

3031.jpg

HUSQVARNA VITPILEN & SVARTPILEN 401, VITPILEN 701

Nie, že by Husqvarna nemala cestné motorky už v minulosti. Nie, že by sa 701 Supermoto nedalo nazvať cestnou motorkou, no napriek tomu všetkému nedávno značka vstúpila do nových vôd, do nového segmentu motocyklov. Modely Vitpilen a Svartpilen sú pre výrobcu veľmi dôležité a dáva to patrične najavo. Tak vyzeralo aj ich oficiálne predstavenie...

PRVÝ TEST: NOVÉ MODELY SEA-DOO 2018

Kanadská spoločnosti BRP si ako miesto predstavenia svojich noviniek pre rok 2018 vybrala ostrov Cyprus. Okrem rekreačno-úžitkových vozidiel Can-Am to boli vodné skútre Sea –Doo, ktoré oslavujú 50. výročie založenia značky. Vďaka pozvaniu spoločnosti IMIDJEX som si mohol vyskúšať ako chutí jazda na rozbúrenom mori s tými najvýkonnejšími modelmi.

3839.jpg

AKO SA VYRÁBA POLARIS V OPOLE

Keď sa americká firma Polaris rozhodla postaviť svoju prvú fabriku na offroadové vozidlá mimo americký kontinent, voľba padla na našich severných susedov, konkrétne na mestečko Opole. Dnes má táto továreň pre značku nielen regionálny, ale aj celosvetový význam. Zašli sme sa pozrieť ako také štvorkolky a side by side prichádzajú na svet.

4243.jpg

TUNING SUPER SCOUT

Scout patrí k najčerstvejším modelom, s ktorými znovuzrodená značka Indian prišla. Mimochodom, ide o prvý kvapalinou chladený stroj tejto značky, čo samo o sebe dáva potenciál väčšieho výkonu a športovejšieho charakteru. Čo tak však doplniť preplňovanie turbom?

TIPY NA TRIPY

Láka vás motodovolenka vo vzdialenejších kútoch zeme a zvažujete prepravu motoriek inak ako „po vlastnej osi"? Môžete využiť služby Hariho prepravnej spoločnosti, ktorá vám motorky dovezie na miesto určenia a vy sa môžete prepraviť pohodlne letecky, prípadne môžete cestovať s motorkami v kabíne pohodlného auta. Pre inšpiráciu vám prinášame niekoľko tipov na zaujímavé výlety. Ak si nevyberiete, ďalšie „Tipy na tripy" hľadajte už v budúcom vydaní.

SYM CRUISYM 300

Vo svete skútrov spolu nažívajú rôzne tvory - malé, veľké, dravé aj pokojné... Od najslabších päťdesiatok, po objemné niekoľko sto kubíkové živočíchy. A medzi nimi sú aj takí exoti, v ktorých spolunažíva v jednom tele viacero charakterov...

OSEMNÁSTY MOTOCYKEL ROKA

Spolu so samostatnou výstavou Motocykel v bratislavskej Inchebe začal svoju históriu písať aj Motocykel roka - odborná novinárska anketa. Rátate správne, tento rok to bude už osemnásty ročník. Okrem spomínanej novinárskej časti nechýba ani hlasovanie verejnosti, do ktorého sa môžete zapojiť aj vy.

BMW MOTORRAD MAGAZÍN 2017

TEST: BENELLI LEONCINO

Prototyp štýlového naháča, ktorý nesie meno legendárneho predchodcu, vzbudil veľkú pozornosť už pri svojom predstavení. Pár rokov síce trvalo, než sa rozbehla sériová výroba modelu Benelli Leoncino, ale nakoniec sme sa dočkali. Stálo to čakanie za to? Na túto otázku som hľadal odpoveď hneď ako prvé kusy dorazili do Európy.

CESTOPIS TUNISKÉ DOBRODRUŽSTVO 1/2

Dvojtýždňové offroad putovanie Tuniskom, malou-veľkou africkou krajinou: hory, Sahara, púštne duny, oázy, datľové háje, najsevernejší bod Afriky či antické pamiatky. To a nie len to sa dá v tejto krajine nájsť. Prešli sme ju dookola poväčšinou mimo spevnených ciest v sedlách dvoch motocyklov Honda CRF1000L Africa Twin.

7273.jpg

JAZDENÁ SUZUKI GSX-R 600

Malá šesťstovka trošku stojí v tieni svojej legendárnej sestry GSX-R 750, no jednoznačne patrí medzi obľúbené ojazdené motocykle. Prinášame vám prehľad jednotlivých generačných zmien vo viac ako 25 ročnej histórii tohto modelu.

7677.jpg

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

CAN-AM TRAXTER MAX HD10

Zatiaľ čo motorky, či štvorkolky sú poväčšine záležitosťou pre individualistov, maximálne odvezú dvojicu osôb, side by side vozidlá toho zvládnu viac. V niektorých prípadoch nie je problémom transport ani početnejšej skupinky ľudí. Väčšej spoločnosti sa nebráni ani Can-Am Traxter, ktorý je v objemnejšej verzii HD10 dostupný aj s prívlastkom MAX. Znamená to predĺžený podvozok a sedadlá až pre šiestich pasažierov.

8283.jpg

PREHĽAD OFFROAD PRILIEB

Bez prilby snáď už na motorku nikto nesadne ani doma „vo dvore". Netreba zdĺhavo vysvetľovať, aká je hlava dôležitá pre fungovanie celého tela a zároveň aká je ľahko zraniteľná. Stačí nešťastný pád trebárs aj v nulovej rýchlosti, kedy narazíte hlavou na tvrdú prekážku a môže to mať veľmi vážne následky. Nosenie prilby by malo byť absolútnou samozrejmosťou, no podceniť netreba ani jej samotný výber.

8687.jpg

LINHAI M550L EFI

Už dávno neplatí, že v ponuke značky Linhai nájdeme len menšie štvorkolky s menej objemnými agregátmi. Niekoľko sezón sú v ponuke aj „pollitrové" modely, ktoré toho už dokážu v teréne aj pri práci skutočne dosť. K najčerstvejším prírastkom patrí modelový rad M, ktorý spoľahlivo spoznáte podľa moderného, dá sa povedať futuristického dizajnu. Model M550 sme si mohli vyskúšať aj v predĺženej verzii s prívlastkom L.

9293.jpg

DAKAR 2018: ŠTEFAN SVITKO

Štefan Svitko zo Slovnaft Rally Teamu mal aj tento rok Dakar rozbehnutý dobre, no cieľovou páskou najťažšej rally sveta neprešiel. Z deviatich ročníkov, na ktorých štartoval, sa tak stalo po tretíkrát. Dakar je jednoducho nevyspytateľný a z minúty na minútu končia aj najväčší favoriti.

9697.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre