Svet motocyklov - november 2020

Na stánkoch je v predaji už novembrové číslo Svet motocyklov a čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov - november 2020

AKTUALITY

TEST KAWASAKI NINJA 650

Nabrúsený superšpotový stroj, ktorý vám do žíl vstrekuje adrenalín pri každom pridaní plynovej rukoväte. Perfektná motorka pre aktívnych jazdcov, ktorí milujú okruh – to je Kawasaki Ninja. A presne takáto Ninja táto Ninja v žiadnom prípade nie je!

1011.jpg

NOVINKY 2021

Eicma sa nekoná, Intermot dávno zrušený, tento rok je vlastne všetko zrušené. No motocyklové novinky sa našťastie konajú aj tento rok! Namiesto predstavovania na výstavách ich však výrobcovia predstavujú ako a kedy sa im len zachce. Do uzávierky aktuálneho čísla nám stihli odhaliť aspoň takúto nádielku motocyklových noviniek.

PRVÁ GENERÁCIA GASGAS V RODINE KTM

Odvtedy, čo sa GasGas stal súčasťou koncernu KTM, prešiel presne jeden rok. A to je ideálny čas na to, aby značka predstavila svoju prvú novodobú generáciu offroad modelov pre rok 2021 postavenú na technike KTM.

2021.jpg

EXKLUZÍVNY TEST: BMW R 18 FIRST EDITION

Finálnu podobu úplne nového cruisera BMW R 18 sme mohli spoznať už na jar. My však už vieme ako tento majestátny motocykel funguje. Medziprvými sme si mohli vychutnať jazdu s exkluzívnou verziou First Edition po zakrútených alpských cestách južného Bavorska.

2223.jpg

TEST: YAMAHA TÉNÉRÉ 700 & KTM 790 ADVENTURE R

Toto nie sú tradičné cestovné endurá. KTM a Yamaha postavili dve skutočné dobrodružné endurá! Motorky, ktoré si ako jedny z mála zaslúžia používať pomenovanie ENDURO. Dve rozdielne výkonové a hlavne cenové kategórie, no jednoznačne v obidvoch prípadoch obrovská porcia zábavy.

2829.jpg

KTM 890 ADVENTURE R & ADVENTURE R RALLY

Najviac offroad ladené dobrodružné enduro od KTM je v roku 2021 ešte lepšie. Silnejšia a lepšie vybavená KTM 890 Adventure R bude snom všetkých, ktorí si nestihli kúpiť limitovanú sériu top modelu 890 Adventure Rally.

PREDSTAVENIE KAWASAKI VERSYS 1000 S/SE

Litrový Versys je v roku 2021 modernejší, lepšie vybavený a samozrejme spĺňa najnovšiu emisnú normu Euro5. Vo verzii S ponúka bohatú elektronickú výbavu a v top prevedení SE úplne všetko vrátane najnovšieho elektronického podvozku Showa Skyhook.

TEST HARLEY-DAVIDSON ROAD GLIDE ULTRA

3637.jpg

Po výraznej modernizácii, ktorou pred pár rokmi prešli motocykle modelového radu Touring, sa americký výrobca vydal cestou postupnej evolúcie, aby uspokojil tie najvyššie nároky zákazníkov. Okrem kozmetických zmien vo výbave štýlového modelu Road Glide Ultra pribudla oveľa sofistikovanejšia elektronika, čo robí z jazdy s týmto korábom ciest ešte pôsobivejší zážitok.

ŠPECIÁL: ŠTVORKOLKY & SIDE BY SIDE

Štvorkolky a ich blízki príbuzní – side by side vozidlá, sa stali už neoddeliteľnou súčasťou sveta motocyklov. Okrem nekonečnej zábavy hlavne v teréne poskytujú aj pomocnú ruku a sú z nich plnohodnotní užitoční parťáci do času aj nečasu.

4849.jpg
5657.jpg
4041.jpg

TEST DUCATI SCRAMBLER 1100 PRO

Najhnusnejší upršaný deň, aký si len viete predstaviť. No ja sa v prilbe aj tak usmievam na celú šírku priezoru. Ducati Scrambler je motorka, ktorá vám dokáže robiť radosť každý deň – víkendový, pracovný, s krásnym počasím aj takýto nepodarený jesenný. Predovšetkým v silnejšej verzii 1100. A hlavne vo vynovenom dizajne modelov s označením Pro.

6061.jpg

MOTODIEVČA KRISTÍNKA & YAMAHA MT-07

Kristínku Jurčovú mnohí poznáte pod nickom @kikashenka z Instagramu alebo ako moderátorku z motocyklových akcií. Je závislá na zvuku motoriek a jej Yamahe MT-07. „Keď sedím v kaviarni, oblečená v jeansoch s kabelkou v ruke a počujem z diaľky zvuk výfuku naloženej mašiny, mám zimomriavky a moja hlava rozmýšľa nad jediným – chcem si obliecť kombošku a sadnúť na moto."

POROVNÁVACÍ TEST: HONDA CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS VS. SUZUKI V-STROM 1050 XT

Najlepšími spoločníkmi na dobrodružných výletoch za spoznávaním krás prírody a iných zaujímavostí, kde nehrá rolu čas ani vzdialenosť, sú veľké cestovné endurá, aké sa stretli v našom porovnávacom teste. Zatiaľ čo Suzuki V-Strom 1050XT sa najlepšie cíti na cestách plných zákrut, Honda CRF 1000L Africa Twin, vo verzii Adventure Sports, je motocykel zameraný na diaľkovú turistiku, ktorý v pohode zvláda aj náročnejší terén.

6667.jpg

MX PROJEKT RADOSŤ Z JAZDENIA

Poctivá vrstva blata na trati znamená koniec ďalšej motokrosovej sezóny. Sezóny, ktorá bola v mojom prípade jednoznačne tou najlepšou. Nielen preto, že som si dokázal dopriať celkom pravidelný tréning a na motorke pribudlo na moje pomery kvalitné množstvo motohodín. Ale aj preto, že som začal pomaličky jazdiť aj s mojou malou mx rajderkou Eli.

7273.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre