Toto doma neskúšajte!

RJ Anderson nasadol do zďaleka nie bežného side by side vozidla a vyrazil si na trať. Zďaleka nie obyčajnú trať... Vzniklo z toho video plné rýchlosti, driftov, skokov, adrenalínu a minimálne jeden zničený dron.

Toto doma neskúšajte!

polaris4.jpg
Video vzniklo v slnečnej Južnej Kalifornii, v horách východne od San Diego o ktorom sa hovorí ako o rodisku freestyle motokrosu. RJ Anderson v ňom predvádza, že atraktívne freestyle kúsky sa dajú robiť aj na niekoľkonásobne väčšom a ťažšom stroji, ako je motokrosová motorka.
polaris3.jpg
polaris2.jpg

RJ Anderson je čerstvý majster sveta UTV a trojnásobný offroadový šampión, takže kúsky, ktoré za volantom upraveného vozítka Polaris predvádzal, má dokonale zmáknuté a určite ich neskúšajte doma. 23 ročný mladík začal svoju štvorkolesovú offroadovú kariéru už v štrnástich a za tie roky sa vypracoval na absolútnu svetovú špičku.

polaris7.jpg

RJ nasadol do poriadne prekopaného Polaris RZR XP Turbo EPS. Základom stroja je preplňovaný 925 kubíkový dvojvalec ProStar s výkonom 168 koní. Úpravy sa zamerali predovšetkým na podvozok, ktorý musí zvládať extrémne zaťaženie – menilo sa pruženie, závesy kolies, samotné kolesá obuté v nových pneu BFGoodrich Baja a poistené systémom beadlock a veľa, veľa iného. Kompletne prepracované je aj pracovisko vodiča so špeciálnym sedadlom, päťbodovými pásmi, novým športovým volantom, či prístrojovkou doplnenou o iPad.

polaris6.jpg
polaris5.jpg

Snímok s názvom XP1K4 je ďalší zo série XP1K, už predošlé diely videli desiatky miliónov ľudí po celom svete.

Dosť bolo rečí, pozrite si video, v ktorom turbom preplňovaný motor reve celých päť minút, čo klip trvá a RJ Anderson v ňom poráža grafitáciu a iné fyzikálne zákony.



Buďte s nami v kontakte

Komentáre