Triumph Tiger Tramontana

Chystá sa Triumph postaviť motocykel typu Africa Twin? Rád by sa vydal podobným smerom ako nový koncept Yamahy T7? Každopádne rallye verzia osemstovky Tiger s označením Tramontana vyzerá veľmi, veľmi zaujímavo.

Triumph Tiger Tramontana

Panafrica Rally

Tiger Tramontana bol postavený špeciálne na preteky Panafrica Rally, ktoré vedú 2.000 km naprieč Markom a saharskými dunami. Tento počin značky Triumph dúfame nebude len takým výstrelom do vzduchu a veríme tomu, že sa Angličania pochlapia aj s nejakou ostrejšou verziou ich modelu Tiger 800, ktorý doteraz patril hlavne na asfalt.

articleasset7.jpg

Upravený Tiger 800

Projekt Tramontana vznikol na základe modelu Tiger 800 XCx, no s kompletne prepracovaným podvozkom. Tramontana zvládla celú Rallye a dokonca si takmer vybojovala víťazstvo v poslednej šiestej etape, od ktorého ju delil len pád jej jazdca. V továrni dokážu postaviť výborný podvozok aj do terénu, o tom sme určite presvedčení. A ukázalo sa, že aj trojvalec môže zažiariť v úlohe skutočného rely motocykla vo svete, ktorý za posledné roky úplne ovládli dvojvalce. Máme sa na čo tešiť!

01.jpg

articleasset53.jpg
newedit2.jpg
02.jpg
articleasset7.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre