Tipy na darčeky

V spolupráci s predajcami motocyklov, príslušenstva, výstroja a doplnkov sme pripravili zopár tipov na výhodné nákupy. Nižšie nájdete horúce novinky, ale aj výpredajové veci v atraktívnych cenách. Niečo sa vám možno hodí na zvyšok tohtoročnej sezóny, alebo aj na nákup vianočných darčekov...

Tipy na darčeky

SADA NA OPRAVU DEFEKTU

Aj sada na opravu bezdušových pneumatík dokáže potešiť množstvo motorkárov. Budete radi, keď si na ňu celý rok ani nespomeniete, ale v núdzových situáciách budete ešte radšej, keď ju budete mať vo výbave. Sada ukrýva všetko potrebné na opravu prepichnutej bezdušovej pneu, teda „vrták" na vyčistenie diery, aplikátor opravného knôtu, samotné vulkanizačné knôty, ako aj CO2bombičky s konektorom na nafúkanie pneumatiky.

Akciová cena: 38 eur

www.eshopstyx.sk

KOŽA OD CHOPPERSTYLE

Čopristov, ale aj všeobecne priaznivcov klasiky určite poteší pravá koža. Napríklad kožené brašne a kufre z ponuky predajne Chopperstyle v Čadci. Nemusíte ju navštíviť osobne, všetko podstatné nájdete na webe, samozrejmosťou je jednoduché a rýchle objednanie. Z kožených výrobkov sa najväčšej popularite tešia nielen horné, ale aj bočné kufre a brašne. Spravidla sú vyrobené z robustnej, hrubej kože, ktorá je trvácna. Stály tvar týchto výrobkov pomáha udržať aj vnútorná plastová kostra. Ak hľadáte niečo menšie, osloví vás široký sortiment drobných doplnkových kapsičiek, roliek na prednú vidlicu, či rôznych popruhov a veľa iného z pravej kože.

www.chopperstyle.sk

TRIČKO INDIAN

Ak si skutočne neviete rady s výberom darčeka, oblečenie môže byť dobrým riešením. Nemusí to byť oblečenie priamo na motorku, veľa radosti dokáže urobiť „obyčajné" tričko s motorkárskym motívom. To poteší aj tých, ktorí na motorke práve nejazdia, len sú fanúšikmi takéhoto životného štýlu. Jedna z najstarších značiek je Indian a v jej ponuke nechýba ani množstvo voľnočasového oblečenia. Vkusným tričkom určite nič nepokazíte, teraz ho naviac kúpite s 20 percentnou zľavou!

www.indianmotorcyclesk.sk

indian.jpg

OKULIARE KTM RACING

Offroad okuliare sú výborným darčekom, ktorý ocení každý motokrosár, či jazdec na endure. Ak jazdí na stroji KTM, viacero modelov tejto značky nájdete v e-shope www.ktm-racing.sk. Zobrazený model patrí k tým jednoduchším a cenovo dostupnejším, no kvalita tým rozhodne netrpí a môžete sa spoľahnúť na priezor s vnútornou vrstvou proti zahmlievaniu a vonkajším povlakom odolným voči škrabancom.

Akciová cena: 44 eur

www.ktm-racing.sk

ktm-okuliare-racing.jpg

VEMAR SHARKI CUTTER

Vyklápacia prilba so škrupinou zo spevneného termopolyméru má vonkajší štít odolný voči škrabancom, ktorý je ľahko vymeniteľný bez potreby náradia. Vo výbave nechýba ani vnútorný vysúvateľný tmavý štít, ktorý oceníte v slnečnom počasí. Mechanizmus ovládania plexi umožňuje mikrovetranie, ktoré zabraňuje zahmlievaniu. Nechýba ani príprava na nezahmlievateľnú fóliu Pinlock Max Vision, ako aj príprava na montáž komunikátora. Komfort zaručuje prepracovaný systém vetrania s prednými a vrchnými nasávacími otvormi a extraktormi v zadnej časti, ktorými vychádza zohriaty vzduch von. Vnútorná vložka je ľahko vyberateľná a dá sa prať. Súčasťou prilby je aj nosný deflektor zabraňujúci zahmlievaniu, či bradový deflektor proti podfukovaniu. Zapínanie pomocou mikrometrickej pracky.

Akciová cena: 150 eur

www.eshopstyx.sk

vemar-sharki-cutter.jpg

NAVIJÁK DRAGON WINCH DWH 4500 HD

Pokiaľ vyberáte darček pre niekoho kto používa pracovnú štvorkolku, či side by side a viete, že na jeho stroji nie je naviják, voľba bude jasná a týmto praktickým doplnkom určite potešíte! V e-shope max-moto.sk nájdete spoľahlivé kúsky od značky Dragon Winch, ako napríklad zobrazený model DWH 4500 HD. Svojimi parametrami je určený pre väčšie a výkonnejšie štvorkolky a side by side. Prekvapí ťažnou silou až 4500 libier, čo je viac ako 2000 kg. Na výber máte medzi oceľovým, či syntetickým lanom. V balení je samozrejme montážna platňa, hák, vodiace kladky či prievlak, káblovanie, prepínač na riadidlá, ale aj diaľkové ovládanie.

Akciová cena: 248 eur

www.max-moto.sk

dragonwinchhighlanderdwh4500hd.jpg

TECMATE OPTIMATE

Pod názvom Optimate nájdeme vo výrobnom programe značky Tecmate šikovné nabíjačky akumulátorov, ktoré nájdu svoje uplatnenie počas celého roka. Nabijete a oživíte nimi akumulátory pored sezónou, ale predovšetkým sa tieto šikovné zariadenia postarajú o údržbu akumulátorov počas zimnej odstávky. Stačí ich na jeseň pripojiť k batérii a inteligentné nabíjačky sa postarajú o zvyšok. Keď akumulátor nabijú, automaticky sa prepnú do udržiavacieho režimu a postarajú sa tak o jeho trvale dobrú kondíciu počas celej zimy. Zabránia výraznejšiemu poškodeniu, či dokonca zničeniu akumulátora vplyvom dlhodobého vybitia. K dispozícii je viacero modelov a prevedení.

Cena: od 39 eur s DPH

www.micronix.sk

tecmate-optimate.jpg

RUKAVICE GASGAS

Rukavice v žiarivo červenej farbe sú výrazné, ale zároveň veľmi decentné a skvele budú pasovať k akémukoľvek terénnemu stroju GasGas bez ohľadu na to, či je to enduro, motokrosová motorka, či dokonca trialový špeciál. Dostupné vo viacerých veľkostiach.

Akciová cena: 29 eur

www.ktm-racing.sk

rukavice-gg.jpg

CLOVER CROSSOVER 3

Pod označením Crossover 3 ponúka značka Clover špičkovú mototuristickú bundu pripravenú na všetky výzvy a akékoľvek počasie. Potešiteľné je tiež to, že teraz je dostupná vo výpredaji za atraktívnu cenu. Špecialitkou tejto bundy je odopínateľná nepremokavá membrána Aquazone, ktorá sa dá použiť ako vnútorná vrstva, ale aj ako vonkajší návlek. Nechýba ani vynímateľná termovložka. Samozrejmosťou sú vyberateľné chrániče ramien a lakťov, pričom je pripravené aj vrecko na doplnkový chrbtový chránič a nechýba ani predpríprava na inštaláciu airbagu. Komfort zaručuje množstvo vetracích panelov a otvorov, sťahovacie popruhy na ramenách, predlaktí, v tiež v oblasti pásu a v spodnej časti bundy. Poteší aj veľké množstvo vonkajších aj vnútorných vreciek vrátane extra veľkého chrbtového vrecka určeného hlavne na uschovanie nepremokavej membrány.

Akciová cena: 300 eur

www.eshopstyx.sk

clovercrossover3.jpg

LS2 FF 902 SCOPE

FF902 Scope patrí k „strednej triede" a poteší atraktívnou cenovkou. Hodí sa predovšetkým do mestskej premávky, ale aj na cestovanie. Škrupina z materiálu HPTT sa vyrába v troch veľkostiach a samotná prilba je dostupná v šiestich veľkostiach od XS po XXL. Opticky korektné plexi je odolné voči škrabancom, naviac jednoducho a rýchlo vymeniteľné. Vo vnútri nechýba vysúvateľná slnečná clona a k prilbe dostávate aj Pinlock fóliu proti zahmlievaniu. Nechýba predpríprava na inštaláciu bluetooth komunikátora.

Cena: 169 eur

www.ls2.sk

ls2-ff902-scope.jpg

EXKLUZÍVNE VÝFUKY PRE ŠTVORKOLKY

Predajňa Maxmoto v Čadci je predajcom produktov švédskej firmy RJWC, ktorá má okrem iného v sortimente aj širokú ponuku ladených výfukov pre viaceré značky a modely štvokoliek, či side by side vozidiel. Siahnuť môžete po viacerých verziách a prevedeniach presne podľa vašich potrieb. Spoločným znakom výfukov RJWC je kvalitné prevedenie z tých najlepších materiálov (prevažuje nehrdzavejúca oceľ), samozrejmosťou sú špičkové zvary technológiou TIG, precízna kontrola rozmerov, ktorá je zárukou jednoduchej inštalácie a v neposlednom rade luxusný vzhľad. Pochopiteľne, pre potreby týchto typov vozidiel nie je vhodný výrazný zvukový prejav, práve naopak. Výfuky RJWC sú navrhnuté tak, aby mali stroje tichší, hlbší zvuk, ale zároveň voľný odtok spalín a dobré chladenie.

www.rjwc.sk

vyfuk-rjwc.jpg

OJ EXPERIENCE MAN

Certifikované motocyklové rifle vám poskytnú dostatok komfortu pri bežnom, každodennom nosení, ale zároveň aj potrebnú ochranu pri jazde na motorke. Ideálne na situáciu, kedy kombinujete dopravu na motorke s bežnými „vybavovačkami" v meste. Univerzálne rifle OJ Experience sú vhodné na celoročné použitie. Pevnosť zabezpečuje nielen samotný základný materiál – strečová rifľovina s hrúbkou 11 oz., ale hlavne prešitie aramidovými vláknami na zadku, stehnách a na kolenách. Kolenné chrániče sú certifikované a dajú sa vyberať z vonkajšej strany, teda bez nutnosti vyzlečenia nohavíc. Nechýbajú ani bedrové chrániče. Praktickosť zvyšujú štyri vrecká. Dostupné vo veľkostiach 44 až 60.

Akciová cena: 100 eur

www.eshopstyx.sk

oj-experience-man.jpg

KTM STOJAN POD MOTOCYKEL

Nielen pri zimnom „spánku" terénneho motocykla príde tento stojan vhod, výborne poslúži počas celej sezóny pri parkovaní, ale aj pri údržbe motocykla. Robustnú, ale pritom ľahkú konštrukciu v kombinácii plastu a hliníka oceníte aj pri prevoze na tréningové trate, či preteky. Stojan s výškou 43 cm je určený pre všetky terénne stroje, teda pre motokrosové, aj enduro motocykle.

Akciová cena: 127 eur

www.ktm-racing.sk

ktm-stojan-pod-moto.jpg

DARČEKOVÁ POUKÁŽKA

V e-shope KTM-RACING.SK kúpite všetko, čo dokáže potešiť motorkára, ktorý jazdí na strojoch KTM, či GasGas. Ak si však netrúfate vybrať ten správny darček, prípadne neviete veľkosť a podobne, určite nič nepokazíte darčekovou poukážkou v ľubovoľnej hodnote. Poukážku si môžete objednať na info@ktmpu.sk

www.ktm-racing.sk

poukazka-2022.jpg

KRYCIA PLACHTA XXL NA ŠTVORKOLKU

Štvorkolkára určite potešíte veľmi užitočnou drobnosťou - krycou plachtou na jeho stroj. Prevedenie XXL spoľahlivo prikryje aj extra veľké štvorkolky dokonca s predným aj zadným boxom. Ochráni ich tak pred vlhkosťou, prachom, či slnečným žiarením a využitie má počas celého roka. Na výber sú viaceré farby – strieborná, čierna, či atraktívna maskáčová kamufláž.

Cena: od 32 eur

www.max-moto.sk

krycia-plachta-maxmoto.jpg

FIVE GT2

Model GT2 od renomovanej značky rukavíc Five nájde uplatnenie u veľkej skupiny motorkárov, ide totiž o univerzálny turistický model pripravený na nástrahy akéhokoľvek počasia. Základným materiálom je jemná koža plus Cordura. Vo vnútri je zabudovaná nepremokavá membrána. Bezpečnosť zvyšujú chrániče hánok a prstov, ktoré sú všité pod vrchnou vrstvou, či dvojité prešitie kožou na najviac exponovaných miestach. Poteší inovatívne dvojité zapínanie s elastickou prackou, ktoré umožňuje vsunutie rukavice do rukáva, ako aj zapnutie na vrchu rukáva. Dostupné veľkosti XS až 3XL.

Akciová cena: 60 eur

www.eshopstyx.sk

rukavice-five.jpg

NOCO GENIUS

V ponuke spoločnosti Micronix nájdeme okrem iného aj prenosné boostre od značky Noco. Ide o maličké prístroje, ktoré dokážu veľké veci. V prvom rade slúžia pri štartovaní vozidla s hlboko vybitou batériou. No rovnako dobre poslúžia aj pri núdzovom nabíjaní mobilu, tabletu, či iných zariadení. Nabitie týchto prístrojov je pritom jednoduché pomocou USB zásuvky, klasickej 220 V zásuvky, či 12 V zásuvky autozapaľovača. Malá krabička slúži na „posilnenie" slabšieho akumulátora, ktorého výkon poklesol napríklad vplyvom nízkej teploty. Výrobca udáva, že na jedno nabitie zvládne až 80 núdzových štartov. Zabudovaný Li-Ion akumulátor by pritom mal vydržať až 1000 nabití.

Cena: od 49 eur s DPH

NOCO Genius Boost GBX45 je veľmi bezpečné a jednoduché štartovacie zariadenie, ktoré je vďaka vreckovým rozmerom jedno z najmenších, najľahších a najprenosnejších štartovacích zariadení.

Noco boostre od 98 eur s DPH

www.micronix.sk

foto-noco-geniusnove.jpg

OKULIARE GASGAS

Štýlové okuliare GasGas sú nielen dokonalým dizajnovým doplnkom, ale aj plne funkčným kúskom, bez ktorého sa nezaobíde žiadny offroad jazdec na stroji GasGas. Decentný červený dizajn pekne dokresľuje vystúpené 3D logo GASGAS na gumičke. Zvnútra je gumička vybavená silikónovými prúžkami zabraňujúcimi zošmyknutiu z prilby, „sklíčko" okuliarov je vybavené vrstvou proti zahmlievaniu, ako aj vonkajším povlakom odolným voči poškriabaniu.

Akciová cena: 44 eur

www.ktm-racing.sk

okuliare-gg.jpg

MACNA FREERIDE

To, čo vyzerá ako bežná mikina na voľný čas, je v skutočnosti oblečenie vhodné aj na jazdu na motorke. Samozrejme, Freeride sa nestratí ani na prechádzke mestom, ale zároveň vám poskytne slušnú mieru bezpečnosti aj pri použití počas jazdy na motorke. Mikina Freeride je prešitá kevlarom na ramenách, lakťoch aj na chrbte. Súčasťou sú vyberateľné certifikované chrániče na ramenách a v oblasti lakťov, pre ešte väčšiu mieru bezpečnosti môžete dokúpiť aj chrbtový chránič. Freeride je pripravená aj na rýchlosť a nápor vzduchu – nechýba pútko na prevlečenie opasku, ktoré zabráni vyhŕňaniu. V tomto smere oceníte aj možnosť pripnutia kapucne o chrbát, prípadne ju môžete kompletne odzipsovať. Dostupné veľkosti S až 4XL.

Akciová cena: 80 eur

www.eshopstyx.sk

macnafreeridehoodiejacket.jpg

GIVI EA 106B

Tankvaky patria k najjednoduchším a najpraktickejším riešeniam na prevoz batožiny na širokej škále typov motoriek. Givi má v pestrej palete aj šikovný maličký model EA106B s objemom 6 litrov, ktorý svojimi maličkými vonkajšími rozmermi dokonale sadne aj na subtílnejšie motorky s menšou nádržou. Uchytenie je riešené magnetmi, ale v balení nechýbajú ani popruhy pre bezpečnejšie upevnenie, či prichytenie na strojoch s inou ako oceľovou nádržou. Súčasťou dodávky je aj popruh na rameno a praktický nepremokavý návlek.

Akciová cena: 40 eur

www.eshopstyx.sk

giviea106b.jpg

LS2 FF805 THUNDER C CARBON

Na vrchole ponuky integrálnych prilieb značky LS2 stojí špičková novinka s názvom Thunder C. Určená je tým najnáročnejším jazdcom predovšetkým na športových motocykloch, vrátane pretekárskeho použitia. K dispozícii je nielen viacero farebných prevedení škrupiny z 6K karbónu, ale aj verzia s karbónovou škrupinou 9K a homologáciou FIM. Škrupina z kombinácie karbónových a aramidových vlákien sa vyrába v troch veľkostiach. Pri kúpe dostanete dokonca dvojicu plexištítov – číry aj tmavý. Nechýba ani Pinlock proti zahmlievaniu, či príprava na strhávacie fólie.

Cena: od 485 eur

www.ls2.sk

ls2-ff805-thunder-carbon.jpg

LED SVET

Štvorkolke a jej majiteľovi môžete dopriať darček v podobe exkluzívnych LED svetlometov Neutrino od značky RJWC. Dostupné sú verzie pre modely Can-Am Outlander, Renegade, ale aj side by side Maverick, či Commander. Čo je najdôležitejšie, sú homologované. Naviac sú kompletne uzavreté s certifikáciou IP67, takže výborne odolávajú vlhkosti, či nečistotám. V balení samozrejme nechýba konektor kompatibilný s originálom a kompletná montážna sada. Aby bol efekt na vozidle dokonalý, siahnuť môžete aj po sade zadných svetiel.

Cena: predné svetlá od 545 eur, zadné svetlá 396 eur

www.max-moto.sk

led-predne-svetla.jpg

NOLAN N87 ORIGINALITY 64

Integrálna prilba N87 od značky Nolan je teraz vo výhodnejšej cene, vďaka ktorej značne ušetríte. Vo výbave tohto modelu pritom nič dôležité nechýba, polykarbonátová škrupina sa vyrába v dvoch veľkostiach, antibakteriálne vnútro je vynímateľné a dá sa prať, plexištít je doplnený nielen o vnútornú zasúvateľnú slnečnú clonu, ale aj o Pinlock systém zabraňujúci zahmlievaniu. Prepracované vetranie má otvory na brade aj v hornej časti prilby, zapínanie je riešené zdvojenou mikrometrickou prackou. Nechýba dokonca možnosť montáže komunikačného systému N-Com. Dostupné veľkosti XXS až XXXL.

Akciová cena: 200 eur

www.eshopstyx.sk

nolan-n87.jpg

TRILOBITE PARADO

Štýlové a praktické rifle Parado od českej značky Trilobite môžete mať v štandardnej, ale aj predĺženej dĺžke, aby dokonale pasovali priamo na konkrétnu postavu. Základným materiálom je 11,5 oz Denim, o väčšiu pevnosť oblečenia sa starajú vlákna DuPond Kevlar. V rozkroku je všitý extra pružný panel pre ešte väčšie pohodlie. Pri jazde na motorke oceníte aj zvýšený pás. Samozrejmosťou sú vyberateľné chrániče CE Level 2 na kolenách a bokoch. Trvácnosť zabezpečujú aj kvalitné zipsy YKK.

Cena: 158 eur

www.chopperstyle.sk

trilobite-parado.jpg

KTM FACTORY EDITION STACYC

Maličkým deťom môžete urobiť nekonečnú radosť ich úplne prvým motocyklom. KTM Stacyc nie je „obyčajné" odrážatko, nechýba akumulátor a elektromotorček, takže je to naozajstná elektrická motorka. Menší z dvojice modelov vybavený 12 palcovými kolesami je teraz dokonca v akciovej cene. Samozrejmosťou je možnosť nastavenia jedného z troch režimov low/medium/high, aby prvé metre vašej ratolesti boli bezpečné. Nastaviteľná je aj výška sedadla. Dieťa si na jedno nabitie zajazdí 30 až 60 minút.

Akciová cena: 745 eur

www.ktm-racing.sk

ktm-factory-replica-stacyc.jpg

STYLMARTIN NAVIGATOR

Značka Stylmartin má v svojom širokom sortimente obuvi aj univerzálny model Navigator, ktorý ocení široké spektrum jazdcov. Zaujímavosťou je, že táto obuv bola síce navrhnutá v Taliansku, ale vyrába sa u nás na Slovensku. Zvršok je z kvalitnej jemnej kože Nappa, vo vnútri čižiem je všitá nepremokavá membrána. Zapínanie je pomocou zipsu a suchého zipsu. Nechýbajú vnútorné výstuhy v oblasti členku, či vonkajšie výstuhy takisto na členku ale aj na holeni. Protišmyková podrážka je odolná voči oleju. Dostupné sú veľkosti 38 až 47.

Akciová cena: 110 eur

www.eshopstyx.sk

stylmartinnavigatorbootsblack.jpg

LS2 FF 900 VALIANT II

Model Valiant II sa vyznačuje jedným z najpremyslenejších mechanizmov preklápania, vďaka ktorému preklopíte celú bradovú časť až o 180°, čím z uzavretej prilby vytvoríte otvorenú verziu. Škrupina z materiálu KPA sa vyrába v dvoch veľkostiach. Opticky korektné plexi je doplnené o vysúvateľnú vnútornú slnečnú clonu a v balení nechýba ani fólia Pinlock proti zahmlievaniu. Komfort zvyšuje ventilačný systém s prednými a zadnými otvormi, ako aj príjemná výstelka, ktorá je vyberateľná a dá sa prať.

Cena: 346 eur

www.ls2.sk

ls2-valiant-ii.jpg

KTM POLEPY NA KOLESÁ

Tento zdanlivo nenápadný detail dokáže doslova divy. Nalepením na ráfiky kolies zrazu pred vami stojí celkom nová motorka... Inštalácia je jednoduchá a výsledok efektný! Dostupné sú sady na enduro s rozmermi kolies 18 a 21 palcov, ako aj motokrosová verzia pre kolesá 19 a 21 palcov.

Cena: 28,56 eur

www.ktm-racing.sk

ktm-polepy.jpg

KANISTER NA PALIVO

Pri výpravách na štvorkolke do neznámeho terénu sa rezervná zásoba vždy hodí, čerpaciu stanicu totiž po ceste tak ľahko nenájdete... Malé, ľahké a pritom robustné plastové kanistre s rýchloupínacími úchytmi sú na tento účel ako stvorené. Zvolíte si extra kompaktný 3 litrový kanister, či väčšiu verziu s objemom 5 litrov?

Cena: od 40 eur

www.max-moto.sk

kanister.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre