TEST: GoPro Hero 5 Black & Karma Grip

Dnes už nie je problém natočiť video z výjazdu alebo dovolenky. Ale natočiť pekné video, ktoré nezapadne v prachu miliónov ďalších videí na sociálnych sieťach – to už chce dobrú výbavu. Vyskúšali sme najnovšiu GoPro Hero 5 Black v kombinácii s novým stabilizátorom GoPro Karma Grip.

TEST: GoPro Hero 5 Black & Karma Grip

Nová Hero 5 Black

S kamerami GoPro máme v redakcii výborné skúsenosti. Takže keď vybehla nová GoPro Hero 5 Black, vedeli sme, že to bude bomba. Vonku sú už tisíce recenzií tejto kamery v článkoch či na Youtube a väčšina z nich sa zhodne na tom, že je to obrazovou kvalitou a funkciami stále špička medzi akčnými kamerami. Takže sa nejdeme pitvať v nových funkciách a jednotlivých detailoch. Ale poviem skôr mojich pár postrehov z pohľadu motorkárskeho využitia. Motorkári sú pre GoPro jedni z najčastejších používateľov akčných kamier a Hero 5 Black je výborne prispôsobená tak offroad jazdcom ako aj mototuristom, čo sú asi dve najväčšie skupiny používateľov.

1a0a1629.JPG

Nové funkcie

U novej päťky ma teší hlavne to, že je vodotesná bez použitia plastového puzdra. Z čoho vyplýva menšia celková hmotnosť a nižšie celkové rozmery, takže je kamera spratnejšia a ľahšie sa schová do vrecka motorkárskej bundy, keď sa práve nepoužíva. Ďalšou výhodou sú jednoduchšie mačkateľné tlačidlá - v plastovom puzdre bolo kameru v rukaviciach takmer nemožné ovládať. Takto to ide oveľa ľahšie. Veľmi ma teší aj vstavaný displej, vďaka ktorému viem, kam mám kameru namierenú a či budem mať na výslednom zábere z jazdy aj riadidlá aj oblohu, alebo len cestu pred sebou a oblohu. Ovládanie hlasom poteší, no kričať z uzatvorenej prilby bez dodatočného hlasového ovládača (100 Eur) na kameru na prilbe nemá zmysel.

grip012.jpg

Karma Grip

GoPro som si na test zobral na testovaciu akciu nových KTM Adventure R do chorvátskeho Zadaru. Keďže mi išlo o čo najprofesionálnejší výsledok, nasadil som Hero 5 Black priamo na nový trojosý stabilizátor Karma Grip. Obrovskou výhodou Karma Grip oproti iným stabilizátorom je jednoduchosť použitia. Na Gripe je rovnaký úchyt ako na kamere, takže ho celý môžete primontovať napríklad na hrudný chránič. Alebo aj hore na prilbu. A namiesto roztrasených záberov si pozerať krásne uhladené, dokonale stabilizované zábery ako z Hollywoodu. Zábery z GoPro Hero 5 Black a Karma Grip sú použité ako zábery z pohľadu jazdca v nasledovnom videu.


Test - natáčanie z auta pomocou Gopro Hero 5 Black a Karma Gripu.


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre