TEXTILNÉ MOTOCYKLOVÉ BUNDY

Motocyklová sezóna sa naplno rozbehla a pokiaľ potrebujete trochu obnoviť šatník, prinášame vám ponuku rôznych modelov textilných motocyklových búnd od značiek, ktoré u nás patria k najrozšírenejším a najobľúbenejším. Vyberte si niekoľko svojich „favoritov" a potom vyrazte do obchodu vyskúšať si viacero modelov „naživo". Kvalitná textilná bunda je pomerne veľkou investíciou, výber by ste preto nemali podceniť. Je to investícia nielen do vašej bezpečnosti, ale aj vášho pohodlia.

TEXTILNÉ MOTOCYKLOVÉ BUNDY

K motorke a motorkárovi akosi automaticky patrí koža, no tento materiál nie je tou najlepšou voľbou pre každého a vždy. Koža je skvelý materiál, veľkou výhodou je jeho húževnatosť, pevnosť a odolnosť voči predratiu, čo pri páde určite oceníte. No má aj svoje „muchy" - vode odoláva len určitý krátky čas, je pomerne ťažká, ale aj rozmerná a „nespratná". Pochopiteľne, na pretekárskom okruhu, či všeobecne na cestných športových motorkách je dodnes tou najlepšou a vlastne jedinou voľbou. No ďalším skupinám „bežných" motorkárov už dlhé roky výborne slúži aj textil. Textilné odevy prešli neuveriteľným vývojom, materiály pokročili a niektoré z nich môžeme smelo označiť ako „kozmické". Textilná bunda je neoceniteľná napríklad v každodennej mestskej premávke, kde oceníte jej ľahkosť, vo väčšine prípadov aj vzdušnosť, tvarovú prispôsobivosť a spratnosť a spravidla, vďaka rôznym membránam a vrstvám, aj vodeodolnosť. Na textil v drvivej väčšine prípadov vsádzajú aj diaľkoví mototuristi, tí takisto v odľahlých kútoch sveta počas niekoľkých dní, či týždňov putovania, vsádzajú na vyššie uvedené vlastnosti.

Na veľkosti záleží

Nemyslíme tým teraz konfekčnú veľkosť odevu, to, či na svoju postavu potrebujete M-ko, alebo XL-ko, musíte zistiť vo veľkostných tabuľkách jednotlivých výrobcov, ideálne však je, keď si konkrétny model priamo vyskúšate. Každý producent má iné značenie veľkostí a tiež platí, že strihy jednej značky sú vo všeobecnosti užšie, alebo dlhšie... Výberom správnej veľkosti v tomto kontexte myslíme výber vhodného typu bundy - jej strihu. Relatívne malé a obtiahnuté sú športovo ladené bundy, majú spravidla kratší strih do pása. V nápore vetra síce dobre obopínajú telo a nenafukujú sa, na druhej strane však poskytujú menšiu ochranu pred nepriazňou počasia. Na opačnej strane stoja robustné, veľké a dlhé bundy, ktoré môžeme nazvať ako turistické. Ich dlhší strih „pod zadok" lepšie chráni pred chladom, či preniknutím vody, väčšie rozmery dovoľujú oblečenie ďalších izolačných vrstiev pod bundu a v neposlednom rade bývajú bohato vybavené vonkajšími a vnútornými vreckami, kam uschováte všetky tie drobnosti, ktoré môžete na dlhých cestách potrebovať. Samozrejme, okrem týchto dvoch extrémov je tu nespočetné množstvo modelov, ktoré sú určitým kompromisom – športovejšie ladené, komfortnejšie, dlhšie, kratšie...

Vrstvy sú dôležité

Rôzne modely textilných búnd majú rôznu konštrukciu. Spravidla hovoríme o dvojvrstvových a trojvrstvových bundách. Najjednoduchším riešením je obyčajná jednovrstvová bunda, tieto bývajú aj cenovo najdostupnejšie. Sú však väčšinou určené len do teplého letného počasia a ich hlavnou úlohou je byť „nositeľom" chráničov. Sú buď sieťované, aby dokonale vetrali v horúcom počasí, alebo z plnej tkaniny, ktorá aspoň trochu ochráni pred chladným ranným vetríkom. Na vrchole ponuky zasa stoja trojvrstvové bundy - spravidla ide o vrchnú vrstvu z pevnej textílie, ktorá je mechanicky odolná a býva vybavená vetracími otvormi. Druhou vrstvou je tenká vnútorná vode a vetru odolná membrána. Je dôležité, aby bola aj vzdušná. Treťou vnútornou vrstvou býva tepelnoizolačná vložka, ktorá nájde svoje uplatnenie v chladnom počasí. Rôzne kompromisy ponúkajú tzv. dvojvrstvové modely, sú napríklad bez teplej vložky, alebo vrchná vrstva má napríklad laminovanú úpravu kvôli vodeodolnosti a druhá vrstva je tepelnoizolačná. Ťažko povedať, čo je najlepším riešením, veľa závisí aj od toho, koľko chcete do odevu investovať. Aj to najjednoduchšie riešenie však môže byť výbornou voľbou - niekomu stačí relatívne jednoduchá vzdušná bunda vybavená chráničmi a k nej dokúpený univerzálny ochranný návlek proti vetru a dažďu. Nároční bikeri však dokážu oceniť aj do detailu prepracované špičkové modely búnd, ktoré používajú rôzne funkčné materiály a zaručujú vysokú mieru pohodlia v rôznych klimatických podmienkach. Správna voľba je hlavne otázkou vašich priorít, jedno je však isté, bez bundy by ste nemali vyrážať ani len do obchodu „na rožky". Odreniny sú bolestivé a dlho sa hoja. Nehovoriac o tom, že „obyčajné" odreniny môžu byť smrteľné, pokiaľ sú na veľkej časti tela.

MODEKA PANAMERICANA
panamerica3-kopie.jpg

Ako názov naznačuje, Panamericana je turistická bunda ladená v dobrodružnom štýle. Ide o celosezónny odev s trojvrstvovou konštrukciou. Hlavná časť bundy je príjemne vzdušná, základom je mäkký a pohodlný materiál Tactel 750D, exponované miesta sú vystužené materiálom Cordura 1000D. Vetranie je šikovne vyriešené nielen zipsovými otvormi, ale aj ventilačnými panelmi uzatvárateľnými silnými magnetmi, čo uľahčuje používanie v rukaviciach. Pre prípad horšieho počasia nechýba odopínateľná membrána Sympatex, ktorá je odolná voči vetru a vode a zároveň priedušná a dynamicky regulujúca teplotu. Nechýba ani odnímateľná termovložka, ktorú môžete použiť aj na bežné nosenie. Ide o najvyšší a najžiadanejší model značky. Samozrejmosťou je kompletná sada protektorov SAS-TEC.

Cena: 369,90 eur

www.modeka.sk

MODEKA PANAMERICANA LADY
panamericanalady2-kopie.jpg

Špičkový model bundy Panamericana je dostupný aj v dámskom prevedení. Podobne ako v prípade pánskej bundy je aj tu samozrejmosťou kompletná sada protektov na lakťoch, ramenách a chrbte. Komfort v každom počasí aj tu zabezpečuje trojvrstvová konštrukcia odevu a početné ventilačné otvory. Pre dokonalú ochranu celého tela a zároveň dizajnové zladenie je v prípade pánskej aj dámskej verzie bundy Panamericana možnosť prikúpiť nohavice.

Cena: 299,90 eur,

www.modeka.sk

MODEKA UPSWING
upswing-kopie.jpg

Upswing je ľahká, vzdušná bunda, ktorá vás síce neochráni pred nástrahami počasia, ale je výbornou ochranou v prípade pádu. Určená je preto na kratšie výjazdy, kedy nehrozí zhoršenie počasia. Jej služby oceníte hlavne v lete, súčasťou bundy sú totiž veľkoplošné panely zo sieťoviny, ktoré zabezpečujú dokonalé vetranie. O bezpečnosť sa stará pevná textília Polyester 500D, ako aj ramenné a lakťové chrániče, dokúpiť však môžete aj chrbtový protektor.

Cena: 109,90 eur

www.modeka.sk

MODEKA UPSWING LADY
upswinglady-kopie.jpg

Podobne ako pánska bunda Upswing, aj dámske prevedenie s prívlastkom Lady je určené hlavne do mesta, na kratšie výjazdy a hlavne na leto. Predĺžený strih je v páse zúžený, čím pekne vyniknú ženské krivky. Bunda sa dokonale prispôsobí postave aj vďaka sťahovacím pásikom v oblasti drieku.

Cena: 109,90 eur

www.modeka.sk

MODEKA BELASTAR LADY
belastarlady-kopie.jpg

Ako názov, ale aj strih bundy Belastar Lady napovedá, ide o dámsky model. Ide o ľahkú trojvrstvovú turistickú bundu, na ktorú sa môžete spoľahnúť za každých podmienok. V horúcich dňoch oceníte účinnú ventiláciu vďaka ventilačným zipsom AirVent, ale aj vďaka sieťovaným panelom. Vonkajší materiál je prevažne mäkký Tactel 750D, ktorý je na namáhaných miestach vystužený materiálom Cordura 1000D. Súčasťou bundy sú ramenné a lakťové chrániče, je však možné dokúpiť aj chrbtový chrániť. Odolnosť voči vetru a dažďu zabezpečuje odopínacia membrána Sympatex, nechýba ani vynímateľná tepelná vesta. Na výber máte z trojice farieb.

Cena: 239,90 eur

www.modeka.sk

MODEKA BREEZE / BREEZE LADY
breeze-kopie.jpg

Príznačný názov Breeze (vánok) nesie dvojvrstvová bunda, ktorá je ľahká a hlavne vzdušná. V horúcom počasí sú na nezaplatenie veľkoplošné sieťované panely, ktoré zabezpečujú výborné vetranie. Keď sa počasie „pokazí", môžete siahnuť po odopínacej membráne Humax, ktorá vás ochráni pred vetrom aj dažďom. Súčasťou bundy sú ramenné a lakťové chrániče, je však možnosť prikúpiť aj chrbtový protektor. Bunda Breeze je v ponuke v pánskom aj dámskom prevedení, na výber máte z trojice farieb.

Cena: 169,90 eur

(Breeze Lady - 159,90 eur)

www.modeka.sk

MODEKA TACOMA II / TACOMA LADY
tacomaii-kopie.jpg

Kultová bunda Tacoma dostala viacero vylepšení a výsledkom je druhá generácia tohto populárneho modelu. Spomenúť treba predovšetkým novú farbu, pevné zipsy, ešte lepšiu ventiláciu a spevnenie. Vďaka materiálu Tactel je táto adventure bunda veľmi pohodlná. E xponované miesta sú vystužené materiálom Cordura 1000D. Na svoje si prídu jazdci každej postavy, k dispozícii je široký rozsah veľkostí až po 10XL. O bezpečnosť sa starajú protektory SAS TEC na lakťoch, ramenách a na chrbte. Ochranu pred nepriazňou počasia zabezpečuje vodeodolná a vetruvzdorná membrána Humax, v chladných dňoch oceníte aj vynímateľnú termovložku. Po bunde Tacoma môžu siahnuť aj ženy, v ponuke je aj dámska verzia Tacoma Lady. Bunda Tacoma II je k dispozícii len v pánskom prevedení.

Cena: 299,90 eur

(Tacoma Lady - 279,90 eur)

www.modeka.sk

MODEKA NEOX
neox2-kopie.jpg

Tohtoročná novinka Neox je krátka pánska bunda určená hlavne do mestskej premávky, ale s prehľadom zvládne aj kratšiu turistiku. Nezľakne sa žiadneho počasia, pretože vo výbave tejto bundy nechýba ani odnímateľná membrána Humax proti vode a vetru, ale ani vnútorná tepelná vložka. V letnom počasí zasa oceníte ventilačné otvory, ale aj jemný a poddajný materiál Polyamid 450D, ktorý je na exponovaných miestach spevnený tkaninou Cordura 500D. V bunde nájdete aj ramenné a lakťové chrániče, môžete si dokúpiť aj chránič chrbta.

Cena: 199,90 eur

www.modeka.sk

Výhradný dovozca: Modeka Czech Trade, Elišky Krásnohorské 1298/4, Havířov- Podlesí, tel.: +420 602 251 161,

zoznam predajcov nájdete na: www.modeka.sk


WINTEX STELLA LADY
bunda-stella-lady-kopie.jpg

Základným materiálom tejto dámskej bundy je 600D polyesterová textília. Model sa vyznačuje dlhším strihom a veľkým počtom praktických vreciek na vonkajšej strane, aj vo vnútri. Nechýbajú chrániče CE, zadná ochrana PE, membrána Reissa Z liner chrániaca pred nepriazňou počasia, početné vetracie otvory, reflexné prvky a v neposlednom rade ani odnímateľná termálna vesta.

Cena: 199 eur

www.bbmoto.sk

WINTEX CAMARO
camaro-lady-kopie.jpg

Camaro je turisticky ladená textilná bunda, ktorej základným materiálom je 600D polyester. Nechýbajú CE chrániče, PE chrbtový chránič, sťahovacie pásiky v páse a na rukávoch, či Scotchlite reflexné prvky. 100% vetruvzdornosť, vodeodolnosť a zároveň priedušnosť zaručuje Reissa Z-liner. O komfort sa stará aj vetrací systém Air Vent na hrudi, chrbte, ramenách a rukávoch.

Cena: 219 eur

www.bbmoto.sk

WINTEX VENUS LADY
20160905venusgray01-kopie.jpg

Venus Lady je jednoduchšia dámska bunda v elegantnom štýle. Základný materiál je 630 D Nylon, vo vnútri sú SAS-Tec CE chrániče, PE- chrbtový chránič, ale aj vode a vetru odolná a zároveň priedušná vyberateľná vložka z materiálu Reissa. V teplom počasí zasa potešia vetracie otvory na hrudi a rukávoch. Súčasťou bundy sú aj reflexné prvky, sťahovacie pásiky na bokoch a rukávoch, zips na zopnutie s nohavicami, či vyberateľná termovložka.

Cena: 169 eur

www.bbmoto.sk

WINTEX STORM
bunda-storm-kopie.jpg

Model Storm od značky Wintex osloví hlavne dobrodruhov. Je to 600D polyesterová textilná bunda s CE chráničmi, PE chrbtovou ochranou a 100% vode a vetru odolnou vložkou Reissa Z-liner. V horúcom počasí oceníte vetracie otvory na hrudi, chrbte a rukávoch. Nechýbajú ani sťahovacie pásiky, Scotchlite reflexné prvky, či termovložka.

Cena: 219 eur

www.bbmoto.sk

WINTEX AIR PRO WP
bunda-air-pro-wp-kopie.jpg

Základným materiálom je 630D Airdura so zosilnenými sieťovinami, vďaka čomu je tento model dobrou voľbou na horúce letné dni. Vo výbave bundy však nechýba ani odnímateľný plášť z materiálu Reissa, ktorý zabezpečuje 100% odolnosť voči vode a vetru. Aero Tec má chrániče CE, chránič chrbta, zips na zopnutie s nohavicami a reflexné panely Scotchlite.

Cena: 139 eur

www.bbmoto.sk

WINTEX CAMARO LADY
camaro-lady-kopie.jpg

Camaro Lady je dámskou verziou turisticky ladenej bundy, ktorej základným materiálom je 600D polyester. Špeciálny dámsky strih necháva vyniknúť krivkám ženskej postavy. Ani v tejto verzii nechýbajú CE chrániče, PE chrbtový chránič, sťahovacie pásiky v páse a na rukávoch, Scotchlite reflexné prvky, či vetracie otvory na hrudi, chrbte, ramenách a rukávoch. 100% vetruvzdornosť, vodeodolnosť a zároveň priedušnosť zaručuje Reissa Z-liner. Spolu s pánskym modelom Camaro je dobrou voľbou pre páry, ktoré chcú byť na motorke zladené.

Cena: 219 eur

www.bbmoto.sk

WINTEX WTX WP
wtxred11-kopie.jpg

Bunda WTX WP krátkeho, športového strihu je vyrobená z 600D polyesteru. Napriek atraktívnej, dostupnej cene sú samozrejmosťou certifikované chrániče, nechýba ani zadná ochrana PE. Bunda je 100% odolná proti vode, vetruodolná a zároveň priedušná vďaka membráne Reissa Z-liner. Súčasťou bundy je aj termovložka. V horúcich dňoch zasa oceníte špeciálny systém Air Vent na chrbte, ramenách a rukávoch. Bezpečnosť zvyšujú reflexné pruhy.

Cena: 139 eur

www.bbmoto.sk

BB moto - výhradný dovozca Wintex pre SR

Bratislava, Vyšehradská 2, tel.: 0918 632 245,e-mail: predajnaba@bbmoto.sk,

Banská Bystrica, Nový Svet 16 - tel.: 0905 611 439, e-mail: predajnabb@bbmoto.sk.

Hľadáme predajcov produktov Wintex.


REV'IT TORNADO
revittornado2-kopie.jpg

Model Tornado osloví jednoduchým, elegantným štýlom, vďaka čomu sa hodí na rôzne typy motoriek a rôzne príležitosti. Charakteristickým prvkom je rozsiahle použitie sieťoviny, vďaka čomu Tornado poskytuje maximálny komfort a zároveň dobrú ochranu aj v horúcom počasí. Vybavená je chráničmi ramien a lakťov Seeflex Level 2. Aby bola bunda použiteľná aj v chladnom počasí, disponuje odnímateľnou termovložkou, ktorá je naviac vybavená membránou Hydratex, ktorá zaručuje odolnosť voči vetru a vode. Nechýbajú nastaviteľné pásiky, vonkajšie aj vnútorné vrecká, reflexné prvky, krátky zips na spojenie s nohavicami a ďalšie premyslené detaily, vďaka čomu Tornado 2 uspokojí aj veľmi náročných jazdcov.

Cena: 239,99 eur

www.mdmoto.sk

REV'IT SAND 3
revit-sand-3-kopie.jpg

Špičkový model Sand 3 je určený tým najnáročnejším mototuristom, ktorí vyžadujú dokonalú ochranu za každých podmienok a zároveň vysokú mieru komfortu. 100 % nepremokavosť zaručuje vonkajšia odnímateľná membrána Hydratex 3L. Nechýba ani odnímateľná tepelná vložka. Sand 3 umožňuje nastavenie na konkrétnu postavu vďaka početným sťahovacím pásikom. V horúcom počasí zasa oceníte početné vetracie otvory. Nechýbajú chrániče Seeflex CE na ramenách a lakťoch. Bezpečnosť zvyšujú aj reflexné prvky na hrudníku, chrbte aj ramenách.

Cena: 367,99 eur

www.mdmoto.sk

BMW VENTING LADIES
revit-venting-ladies-kopie.jpg

Štýlová bunda Venting je určená hlavne do teplého počasia, veľkú časť bundy totiž tvorí ľahká a vzdušná sieťovina odolná voči predratiu. V najviac „zraniteľných" oblastiach je materiál vystužený. Atraktívny vzhľad bundy podtrhuje aj nestarnúca klasika – modrá „rifľovina" Denim. Nechýbajú ľahké odnímateľné chrániče na lakťoch a ramenách. Pre dokonalý vzhľad a ochranu celého tela môžete k bunde dokúpiť aj rovnako ladené nohavice. Na bunde nechýba ani zips na zopnutie s nohavicami.

Cena: 272,67 eur

www.mdmoto.sk

BMW AIRSHELL LADIES
revit-airshell-ladies-kopie.jpg

Dámska bunda AirShell je vďaka výraznej žltej farbe veľmi dobre viditeľná, čo zvyšuje bezpečnosť. Ďalšími bezpečnostnými prvkami sú reflexné potlače na rukávoch a ramenách, ako aj vynímateľné chrániče lakťov, ramien a chrbta. Základným materiálom je mix polyamidu a polyesteru, tkanina je vysoko odolná voči oderu a má vysokú stálosť farieb. Pre prípad horšieho počasia nechýba vetru odolná a nepremokavá membrána, ako aj tepelná vložka – vesta. V horúcom počasí zasa oceníte veľké priedušné sieťované diely, ktoré sa starajú o dobrú cirkuláciu vzduchu.

Cena: 435,23 eur

www.mdmoto.sk

REV'IT ECLIPSE

revit-eclipse-man-kopie.jpg

Eclipse je bunda v jednoduchom, elegantnom štýle s retro nádychom. Klasický vzhľad umocňuje aj hnedá farba. Veľkú časť bundy na hrudi, rukávoch a chrbte tvorí jemná, priedušná sieťovina, čo oceníte v horúcom letnom počasí. Bunda má certifikované chrániče ramien a lakťov Knox Lite CE a príprevu pre Seesoft CE-level 2 chrbtový protektor typu RV, dve vonkajšie a jedno vnútorné vrecko.

Cena: 103,99 eur

www.mdmoto.sk

REV'IT VOLTIAC HV
revitvoltiac-kopie.jpg

Voltiac je turisticky ladená bunda dlhšieho strihu a vyšším golierom, ktorá vám poskytne ochranu pred nepriazňou počasia na dlhých cestách. Bundu prispôsobíte postave aj pomocou sťahovacích pásikov na rukávoch a v páse. Vodeodolnosť a zároveň priedušnosť zaručuje membrána Hydratex. V teplom počasí oceníte ventilačné otvory na hrudi a chrbte, v chladných dňoch vás zasa zahreje vyberateľná termovložka. Okrem chráničov ramien a lakťov Knox Flexiform CE má bunda prípravu na chrbtový chránič Seesoft CE-level 2.

Cena: 178,30 eur

www.mdmoto.sk

BMW RACE
revit-race-bmw-kopie.jpg

Ako názov bundy napovedá, je prevedená v športovom štýle, čo zvýrazňuje nielen strih, ale aj farebná kombinácia. Základný materiál je kombinácia polyesteru a polyamidu, zaručená je vysoká odolnosť voči predratiu. Samozrejmosťou sú odnímateľné chrániče na lakťoch a ramenách. Vzdušnosť bundy zaručuje nielen perforovaná podšívka, ale aj priedušná 3D sieťovina na chrbte a doplnkové ventilačné otvory na zips.

Cena: 302,04 eur

www.mdmoto.sk

REV'IT OUTBACK 2
revit-outback-2-kopie.jpg

Pánska textilná bunda Outback 2 prichádza s vylepšenou kvalitou materiálu a novým dizajnom. Osloví hlavne dobrodružných mototuristov. Bunda sa vyznačuje výbornou ventiláciou s otvormi na hrudi, chrbte a pod pažami, množstvom úložného priestoru a dostatkom reflexných prvkov. Nechýba vyberateľná vodeodolná vložka, ktorá môže byť v horúcich dňoch nahradená chladiacou vestou Challenger. Samozrejmosťou sú chrániče lakťov a ramien Knox Flexiform CE.

Cena: 243,14 eur

www.mdmoto.sk

REV'IT VOLTIAC LADIES
revitvoltiacladies-kopie.jpg

Dámska bunda Voltiac Ladies necháva pekne vyniknúť krivkám ženskej postavy, dokonale prispôsobiť ju môžete aj vďaka sťahovacím pásikom v páse a na rukávoch. O vodeodolnosť sa stará priedušná membrána Hydratex. Nechýba ani vyberateľná termovložka, takisto vyberateľné chrániče Knox Flexiform na lakťoch a ramenách. V teplom počasí prídu vhod ventilačné otvory na hrudi a na chrbte, ktoré sa uzatvárajú zipsom.

Cena: 162,09 eur

www.mdmoto.sk

MD - Bavaria Žilina, Bytčická 82, 010 01 Žilina tel.: 041 / 507 2870, e-mail: motorrad@md-bavaria.sk, www.mdmoto.sk


SPARK ROADRUNNER
spark-roudrunner-kopie.jpg

Aj model Roadrunner od značky Spark je turisticky ladenou bundou, má však o niečo kratší a športovejší strih. 100% nepremokavosť zabezpečuje vynímateľná membrána, nechýba ani vynímateľná tepelná vložka. O tepelnú pohodu sa stará aj prepracovaný ventilačný systém s otvormi na hrudi, ramenách, rukávoch a chrbte. Samozrejmosťou sú aj početné sťahovacie pásiky, či kompletná sada chráničov na lakťoch, ramenách a na chrbte. Na cestách oceníte aj viacero nepremokavých vreciek, či zips na spojenie s nohavicami.

Cena: 199,59 eur

www.globalmoto.sk

SPARK MIZZEN
sparkmizzenfluo-kopie.jpg

Mizzen je výrazne športovo ladená pánska bunda s kratším strihom. Zvlášť v zobrazenom prevedení Fluo je nápadná a tým zvyšuje viditeľnosť jazdca a jeho bezpečnosť v premávke. Ani športový model sa nezaobíde bez vynímateľnej vode a vetru odolnej membrány Reissa, či bez vynímateľnej tepelnej vložky z mikrovlákna. Samozrejmosťou je vybavenie chráničmi na lakťoch, ramenách a na chrbte. Nechýbajú ani ventilačné otvory, zips na spojenie s nohavicami, či nepremokavé vrecká.

Cena: 159,59 eur

www.globalmoto.sk

SPARK AVENGER
spark-avenger-kopie.jpg

Avenger je dlhá trojvrstvová turistická bunda určená pre náročných cestovateľov. Môže sa pochváliť veľkým množstvom ventilačných otvorov, vďaka čomu je komfortná aj v horúcom počasí. V chladných dňoch zasa oceníte vynímateľnú membránu Reissa, ktorá ochráni voči vetru a vode, ako aj vynímateľnú tepelnú vložku. Zaujímavosťou je aj odnímateľný vysoký límec, či odnímateľné vonkajšie vrecko na mobil a doklady. Komfort a prispôsobenie sa postave zaručujú aj trojité sťahovacie pásiky v páse a dvojité sťahovanie na rukávoch, či pružné strečové panely v oblasti lakťov a chrbta. Nechýbajú vynímateľné cerifikované chrániče lakťov, ramien a chrbta. Avenger má aj prepracované detaily ako kvalitné zipsy YKK vrátane zipsov pre spojenie s nohavicami, či 3M reflexné prvky.

Cena: 287,99 eur

www.globalmoto.sk

SPARK NORA
sparknora-kopie.jpg

Značka Spark má v sortimente aj viacero dámskych modelov. Nora je elegantná bunda v klasickom štýle, jednoduchý vzhľad oživujú svetlé pásiky a nápisy. Základným materiálom je Cordura 300D a polyester. Nepremokavosť zabezpečuje vodeodolná membrána a nechýba ani vynímateľná tepelná vložka. Neodmysliteľnou súčasťou bundy sú vynímateľné chrániče lakťov a ramien, ako aj spevnený chránič chrbta. Komfort zvyšujú aj početné ventilačné otvory a vhod prídu aj viaceré praktické vrecká.

Cena: 159,59 eur

www.globalmoto.sk

Motorcycles & Powersports, Křenova 438/7, Praha – Veleslavín, e-mail: eshop@globalmoto.cz, www.globalmoto.sk


HALVARSSONS WALKYR
walkyr-kopie.jpg

Unikátna bunda od švédskeho výrobcu, ktorá spĺňa požiadavky najnáročnejších užívateľov. Spája revolučné materiály a technológie s dokonale vypracovaným, komfortným strihom. 2-vrstvový textilný zvršok má teflónovú úpravu. Materiál je zároveň zosilnený technológiou HI-ART, ktorá maximalizuje jeho odolnosť. Membrána Dryway+ zaručuje nepremokavosť bundy. Súčasťou bundy je odnímateľná vložka Outlast s vláknom Thinsulate, ktorá zabezpečuje tepelnú reguláciu a komfort za každých podmienok. Dodatočné vetranie ponúka systém zipsových otvorov. Bunda má prípravu na vloženie chrbtového chrániča. Je možné jej spojenie s nohavicami. Okrem stálych reflexných prvkov má bunda aj odnímateľnú reflexnú vestu. Integrované nastaviteľné chrániče majú certifikát triedy AA.

Cena: 549 eur

www.foxracing.sk

LINDSTRANDS OMAN

oman-kopie.jpg

Multifunkčná adventure bunda zo Švédska. Najnovší typ vode odolnej membrány Dryway 2.0 a ošetrenie DWR na vonkajšom materiáli vás udržia v suchu, zatiaľ čo tepelný komfort zabezpečí odnímateľná vesta z izolačného materiálu Innoborne. V prípade chladného počasia je vítanou súčasťou odnímateľný golier s vyvýšením. Najnamáhanejšie časti na ramenách a lakťoch sú dodatočne spevnené materiálom Hi-Art, ktorý je maximálne odolný voči oderu. Výbornú pohyblivosť jazdca zaručujú vložené elastické panely na chrbte. Dodatočné vetranie ponúka systém zipsových otvorov. Bunda má prípravu na vloženie chrbtového chrániča. Je možné jej spojenie s nohavicami. Integrované nastaviteľné chrániče majú certifikát triedy AA.

Cena: 499 eur

www.foxracing.sk

JOFAMA NEPTUNE
neptune-kopie.jpg

Nepremokavá textilná bunda Neptune je cenovo dostupnejším riešením od overeného švédskeho výrobcu. Má funkčnú membránu Dryway a odnímateľnú tepelne izolačnú vnútornú výstelku. V prípade potreby zabezpečuje dodatočné vetranie otvor na chrbte. Integrované nastaviteľné chrániče majú certifikát triedy AA. Bunda má prípravu na vloženie chrbtového chrániča. Je možné jej spojenie s nohavicami. Samozrejmosťou sú reflexné prvky, nastavenie pásovej časti i obvodu rukávov.

Cena: 149 eur

www.foxracing.sk

711ShopZone, Horná Streda 711, tel.: 0905 667 336,www.foxracing.sk


CLOVER STORM 3WP / LADY
clover-vymena-storm-kopie.jpg

Clover Storm je turisticky ladená bunda s predĺženým strihom, ktorú výrobca ponúka nielen v pánskom, ale aj v dámskom „LADY" prevedení. Základným materiálom je Duratek-4, pričom na exponovaných miestach je bunda spevnená odolnejším materiálom Ripstop. Táto bunda vám poskytne komfort a ochranu v akomkoľvek počasí, je 100% nepremokavá vďaka vynímateľnej vnútornej vodotesnej a termoizolačnej membráne Aquazone. V teplých dňoch zasa oceníte premyslenú konštrukciu náprsných vreciek, ktoré plnia zároveň aj úlohu vetracích otvorov. Chrániče lakťov a ramien sú v základe, dokúpiť si však môžete aj chrbtový chránič, pre ktorý je v bunde všité vrecko.

Cena: 154,95 eur

www.styx.sk

CLOVER AIRBLADE 3 / LADY
clover-vymena-airblade-kopie.jpg

Airblade je krátka športová bunda, ktorú značka Clover ponúka v pánskom, ale aj dámskom prevedení s prívlastkom LADY. Ide o dvojvrstvovú bundu, vnútorná tepelná vložka na zips je vynímateľná. Základnými materiálmi sú Duratek-4 a Ripstop. Pre tepelný komfort aj v horúcom počasí je bunda vybavená nastaviteľnými vetracími otvormi na hrudi, ramenách a na chrbte. Airblade má dve vonkajšie a dve vnútorné vrecká, nechýbajú lakťové a ramenné chrániče, pričom na chrbtovej časti je predpríprava na inštaláciu doplnkového chrbtového chrániča. Kvôli maximálnemu prispôsobeniu sa postave nechýbajú viaceré nastavovacie pásiky na suchý zips.

Cena: 189,95 eur

www.styx.sk

MACNA REWIND
macna-rewind-kopie.jpg

Tento model je určený športovejšie založeným jazdcom, vyznačuje sa kratším strihom „do pása". Ide o letnú bundu, ktorá sa dokonale hodí do mestskej premávky a na kratšie výjazdy. Samozrejmosťou sú aj v tomto prípade certifikované chrániče lakťov a ramien, pričom v chrbtovej časti je mäkký penový chránič. Dokúpiť si však môžete aj plnohodnotný CE certifikovaný chránič chrbta. Nechýba ani zips na zopnutie bundy s nohavicami. Bezpečnosť v premávke zvyšujú reflexné prvky.

Cena: 149,95 eur

www.styx.sk

MACNA EPITUDE
macna-epitude-kopie.jpg

Pod názvom E pitude ponúka Macna celosezónnu pánsku bundu, ktorá sa nezľakne ani nástrah počasia. Vďaka predĺženému strihu dokáže lepšie ochrániť pred vetrom, či dažďom. K tomu slúži aj všitá vode a vetru odolná membrána Raintex. Pokiaľ sa ešte viac ochladí, siahnuť môžete aj po vyberateľnej vnútornej tepelnej vložke. Aj tento model je vybavený certifikovanými chráničmi lakťov a ramien, pričom mäkký chrbtový protektor môže byť takisto vymenený za pevnejší. Reflexné prvky v prednej časti, na chrbte, aj na rukávoch výrazne zvyšujú viditeľnosť a bezpečnosť. Nechýba zips na zopnutie s nohavicami, vetracie otvory v prednej časti aj na chrbte, či sťahovacie pásiky.

Cena: 184,95 eur

www.styx.sk

MACNA VELOCITY
macna-velocity-kopie.jpg

Táto bunda je určená na kratšie výjazdy a predovšetkým do teplého letného počasia. Zvršok je z kombinácie polyesterovej textílie 500D a pevnej sieťoviny, ktorá zabezpečuje dobrú cirkuláciu vzduchu aj v horúčavách. Krátka športová bunda je atraktívna aj netradičnou farebnou kombináciou čiernej a sivej maskáčovej. V oblasti lakťov a ramien sú certifikované chrániče. Na chrbte sa nachádza mäkký penový chránič, ten je však možné vymeniť za príplatkový pevný protektor. Drobnou zaujímavosťou je pevné plastové pútko Coat Hanger, ktoré je odolné voči odtrhnutiu, keď naň bundu zavesíte.

Cena: 139,95 eur

www.styx.sk

OXFORD MONDIAL
oxford-mondial-kopie.jpg

Mondial od značky Oxford je technicky vyspelá bunda, ktorá vás ochráni za každého počasia a bude vašim nenahraditeľným spoločníkom aj na dlhých cestách. Stopercentnú nepremokavosť zabezpečuje jednak vonkajšia laminovaná vrstva, ktorá bráni vode preniknúť do tkaniny a naviac aj membrána Dry2Dry. Pre chladnejšie počasie je predurčená vnútorná vynímateľná tepelnoizolačná vložka. V teplom počasí zasa prídu vhod vetracie otvory uzatvárateľné zipsom. Tvaru vašej postavy sa bunda prispôsobí aj vďaka sťahovacím popruhom v oblasti pásu a na rukávoch. Nechýba krátky vnútorný zips pre zopnutie s nohavicami. Samozrejmosťou sú aj vynímateľné certifikované chrániče na lakťoch a ramenách.

Cena: 319,95 eur

www.styx.sk

Ján Balogh - STYX, Hlavná 1405, 952 01 Vráble, tel.: 0915 711 123, www.styx.sk,e-mail: objednavky@styx.sk


MBW GT ADVENTURE
mbwgtadventure.jpg

Pánska trojvrstvová bunda GT Adventure má namierené do radov dobrodružných turistov. Textília SD-TEX je mimoriadne odolná a pevná, popri tom však ľahká. Samozrejmosťou sú CE certifikované chrániče ramien a lakťov, nechýba ani odnímateľný poroténový chránič chrbtice. Odolnosť bundy voči vode a vetru zabezpečuje odnímateľná membrána Dry-TEK, v chladnom počasí príde vhod aj odnímateľná termovložka Thermolite. Premyslený ventilačný systém obsahuje aj obojstranné rozopínanie rukávov po celej dĺžke a bunda má aj ďalšie vetracie otvory so zavieraním pomocou magnetu. Praktickým detailom je 6 vonkajších vreciek. Bunda sa môže pochváliť kvalitnými vodeodolnými zipsami YKK, nechýbajú reflexné prvky, sťahovanie v páse, na bokoch a na rukávoch, či zipsy na zopnutie s nohavicami.

Cena: 160 eur

www.atv-shop.sk

MBW BUCK
mbwbuck.jpg

Aj model Buck, je turisticky ladená bunda trojvrstvovej konštrukcie. Základným materiálom je ľahká a pevná tkanina SDTEX. Pre prípad horšieho počasia nechýba odnímateľná membrána Dry-TEK chrániaca pred vetrom a dažďom, ako aj termovložka Thermolite. Samozrejmosťou sú certifikované CE chrániče na lakťoch a ramenách, pričom chrbtová časť má vynímateľný poroténový protektor. Bunda má až 7 vonkajších vreciek, prepracovaný ventilačný systém, reflexné prvky, vodeodolné YKK zipsy, takisto zipsy na zopnutie s nohavicami.

Cena: 160 eur

www.atv-shop.sk

Speedy cars, Nitrianska 7337/29, Trnava, tel.: 0911 391 398, www.atv-shop.sk

DAINESE RACING 3 D-DRY
dainese-racing.jpg

Názov, ale aj strih a dizajn jasne naznačuje, že bunda Racing osloví hlavne športovo založených jazdcov. Kratší, športový strih a niekoľko atraktívnych farebných prevedení určite zaujme. Základným materiálom je Cordura, samozrejme nechýba ani vode a vetru odolná membrána D-Dry, či vynímateľná tepelná vložka. V horúcom letnom počasí oceníte vetracie otvory na hrudi, chrbte aj na rukávoch. Okrem dvoch vonkajších a dvoch vnútorných vreciek sú ďalšie dve vrecká na termovložke. Certifikované protektory na lakťoch a ramenách sú doplnené aj o vymeniteľné vonkajšie ramenné kovové chrániče.

Cena: 329,95 eur

DAINESE TEMPEST 2 D-DRY LADY
dainese-tempest-lady.jpg

Tempest je dvojvrstvová dámska bunda určená nielen na každodenné používanie, ale aj na dlhšiu turistiku. Základný materiál Cordura je na exponovaných miestach spevnený tkaninou D-Stone. Odolnosť voči vetru a vode zabezpečuje membrána D-Dry, ktorej vodný stĺpec je 20.000 mm. V základnej výbave sú CE protektory lakťov a ramien, nechýba však ani vrecko na chrbtový chránič, ktorý môžete dokúpiť. Bunda má odnímateľnú tepelnú vložku, ktorá sa dá použiť aj samostatne, na bežné nosenie. Nechýbajú vonkajšie a vnútorné vrecká, či vetracie otvory na hrudi a chrbte.

Cena: 299,95 eur

Oblečenie Dainese môžete zakúpiť v dealerskej sieti: Motomaxx Nové Zámky, Jakub Vallo Považská Bystrica, Motoshop Žubor Banská Bystrica, Motosvet Košice a U.M.S. Bratislava.


MOTO ZEM TEAM
bunda-motozem-kopie.jpg

Bunda MotoZem Team osloví hlavne športovejšie založených jazdcov, ktorí hľadajú kvalitu a bezpečnosť a zároveň chcú atraktívnu, dostupnú cenu. Komfort zvyšuje vzdušná sieťovina, či vynímanteľná termovložka, o bezpečnosť sa zasa starajú homologované chrániče ramien a lakťov, penový protektor na chrbte, či pevné YKK zipsy.

Cena: 59,10 eur

www.motozem.sk

RSA DESERT
rsa-desert-cernozluta-kopie.jpg

Dobrodružne ladeným mototuristom je určený model RSA Desert s predĺženým strihom. Komfort aj na dlhých cestách zabezpečujú veľké priedušné panely v prednej časti, či sieťovaná podšívka. V prípade nepriaznivého počasia zasa oceníte vynímateľnú termovložku.O bezpečnosť sa starajú chrániče ramien a lakťov, ako aj mäkký penový protektor chrbta. V neposlednom rade bezpečnosť určite zvyšujú aj výrazné žlté fluorescenčné prvky.

Cena: 119,90 eur

www.motozem.sk

Motozem, Dobrá 72, Frídek – Místek,www.motozem.sk


IXON ZEPHYR HP
ixonzephyrhp-kopie.jpg

Trojvrstvová bunda Zephyr HP z materiálu Noxiguard je kratšieho strihu a osloví hlavne športovejšie založených jazdcov. Je pripravená zvládnuť široké spektrum teplôt, môžete ju tak používať v priebehu celej sezóny. Na jar, či na jeseň oceníte vyberateľnú vodeodolnú membránu plus vyberateľnú tepelnú vložku, v letných dňoch zasa prídu vhod priedušné panely na hrudi, lakťoch a chrbte, ktoré sa postarajú o účinné odvetranie. Nechýba nastaviteľné sťahovanie v páse a na rukávoch, či CE protektory z pamäťovej peny na ramenách a lakťoch. V oblasti chrbta je mäkký penový chránič.

Cena: 253 eur

www.paolo.sk

IXON COOLER
ixon-cooler-kopie.jpg

Názov bundy hovorí sám za seba – Cooler si kladie za úlohu poslúžiť vám v horúcich dňoch a zabezpečiť, aby sa vaše telo pri jazde na motorke neprehrievalo, ale zároveň bolo dobre chránené v prípade pádu a stretu s asfaltom. Materiál Noxitex je ľahký a vzdušný a dokonalú cirkuláciu vzduchu zabezpečujú hlavne veľké sieťované panely na prednej strane rukávov a na chrbte. Pre vyššiu bezpečnosť nechýbajú reflexné doplnky. Aby bunda dobre držala na svojom mieste, je vybavená aj pútkom pre zopnutie s nohavicami. Vyberateľné CE chrániče lakťov a ramien sú samozrejmosťou, bunda Cooler má aj vrecko na dodatočný pevný chrbtový chránič. Bezradní nezostanete ani pokiaľ sa počasie zhorší, k bunde totiž patrí aj nepremokavá vložka.

Cena: 116 eur

www.paolo.sk

IXON SPRINTER
ixon-sprinter-2-kopie.jpg
ixonsprinter-kopie.jpg

Model Sprinter je športovejšie ladený, veď nakoniec naznačuje to aj jeho názov. Bunda kratšieho strihu je ušitá z materiálu Noxiguard a má dvojvrstvovú konštrukciu. Pod vrchnou vrstvou sa nachádza odnímateľná vnútorná vložka, ktorá plní viacero úloh – je nielen nepremokavá a vetru odolná, ale zároveň aj termoizolačná. Protektory na lakťoch a ramenách sú z pamäťovej peny. Napriek športovému charakteru bundy nechýbajú ani praktické detaily ako dlhý zips na zopnutie s nohavicami, či vnútorné aj vonkajšie vrecká.

Cena: 171 eur

www.paolo.sk

IXON CROSSTOUR
ixon-crosstour-kopie.jpg

Turisticky ladená bunda Crosstour sa vyznačuje predĺženým strihom, základom je tkanina Noxiguard. Ide o trojvrstvový model bundy, takže pod vrchnou vrstvou je ešte vyberateľná vode a vetru odolná membrána, ako aj vyberateľná tepelná vložka. Chýbať nemôžu ani ramenné a lakťové protektory, pre chrbtový chránič je pripravené vrecko. Dokonalú ochranu proti podfúknutiu zabezpečí dlhý zips na zopnutie s nohavicami. Praktické sú aj 4 vonkajšie a 5 vnútorných vreciek. Prispôsobeniu proporciám tela napomáhajú nastaviteľné pásiky na rukávoch a v páse.

Cena: 272 eur

www.paolo.sk

IXON SICILIA
ixon-sicilia-2-kopie.jpg
ixon-sicilia-kopie.jpg

Základným materiálom bundy Sicilia je Noxiguard 600D. Vrchnou vrstvou to však nekončí a súčasťou bundy je aj vyberateľná vložka, ktorá je vodeodolná, ale zároveň priedušná a naviac aj zateplená. Sicilia sa vyznačuje mierne predĺženým strihom. V horúcom počasí prídu vhod nastaviteľné ventilačné otvory na hrudi a chrbte. Chýbať nemôžu certifikované protektory. Potešia aj užitočné detaily ako je dlhý zips na zopnutie s nohavicami, nastaviteľné sťahovanie v páse a na rukávoch, reflexné prvky, či neoprénový límec. K dispozícii je pestré svetlejšie prevedenie, ale aj dizajnovo jednoduchšia a elegantnejšia čierna verzia.

Cena: 202 eur

www.paolo.sk

Paolo Slovakia, Streďanská 2013/26, 955 01 Topoľčany, tel.: 038 531 36 50, mobil: 0908 441 820, e-mail: objednavky@paolo.sk, www.paolo.sk


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

SADA NA ÚDRŽBU REŤAZE

SADA NA ÚDRŽBU REŤAZE

3.12.2023
Autor: redakcia
Bunda MACNA TERRITOR

Bunda MACNA TERRITOR

30.11.2023
Autor: redakcia
Bunda MACNA ASPIRE

Bunda MACNA ASPIRE

15.11.2023
Autor: redakcia
KRYCIA PLACHTA

KRYCIA PLACHTA

12.11.2023
Autor: redakcia

Komentáre