SVET MOTOCYKLOV - Marec 2019

Aktuálne číslo prináša...

 SVET MOTOCYKLOV - Marec 2019

KALENDÁR PODUJATÍ - MAREC 2019

AKTUALITY

KAWASAKI Z400

Kawasaki dodržiava štandardný postup a robí to dobre. V roku 2017 predstavili Ninju 400 a po roku prišla Z400, ktorá je nástupcom úspešného modelu Z300.

MV AGUSTA S NOVÝM ZASTÚPENÍM

Talianska legenda MV Agusta je veľmi dobre známa, no jej stroje sa nikdy nestali masovou záležitosťou, na cestách ich nestretávate každý deň. To spolu s úžasným dizajnom, exkluzívnymi materiálmi a dielmi znásobuje punc exkluzivity týchto dvojkolesových strojov. Fabrika MV Agusta má na slovenskom trhu nové zastúpenie. Spoločnosť Italmoto nie je žiadnym nováčikom, práve naopak, má dlhoročné skúsenosti so zastúpením ďalších talianskych značiek Piaggio, Vespa, Aprilia, či Moto Guzzi. Na novinku v sortimente sme sa pýtali majiteľa spoločnosti Italmoto, Ing. Dušana Krajčího.

PREDSTAVENIE: HARLEY-DAVIDSON LIVEWIRE

Spoločnosť Harley-Davidson, ktorá už 115 rokov nepretržite vyrába motocykle, nám opatrne servíruje informácie o novom modeli LiveWire, ktorý predstavuje eklektickú budúcnosť značky. Najnovšie technické údaje boli zverejnené začiatkom roka na veľtrhu CES v Las Vegas. Čo sme sa dozvedeli o prvom elektrickom Harley-Davidson?

2021.jpg

INTERPHONE NA VÝSTAVE MOTOCYKEL

Stalo sa už dobrým zvykom, že na výstave Motocykel v bratislavskej Inchebe nechýba okrem motocyklov aj široké spektrum najrôznejšieho príslušenstva. Medzi stálice z radov vystavovateľov patrí aj firma Recall, importér produktov značiek Interphone a Cellular Line. Na výstave nebude chýbať ani tento rok, nájdete tu najpopulárnejšie modely, ale aj najhorúcejšie novinky v sortimente komunikátorov, držiakov, púzdier...

TRIUMPH SCRAMBLER 1200

Záver minulého roka bol v značke Triumph v znamení predstavenia nového modelu Scrambler 1200.

POROVNÁVACÍ TEST APRILIA SHIVER 900 VS. KTM 790 DUKE

Na prvý pohľad dva podobné športové dvojvalcové naháče strednej triedy. No už po prvej jazde pochopíte, že táto Aprilia a KTM sú rozdielne ako nebo a peklo - postavené pre úplne iných jazdcov.

2627.jpg

MOTO GUZZI V85 TT

Že vám kategória cestovných endúr k charakteru značky Moto Guzzi nejako nepasuje? Práve naopak, už staré Stelvio, starší model Quota, či najstarší predkovia týchto endúr boli príjemným a hlavne odlišným spestrením danej kategórie. Novinka V85TT je určite správnym krokom, ktorý mnohí privítajú.

TEST: DUCATI MULTISTRADA 1260 S

Nie každý deň v novinárskom živote je šťastný a väčšinu z nich človek strávi od rána do večera za klávesnicou. No pár dní za to jednoznačne stojí. Napríklad ten dnešný, keď mi robí spoločnosť jedna z najkrajších a najzábavnejších motoriek, aké na asfalte môžete stretnúť - červená Multistrada 1260 S.

3435.jpg

GARMIN INREACH MINI V MAGADANE

Tisíce kilometrov bez pokrytia GSM signálom, nekonečné lesy, pravá sibírska divočina. A štyria chlapi po štyridsiatke odhodlaní pokoriť „motorkársky Everest" plánujú svoju cestu do ruského Magadanu.

TEST: YAMAHA MT-09 SP

Yamaha nás nabáda aby sme vyzvali temnotu a do boja nám dáva silnú zbraň v podobe novej verzie MT-09 SP. Kombinácia trojvalva prekypujúceho silou a športovo naladeného podvozku je prísľubom poriadne adrenalínovej zábavy.

4041.jpg

MOTOCYKEL ROKA 2019

Odborná novinárska anketa Motocykel roka, presnejšie slávnostné vyhlásenie jej výsledkov je už takmer dve desaťročia neoddeliteľnou súčasťou výstavy Motocykel v bratislavskej Inchebe. Inak tomu nebude ani tento rok, aj keď s malou, no dôležitou zmenou. Okrem spomínanej novinárskej časti nechýba ani hlasovanie verejnosti, do ktorého sa môžete zapojiť aj vy.

BMW MOTORRAD MAGAZÍN - SLOVENSKO 2019

4849.jpg

EXKLUZÍVNY TEST: HONDA CB650R A CBR650R

Najväčší svetový výrobca motocyklov tento rok vstupuje do mimoriadne nabitého segmentu naháčov strednej triedy s novinkou CB650R, ktorá doplnila ucelený rad modelov Honda v štýle Neo Sports Café. Vysokootáčkový štvorvalec, ľahký oceľový rám a prémiová výbava tvorí základ aj kapotovanej verzie CBR650R, ktorá v sebe spája zážitok zo športovej jazdy s praktickým využitím. Obidve novinky sme mohli popreháňať po úžasných cestách južného Španielska.

6465.jpg

KTM 790 ADVENTURE A ADVENTURE R

Konečne sme sa dočkali a sen o dobrodružnej motorke z dielne KTM sa stáva realitou. Rok po predstavení konceptu bola na výstave Eicma odhalená finálna podoba dlho očakávaného stroja 790 Adventure. A tie podoby sú rovno dve...

SÓLO TRIP PO OKOLÍ ČIERNEHO MORA 1/2

Úplne na začiatku bol len obyčajný sen. Na motorke jazdím už pár rokov a nejaké krajiny som precestoval, no stále som obdivoval veľkých cestovateľov. Pravdu poviem, závidel som im a ešte stále aj závidím. Vždy som vymyslel nejakú výhovorku. Raz som riešil peniaze, potom vraj nie je čas, inokedy práca, alebo ešte raz tie peniaze.

6869.jpg

JAZDENÁ YAMAHA FAZER 1000

Yamaha Fazer 1000 a FZ1 stále patria medzi najžiadanejšie naháče medzi jazdenkami. V dnešnej rubrike Sekáč prehľad generačných zmien modelov Fazer 1000, FZ1 a FZ8.

7273.jpg

OFF ROAD SPECIAL - AKTUALITY OFF ROAD

TGB BLADE 1000 EVO

Keď pred pár rokmi pribudol k populárnemu jednovalcovému modelu Blade väčší a výkonnejší súrodenec Blade 1000 vybavený litrovým véčkovým dvojvalcom, zdalo sa, že je ponuka štvorkoliek taiwanskej značky TGB takmer dokonalá. No vždy je čo vylepšovať a Blade 1000 má teraz novú verziu s prívlastkom EVO.

7879.jpg

LOLKA TEAM V ANAHEIME

Ako už býva zvykom, tretie podujatie amerického Monster Energy Supercrossu sa odohrávalo na kalifornskej pôde v Anaheime. Slovenská posádka „Lolka Team" vytvorená Milanom Belenčiakom si nenechala ujsť najsledovanejšie superkrosové podujatie na svete a vybrala sa do Los Angeles.

MX PROJEKT - POLEPY

Nová sezóna, nové výzvy. A nová motorka, ktorá v sériovom stave vyzerá príliš sériovo. V dnešnej časti môjho MX projektu pridáme Husqvarne FC 250 s novými polepmi viac jedinečnosti. Spolu s profíkmi zo SCRUB Designz!

8283.jpg

INSTANTNÝ DAKAR

Do piatej desaťročnice vstúpil legendárny Dakar opäť v novej podobe. Po tom, čo pred viac ako desiatimi rokmi súťaž presťahovali z Afriky do Južnej Ameriky, došlo k ďalšej výraznej zmene. Prečo instantný? Pretože sa udialo veľmi rýchlo. Po prvýkrát v histórii sa rally, ktorá je označovaná ako najnáročnejšia, konala na území len jedinej krajiny. Obmedzené teritórium samozrejme znamenalo aj menej súťažných dní a menšiu celkovú dĺžku trate. Instantný bol tohtoročný Dakar aj v tom, že nádeje aj tých najväčších favoritov sa v niektorých prípadoch rozpustili veľmi skoro.

8687.jpg

PREDSTAVENIE: PÁSY CAMSO R4S

Zima ukázala svoju bielu tvár a my sme mohli v teréne pokrytom metrom snehu aj na zľadovatených cestách vyskúšať tohtoročnú novinku, zúžené pásy kanadskej značky Camso R4S. Majú výhodu v podstatne menšom valivom odpore a sú odporúčané aj pre slabšie jednovalcové štvorkolky. Súčasne sú asi o štvrtinu lacnejšie ako klasické široké pásy pre silnejšie stroje. To stále nie je málo, ale celoročná možnosť využitia už dáva šancu, že si na seba stroj časom naozaj zarobí.

8889.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre