Svetová plochodrážna elita mieri do Žarnovice

V sobotu 19.5.2018 sa na jedinom slovenskom plochodrážnom štadióne v Žarnovici uskutoční jedno z najvýznamnejších podujatí vo svojej 65-ročnej histórii. Grand Prix kvalifikácia je cesta, cez ktorú si jazdci môžu vybojovať miestenku v elitnom seriáli GRAND PRIX o titul majstra sveta. A jednou z možností, ako sa tam dostať, je aj skončiť na prvých troch miestach v žarnovickom semifinálovom kole.

Svetová plochodrážna elita mieri do Žarnovice

8.5.2018 bola skompletizovaná štartovná listina pretekov, ktoré kvalitou obsadenia budú patriť medzi tie najlepšie v histórii žarnovickej plochej dráhy. Presvedčiť sa o tom možno pri pohľade na mená jazdcov, ktorých jednotlivé federácie posielajú na sobotu 19. mája do Žarnovice.

Šestnásť pretekárov z jedenástich krajín bude bojovať iba o tri miestenky do pretekov Challenge. Postúpiť môžu iba najlepší z najlepších. To pôsobí doslova elektrizujúco pri pohľade na mená ako Hampel, Kolodziej, Žagar, Lindbäck, Jensen, Lebedevs a ďalších, z ktorých uspieť môžu iba traja.

Brány štadióna sa už tradične otvoria o 9.00 hod., kedy bude otvorený aj info stánok, kde si budete môcť, napríklad, vopred zakúpiť programy, vstupenky a zistiť všetko potrebné k pretekom. Tréning účastníkov Kvalifikácie do GP bude o 10.30 hod., pričom pre vstup už bude potrebná vstupenka na preteky. Preteky sa začnú slávnostným nástupom o 15.00 hod.

Štartovná listina:

1 Ricky Wells, USA

2 Josef Franc, Česká republika

3 Andžejs Lebedevs, Lotyšsko

4 Jaroslaw Hampel, Poľsko

5 Antonio Lindbäck, Švédsko

6 Gleb Čugunov, Rusko

7 Jurica Pavlic, Chorvátsko

8 David Pacalaj, Slovensko

9 Matej Žagar, Slovinsko

10 Norbert Magosi, Maďarsko

11 Eduard Krčmář, Česká republika

12 Andrej Kudriašov, Rusko

13 Ján Mihálik, Slovensko

14 Matic Ivačič, Slovinsko

15 Janusz Kolodziej, Poľsko

16 Michael Jepsen Jensen, Dánsko

Náhradníci:

17 Milen Manev, Bulharsko licencia SMF

18. Jakub Valkovič, Slovensko

Viac informácii nájdete na www.plochadraha.sk

Sekretariát SMF, 15.5.2018

Buďte s nami v kontakte

Komentáre