Svet motocyklov október 2017

Do stánkov dorazilo ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov, tak prajeme príjemné čítanie počas dlhých jesenných večerov!

Svet motocyklov október 2017

Čo v ňom nájdete?

TEST: TRIUMPH THRUXTON R

Typický Café Racer vyzerá ako z osemdesiateho tretieho a zároveň jazdí ako z osemdesiateho piateho. Triumph však postavil motorku s dokonalým retro dizajnom, no s brutálnou silou športového naháča súčasnosti a s podvozkom superbajku. Takto si predstavujem dokonalý Café Racing. Viac pretekanie ako kávičkovanie.

TEST: HARLEY-DAVIDSON ROAD KING SPECIAL

V posledných rokoch venuje americký výrobca mimoriadnu pozornosť modelovému radu Touring. Zmien sa dočkali aj rôzne verzie modelu Road King, ktoré sú pre mnohých priaznivcov značky tou pravou cestovateľskou klasikou. Tento rok rozšíril ponuku model Road King Special vybavený novým motorom Milwaukee Eight a vylepšeným odpružením, ktorý na prvý pohľad upúta svojim moderným agresívnym štýlom.

2021.jpg

HARLEY-DAVIDSON NOVINKY 2018

Harley oslavuje v roku 2018 okrúhlych 115 rokov od svojho založenia. Na toto krásne výročie si v Milwaukee pripravili osem nových modelov Fat Boy, Heritage Classic, Low Rider, Softail Slim, Deluxe, Breakout, Fat Bob a Street Bob. Ročník 2018 zažil poriadny upgrade!

2425.jpg

ITALMOTO V NOVOM

Spoločnosť Italmoto v Žiline vybudovala nové priestory a počas prázdnin sa do nich kompletne presťahovala. Poďme nazrieť za dvere...

BMW MOTORRAD DAYS JASNÁ

V septembri 2016 sme sa zabávali na BMW dňoch v Jasnej prvýkrát a tento rok sme si dali dokonalé repete: rovnaké miesto a takmer rovnako nevyspytateľné počasie. No tentokrát viac fanúšikov BMW, viac zábavy, viac prednášok a ešte viac testovacích jázd na nových motocykloch i autách od BMW.

CUSTOM: ENFIELD GT

Pri výbere motocykla do rubriky Custom ma niekedy zaujmú výrazné, netradičné stroje. A niekedy úplne naopak - jednoduché stroje s krásnymi čistými líniami. Presne takto sa mi rozbúchalo srdce aj pri pohľade na tento nádherný Royal Enfield z dielne Federal Moto.

CUSTOM: HUSQVARNA FE 501

Prednedávnom som vám naservíroval jednu peknú Husqvarnu, pretože som si myslel, že nejakú fešnú úpravu Husky už tak skoro neobjavím. Mýlil som sa! Táto customová FE 501 je jednoznačne bomba a milánska dielňa Deus Ex Machina môže byť právom hrdá na svoj výtvor.

3233.jpg

TEST: DUCATI SUPERSPORT

Milujem červené superbajky Ducati Panigale, ale môj zadok a ubolené trapézy hovoria iné. Páči sa mi dokonalý taliansky dizajn, ktorý najlepšie vynikne na kapotovanej športovej motorke, no namiesto okruhu radšej trávim čas jazdením po kľukatých cestách a cestičkách na motorke ako je Monster. Ducati mi na želanie našťastie postavila motorku, ktorá ponúka niečo z obidvoch svetov.

BRATISLAVSKÉ BRP CENTRUM NA NOVEJ ADRESE

Slovenský distribútor a zároveň maloobchodný predajca produktov kanadskej značky BRP má od konca leta v Bratislave novú adresu. Boli sme obzrieť nový showroom štvorkoliek Can-Am, snežných skútrov Ski-Doo, vodných skútrov Sea- Doo a mnohých ďalších vodáckych značiek.

3839.jpg

TEST: KAWASAKI Z1000SX TOURER

Už prvá generácia Kawasaki Z1000SX ponúkla výborne namiešaný kokteil športových jazdných vlastností a slušného komfortu pre dvojčlennú posádku. Množstvo inovácií, s ktorými prichádza nový model pre rok 2017, posúva kvality tohto všestranného motocykla o úroveň vyššie.

4041.jpg

KOČKY NA MOTORKÁCH - LILIT

V rubrike Kočky na motorkách nám „zakotvila" aj divoška s vyzývavým menom Lilit...

4445.jpg

TEST: SUZUKI V-STROM 650 XT

svojho predstavenia v roku 2004 sa „malý" V-Strom stal doslova legendou. Cestovné enduro strednej triedy svojimi dospelými rozmermi a prekvapivo pružným dvojvalcom dokáže uspokojiť aj náročných cestovateľov. V snahe udržať si svoje výnimočné postavenie prichádza V-Strom 650 v novom šate s množstvom elektronických pomocníkov. Verzia XT, ktorú sme dostali na test, chce osloviť hlavne jazdcov s dobrodružnou povahou.

4647.jpg

MOTOTURISTIKA: HONDA FEST 2017

Po dvoch ročníkoch Honda Festu, ktoré importér Honda Motor Europe Limited Česká republika zorganizoval v príjemnom prostredí vodnej nádrže Lipno, sa táto populárna akcia opäť vrátila na Slovensko. Východiskovým miestom stretnutia sa tentoraz stal Liptovský Ján známy svojimi termálnymi prameňmi. Rekordný počet 200 účastníkov, ktorí dorazili na 155 motocykloch len potvrdil, že severné regióny našej krásnej domoviny majú čo ponúknuť priaznivcom mototuristiky.

MOTOZRAZ SVETA MOTOCYKLOV ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA 2017

Aj keď úvodná fotka vyzerá ako z ďalekého západu, zo zámoria, pokojne by to mohlo byť niečo z východného pobrežia Ameriky, z Daytony... Omyl, je to z východu Slovenska, kde sa už dlhé roky, už vlastne takmer dve desaťročia pravidelne stretávajú motorkári nielen z celého Slovenska, ale už aj z celej Európy.

POROVNÁVACÍ TEST: HONDA CRF1000L AFRICA TWINVS. KTM 1090 ADVENTURE R

Veľké cestovné endurá sa v posledných rokoch tešia slušnej pozornosti a obľube. Prakticky všetci významní výrobcovia sa predháňajú v predstavovaní noviniek a ich následnom vylepšovaní. A robia to tak, ako to zákazníci chcú – motorky sú stále viac a viac prešpikované elektronikou, ovešané top výbavou – stále väčšie, ťažšie, výkonnejšie, drahšie... Našťastie, neplatí to pre všetky modely.

5657.jpg

JAZDENÁ YAMAHA YZF-R1

Už v prvom roku svojho života sa stala Yamaha R1 legendou vo svete superšportových motocyklov. V roku 2018 oslavuje Yamaha R1 okrúhlych 20 rokov a stále patrí medzi top modely vo svojej triede. Toto je prehľad jednotlivých generačných zmien Yamahy R1.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

RED BULL GET ON TOP

V sobotu 16. septembra sa rozhodlo o víťazovi jubilejného piateho ročníka Red Bull Get on Top. Všetko však začalo oveľa skôr. Pripomíname, že po prvýkrát sa podujatie konalo v Porúbke pri Žiline už v roku 2001. Odvtedy sa veľa zmenilo, no duch extrémnych pretekov a boja s gravitáciou zostal...

7071.jpg

TGB Blade 600 SE EFI LT

Vlajkovou loďou taiwanskej značky TGB je už nejaký ten rok model Blade 1000. Fabrika nezanevrela ani na jeho menšieho súrodenca, ktorý teraz prichádza v inovovanej podobe.

SVITKO OPÄT TRIUMFOVAL

Štefan Svitko zo SLOVNAFT Rally Team opäť zaradil do svojej prípravy na Dakar aj grécku Serres Rally na prelome augusta a septembra. Nielen, že si podľa jeho slov výborne zatrénoval, ale svoju dobrú formu potvrdil opäť víťazstvom.

TEST: HUSQVARNA 701 ENDURO

Ak to rovnako vážne myslíte s cestou, ako so skutočným terénom, tak je tu Husqvarna 701 Enduro. Posledný mohykán, ktorý stojí v strede medzi veľkými cestovnými endurami a na druhej strane ľahkými offroad endurami. Po skončení výroby Yamahy XT 660 i KTM 690 Enduro R zostáva posledným skutočným hard endurom na trhu.

7879.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre