Svet motocyklov - október

V stánkoch nájdete desiate číslo mesačníka Svet motocyklov. Pozrite, čo v ňom nájdete.

Svet motocyklov - október

TEST: TRIUMPH TIGER EXPLORER XCx
Nová doba! Namiesto toho, aby sme sa s kamošmi bavili o výkone motora, rozprávame sa o elektronike. Taký systém, taká kontrola, taký asistent. No pravdu povediac, jazdenie s elektronickými motorkami ponúka viac bezpečnosti, viac možností využitia a v neposlednom rade teda aj viac zábavy. Aký je nový Triumph Tiger Explorer, ktorý v roku 2016 dostal poriadnu dávku elektroniky?

HARLEY 2017
Harley už tradične na konci leta prichádza s novými modelmi 2017. Zmeny sa tentokrát dotkli hlavne obľúbených turistických modelov, pričom najdôležitejšou zmenou je úplne nová pohonná jednotka Milwaukee Eight.

TEST: SUZUKI VAN VAN 200
Štýlový model, charakteristický svojimi balónovými pneumatikami, patrí už dlhé roky medzi stálice v ponuke značky Suzuki. Aby si jazdec so svojim spoločníkom na každý deň užil ešte viac zábavy, v tomto roku prichádza Van Van 200 s výkonnejším motorom.

suzuki-van-van.jpg

15. MOTOZRAZ SVETA MOTOCYKLOV ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA 2016
Pätnásť rokov, to už je slušná šnúra... Celá jedna etapa života. Pätnásť ročníkov už má za sebou aj Motozraz Sveta motocyklov na Zemplínskej šírave. Takéto malé okrúhliny si zaslúžili poriadnu oslavu a jedným z darčekov bol aj koncert svetoznámej kapely Nazareth.

motozraz.jpg

TUNING SUZUKI GN 250
Malé motorky sa u veľkých chlapov nikdy netešili toľkej obľube ako dnes. A to platí aj pri súčasných custom stavbách, kde je jednovalec jednoznačne najobľúbenejším základom. Dnes sme zo sveta customov vybrali dve staré dvaapolky Suzuki GN250 a Yamaha SR 250.

tuning.jpg

TUNING YAMAHA SR 250
Ani druhá dvaapolka sa nesnaží hrať na veľkú motorku, ale práve naopak. Vďaka použitej malej nádrži a minimalistickým úpravám pôsobí ešte útlejším dojmom ako originálna SR 250. Výsledok je však o to štýlovejší, výnimočnejší.

UNIKÁTNE A LUXUSNÉ MOTOCYKLE
Unikátnosť motocykla nemusí spočívať len v tom, že je vyvinutý prostredníctvom najmodernejších technológií, vytvorený z najvzácnejších materiálov, dosahujúci brutálny výkon. Môže v tom byť aj niečo iné. To isté môžeme povedať o luxuse.

TEST: KTM 690 VS. HUSQVARNA 701 SUPERMOTO
Dnes si to v malom súboji na ceste rozdajú stroje, ktoré jednoznačne patria medzi najobľúbenejšie jednovalce na trhu. V podstate ostatná jednovalcová konkurencia len v diaľke pozerá na chrbát týmto motocyklom, ktoré sú novodobým etalónom medzi jednobuchmi. Každý z dvojice je však určený pre inú skupinu jazdcov a každý z nich vám ponúka úplne iný jazdný zážitok. Kto z koho? Oranžová KTM 690 Duke alebo modro biela Husqvarna 701 Supermoto?

TEST: VICTORY MAGNUM
Výnimočné stroje značky Victory sa v našich redakčných testoch často neobjavujú. To však neznamená, že by táto mladá americká firma patriaca do koncernu Polaris nemala čo ponúknuť. My sme mali možnosť vyskúšať exkluzívny bagger Victory Magnum, ktorý svojim impozantným vzhľadom púta pozornosť všade kde sa objaví.

TEST: HONDA NC750X, NC750S, CB500X A CB500F
Kto pozorne číta náš mesačník Svet motocyklov, určite neprehliadol informáciu o jedinečnej akcii, naplánovanej na posledný júnový víkend. V spolupráci s oficiálnym zastúpením Honda Motor Europe Limited Slovensko sme pre vás pripravili čitateľský test tohtoročných noviniek značky. Vybraným čitateľom sme sa snažili vytvoriť podobné podmienky ako na oficiálnych prezentáciách. Ich úlohou bolo podeliť sa s vami o zážitky a dojmy z testovacích jázd.

citatelsky-test.jpg

TEST: HARLEY-DAVIDSON CVO ROAD GLIDE ULTRA
Na pomery tak klasickej značky ako je Harley-Davidson prešli motocykle jej modelového radu Touring, naozaj výraznou modernizáciou. Tá najvyššia úroveň výbavy a využitie najmodernejších asistenčných systémov robí z jazdy s týmito cestovnými korábmi úplne nový zážitok. Najnáročnejším zákazníkom sú určené fabricky upravené modely radu CVO, ako napríklad testovaný Road Glide Ultra.

harley.jpg

TEST: YAMAHA XSR 700
Móda vintage tvarov a celkovo retro štýlu v posledných rokoch prepukla do nebývalých rozmerov a na tejto vlne sa celkom pochopiteľne chce zviezť väčšina výrobcov. Yamaha nie je výnimkou, práve naopak, spomedzi japonskej štvorky v tomto smere jasne vedie.

SEKÁČ: SOFTAIL
Modelová rada Softail oslávila v roku 2014 už tridsať rokov svojej existencie. Za ten čas vniklo množstvo modelov Softail. Niektoré z nich existovali len krátko, niektoré sa po pár rokoch znova vrátili a niektoré prežívajú až dodnes. Dnes časová línia modelov Harley Softail.

jazdene.jpg


OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

TEST: JOURNEYMAN GLADIATOR X520 EFI ESP
Fabrika CF Moto sa definitívne usídlila medzi renomovanými svetovými výrobcami (nielen) štvorkoliek, vyrábané a predávané množstvá hovoria jasnou rečou. Výrobca však nespí na vavrínoch a neustále vyvíja, inovuje, rozširuje ponuku... K najnovším prírastkom v sortimente štvorkoliek patrí model X520, ktorý zapĺňa maličkú medzierku medzi relatívne čerstvými novinkami X450 a X550.

journeyman.jpg

KTM ENDURO 2017
Pamätáte si slušnú revolúciu, ktorú vo svojich motokrosových modeloch urobila rakúska fabrika KTM vlani? Tento rok prišli na rad endurá. Nie je žiadnym tajomstvom, že si brali príklad od svojich krosových súrodencov, no pre potreby endura boli značne upravené. Podčiarknuté a zhrnuté - nezostal kameň na kameni, snáď len okrem typickej oranžovej farby...

ktm-enduro.jpg

SVITKO VYHRÁVA A TRÉNUJE ZÁROVEŇ
Štefan Svitko zo Slovnaft Team-u po tohtoročnom druhom mieste na Dakare nezaspal na vavrínoch. Fantastický dakarský úspech ho nakopol k zbieraniu ďalších bodov, titulov a hlavne skúseností. Hovorí sa, že príprava na ďalší Dakar sa začína hneď po skončení toho predošlého. Svitko nie je výnimkou a v priebehu sezóny pravidelne absolvuje viacero súťaží, vrátane tých svetových. Jednou z nich bola aj Serres Rally v Grécku na prelome augusta a septembra. Svitko sa stal suverénne víťazom.

JUŽNÁ AMERIKA 2016
Od nášho posledného mimoeurópskeho tripu, ktorý sme absolvovali v centrálnej Ázii v roku 2013 už uplynuli 2 roky a tak nadišiel čas naplánovať opäť nejaký zaujímavý výlet. Tentokrát voľba padla na Južnú Ameriku a termín január 2016, pretože v tomto čase tu okrem iného štartuje aj najznámejšia rally sveta - rally Dakar.

juzna-amerika.jpg

YAMAHA MOTOKROS 2017
Yamaha predstavila svoju kompletnú paletu motokrosových špeciálov pre rok 2017 na trati Kaplice na juhu Čiech. Vyskúšať si jej najnovšie prírastky mohli nielen pozvaní novinári, ale aj široká verejnosť.

SVEREPEC OŽIL MOTOKROSOM
Cez prázdniny sa do hliny na trati Národného kroscentra vo Sverepci opäť zahryzli buldozéry a bágre, aby ju pripravili na dvojicu podujatí v krátkom odstupe.

Buďte s nami v kontakte

Komentáre