Svet motocyklov november 2017

Tak už je v predaji ďalšie vydanie časopisu Svet motocyklov a čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov november 2017

TEST: TRIUMPH TIGER EXPLORER 1200 XCx & BMW R 1200 GS RALLYE

Na konci leta sme si požičali dve modré krásavice. A zobrali ich na malý výlet. Cestami - necestami, mestom, zákrutami i rýchlymi diaľnicami. Aby sme zistili, ktorá z nich sa nám bude viac páčiť. Tohtoročné špeciálne vydanie BMW R 1200 GS s označením Rallye alebo minuloročná novinka Triumph Tiger Explorer 1200 v dobrodružnom prevedení XCx.

1617.jpg

HONDA CMX500 REBEL

Tohtoročná novinka od Hondy má „drsnosť" nielen v názve, ale aj vo vzhľade. V skutočnosti však ide o priateľský strojček, ktorý sa uplatní aj v menej skúsených rukách. Rebel je malý vzrastom, no veľký svojim štýlom.

2223.jpg

PREDSTAVENIE: TRIUMPH SPEEDMASTER

Triumph milulý rok šokoval svet so svojim Bobberom. A teraz znova! Bum! Nový Speedmaster je veľmi podarenou dvojičkou veľkého Bobbera. Z nezaujímavého modelu Speedmaster 800 sa stáva nová ikona s veľkým motorom objemu 1200 ccm.

2627.jpg

TEST: BMW S1000XR

Sú tomu tri roky čo značka BMW zabodovala u svojich priaznivcov s modelom S1000XR. Motocykel postavený na základe športového naháča S1000R si vás získa podmanivým zvukom radového štvorvalca, ktorý nezaprie svoje superbikové DNA. V jeho sedle si môžete vychutnávať naozaj športovú jazdu, ale aj pohodlne ukrajovať veľké porcie kilometrov. Tento divoch toho dokáže naozaj veľa.

MADE IN SLOVAKIA

Customová scéna sa v posledných rokoch obrátila hore nohami a každý deň prichádzajú na svet čoraz jedinečnejšie customové retro stroje. Jeden takýto nás oslovil hneď dvojnásobne. Po prvé je zo Slovenska. A po druhé ho postavil mladý len 23 ročný Matúš Gajdoš s podobne mladým kamošom.

3233.jpg

EXKLUZÍVNY TEST: HARLEY-DAVIDSON SOFTAIL FAT BOB A HERITAGE CLASSIC

Na oslavu 115. výročia Harley pripravil osem nových modelov rady Softail, ktoré sú výsledkom najrozsiahlejšieho projektu v dejinách značky. Ako sa všetky zmeny prejavili na jazdných vlastnostiach štyroch noviniek sme si mohli vyskúšať na úžasných cestách severného Španielska. Hneď na úvod prezradím, že neohrozený cestovateľ Heritage Classic, ale hlavne štýlový power cruiser Fat Bob na mňa urobili silný dojem. Výborne fungujúci podvozok v kombinácii s asfalt trhajúcim motorom Milwaukee-Eight 114 robia z jazdy veľmi intenzívny zážitok.

PREDSTAVENIE INDIAN SCOUT BOBBER

Najstaršia americká motocyklová značka už konečne nebojuje o prežitie ale prekvitá v celej svojej kráse. A teraz znova útočí na mladšiu generáciu ľudí, ktorá miluje jej model Scout. Prichádza Scout vo verzii Bobber. Jednoduchý, drsný, bez zbytočností. Jednoducho pravý bobber.

4041.jpg

CUSTOM BOTT XR1R

Väčšinou si do seriálu customových motocyklov vyberám stroje podľa dizajnu, štýlové vecičky, aktuálne trendy. Táto stavba je hlavne o sile a racingovom nasadení, no mňa na nej zaujal predovšetkým jej dizajn - výraz sily a do očí bijúca muskulárnosť.

CUSTOM TRIUMPH TIGER

Keď už sme si dali jeden pretekársky špeciál, dajme si aj druhý. Z inej kategórie, no postavený s rovnakou technickou precíznosťou a s výsledným racingovým dizajnom. Možno nám tým Triumph chce naznačiť, že sa nebojí motocyklov typu Africa Twin a rád by sa vydal podobným smerom ako nový koncept Yamahy T7?

4243.jpg

ČITATEĽSKÝ TEST NOVINIEK KTM MODELOVEJ RADY ADVENTURE

Stáva sa už nepísaným pravidlom, že raz v roku organizujeme čitateľský test nových modelov niektorej značky. Tento rok sa poriadne rozrástla rodina oranžových dobrodruhov a tak v spolupráci s oficiálnym zastúpením KTM pre strednú a východnú Európu sme vybraným čitateľom pripravili program ako na oficiálnej prezentácii. Ich úlohou bolo podeliť sa s vami o zážitky a dojmy z testovacích jázd.

4445.jpg

JAZDENÁ SUZUKI V-STROM 650 / 1000

Jednoznačne najdostupnejšie cestovné enduro posledného desaťročia je Suzuki V-Strom 650. V segmente nových i ojazdených motocyklov jej patria popredné predajné priečky. No aj veľký model V-Strom 1000 patrí medzi vyhľadávané kúsky v ojazdenom stave.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

FINÁLE MAJSTROVSTIEV EURÓPY V ENDURE GELNICA 2017

Slovensko po niekoľkých rokoch opäť privítalo finále Majstrovstiev Európy v Endure v Gelnici, ktoré bolo vďaka záverečnému motokrosu takzvanou malou šesťdňovou. Podľa vyjadrení viacerých pretekárov sa jednalo o jeden z najlepších enduro pretekov za posledných 5 rokov. Náročná, technická trať bola perfektne pripravená a v úžasnom lesnom prostredí si jazdu vychutnal nejeden milovník klasického endura.

5657.jpg

ATV & SSV ŠPECIÁL

S prichádzajúcou jeseňou prichádza aj sezóna štvorkolesových strojov. Tie sú použiteľné prakticky celoročne, veľa zábavy, ale aj veľa úžitku samozrejme prinášajú aj v lete, ale odstaviť ich nemusíte ani s príchodom chladných dní, pretože skvele zvládajú aj blato, či dokonca sneh. Na stabilite štyroch kolies a trakcii pohonu 4x4 to ani takéto sťažené podmienky veľmi neuberajú a tak práve na jeseň a v zime je jazdca na štvorkolke, či side by side vozidle vítanou adrenalínovou zábavou. Dokážu však byť aj veľmi užitočnými pomocníkmi, hlavne keď im doprajete niečo zo širokánskej ponuky príslušenstva a doplnkov.

5859.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre