Svet motocyklov - október 2019

Vonku v týchto dňoch máme krásne babie leto a to znamená, že sa nám pomaly ale isto blíži zima. Tak ešte si posledné dni vychutnajme v sedle motorky a večer spolu s októbrovým vydaním časopisu Svet motocyklov. A čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov - október 2019


AKTUALITY

PREDSTAVENIE MOTOBOX ROSSIER

Máte problém s parkovaním motorky? Alebo hľadáte príves, ktorý vašu motorku ochráni pred nepriazňou počasia? Predstavujeme vám značku ROSSIER, ktorá vyrába štýlový garážový motobox a moderný motopríves. O vzniku firmy ROSSIER nám porozprával jej tvorca Pavol Michalko.

POROVNÁVACÍ TEST: KAWASAKI Z900RS CAFÉ VS. SUZUKI KATANA

Dnes už nenájdete veľkého výrobcu, ktorý by vo svojej ponuke nemal motocykel v štýle retro. Najviac žiadané sú modely, ktoré síce vyzerajú ako klasické stroje zo 70. a 80. rokov, ale zároveň sú vybavené tou najmodernejšou technikou. Pri rozhodovaní zohráva dôležitú úlohu aj imidž a tradícia značky. Medzi typických predstaviteľov patria aj testované motocykle, ktoré sú akousi reinkarnáciou slávnych predchodcov.

1415.jpg

TEST: YADEA C-LINE

Maličký pomocník menom Yadea C-Line je predovšetkým približovadlo do mestských ulíc, či do väčších priemyselných parkov, športovísk a podobne. My sme ho počas letnej sezóny podrobovali maratónu zaťažkávacích skúšok...

AKO SA „NEZRAKVIŤ" NA MOTORKE DIEL ŠIESTY - MÓRE UHNI!

Toto keď počuješ na daňovom úrade v marci, čakajúc v trojkilometrovom rade, tak máš strach sa vôbec otočiť. V hlave si vizualizuješ toho 125 kilového býka vystupujúceho z géčka s rukami plnými vyplnených žltých áštvoriek. Neostáva ti nič iné len urobiť vyhýbací manéver, aby si si zachránil holý život.

TEST: BMW R NINET OPTION 719

Zakladateľ modelového radu BMW Heritage, ktorý sa už rozrástol na päť členov, sa síce tvári ako old-school, ale použitou technikou a parametrami sa môže smelo porovnávať s modernými naháčmi. Na to, aby ste si po práci pekne vyčistili hlavu, nepotrebujete najpohodlnejšiu ani najrýchlejšiu motorku na svete. Stačí keď má štýl, podmanivý zvuk a za jazdy vám vyčarí úsmev na tvári.

MOTOZRAZ SVETA MOTOCYKLOV - ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA 2019

Za bezmála dve desaťročia sa z Motozrazu Sveta motocyklov na Zemplínskej šírave stala tradícia, ktorá neustále láka nielen motorkárov, ale aj divákov zo širokého okolia. V polovici augusta sa konal už 18. ročník, ktorý opäť dokázal, že záujem o túto akciu neustále rastie.

3031.jpg

FIVA WORLD MOTORCYCLE RALLY 2019

V lete sa každoročne konáva tradičná svetová motocyklová rally veteránov FIVA World Motorcycle Rally. Tentokrát bolo centrom jej diania chorvátske prímorské mesto Umag.

REPORTÁŽ: V TOVÁRNI KUBERG

Ak sa zaujímate o detské motocykle, určite ste už natrafili na českého výrobcu elektrických mini motocyklov Kuberg. Navštívil som továreň na severe Moravy, kde sa už dnes vyrábajú nielen detské stroje, ale aj zábavné elektromotocykle pre dospelých.

3435.jpg

DNI BMW MOTORRAD SLOVENSKO

Kým väčšina obyvateľstva zažíva začiatkom septembra žalúdočné kŕče ako spomienku na školské časy, ja sa na prvý septembrový týždeň naopak veľmi teším. Pretože september posledné roky znamená návštevu tradičných slovenských BMW Motorrad dní. Tentokrát znova akcia na jednotku s krásnym miestom podujatia v hoteli Kaskády v Sielnici pri Zvolene.

TEST: MOTO GUZZI V85 TT

Po tom, čo veľký orol menom Stelvio opustil svoj revír, zostala fabrika Moto Guzzi bez zástupcu v kategórii cestovných endúr. Tento segment neustále rastie, teší sa popularite zákazníkov a tak žiadny výrobca pochopiteľne nechce zostať „bokom". Celkom logicky a očakávane sa preto narodilo orlíča s dvojicou veľkých očí a „zobáčikom" pod nimi...

4041.jpg

DO TERÉNU NA VEĽKOM ENDURE ŠTVRTÁ ČASŤ: ZRÝCHĽOVANIE A SPOMAĽOVANIE

Bezpečne a efektívne zrýchľovať by mal vedieť každý, kto na motorke jazdí. Bezpečne a účinne spomaliť a zabrzdiť je nepochybne ešte dôležitejšie. Na suchom asfalte s dobrou priľnavosťou je to o niečo jednoduchšie, my sa však v tomto seriáli venujeme terénu. Honda Africa Twin Adventure Sports dokáže zdolať poriadne výzvy mimo cestu a inštruktor Radek Matoška z RMoto Academy nás učí ako na to...

TEST: YAMAHA XMAX 300 IRON MAX

Ako už názov napovedá, modely Yamaha XMAX dostali do vienka maximum toho, čo prémiový skúter novej generácie dokáže ponúknuť. Originálny dizajn a komfort sa tu snúbi s agilitou a dynamikou jazdy. Tohtoročná novinka XMAX 300 IRON MAX k tomu navyše pridáva ďalšie exkluzívne prvky výbavy.

PREDSTAVENIE: KAMEROVÝ SYSTÉM INNOVV PRE MOTOCYKLE

Znova ste si zabudli so sebou zobrať akčnú kameru? Firma Innovv má riešenie v podobe kamerového systému, ktorý je nainštalovaný priamo na motocykli a pozostáva rovno z dvoch kamier.

HONDA FEST 2019

Keď v roku 2001 česká a slovenská Honda usporiadali prvý ročník Honda Enduro Tour, na ktorú prišlo 56 účastníkov na 35 motocykloch asi nikto netušil aký mimoriadny ohlas budú mať stretnutia priaznivcov cestovania na motocykloch s krídlom v znaku. Na desiaty Honda Fest, ktorý mal svoju základňu v nádhernom prostredí Demänovskej doliny, prišlo viac ako dvestopäťdesiat účastníkov z rôznych kútov Čiech, Moravy a Slovenska.

TEST: DUCATI HYPERMOTARD 950

Ak sa začínate na svojej superšportovej motorke alebo športovom naháči nudiť, je na čase presedlať. Nie na cestovné enduro, ale na supermotard. A ak je vašou obľúbenou farbou červená, presedlajte rovno na červený Hypermotard.

5253.jpg

SEKÁČ YAMAHA R6

V roku 2019 Yamaha oslávila 20 rokov produkcie svojej YZF-R6, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie superšportové modely strednej triedy. Medzitým Yamaha R6 prešla až ôsmimi generačnými zmenami.

OFF ROAD SPECIAL

AKTUALITY OFF ROAD

TEST: KTM FREERIDE E-XC

Väčšina z nás sa elektrickej budúcnosti vo svete motocyklov obáva. Úprimne musím priznať, že ja tiež. V prípade terénu sa však z elektrickej budúcnosti celkom teším. Teda vlastne, z elektrickej súčasnosti. Po čase som znova vyskúšal elektrický Freeride E-XC, tentokrát aktuálnu verziu s dlhšou výdržou batérie.

6263.jpg

MX PROJEKT - ZÁKRUTY

Rozvíriť prach v zákrute je popri skokoch to najväčšie potešenie z jazdenia motokrosu. Predtým, ako sa však človek môže naplno oprieť do zákruty, zatiahnuť poriadne za plyn, vystreliť do vzduchu prach a kamene, potrebuje najskôr poriadne najazdiť stovky, ak nie tisíce zákrut, získať tie správne návyky a dosiahnuť perfektný vyvážený postoj.

6667.jpg


Buďte s nami v kontakte

Komentáre