Triumph už tiež pracuje na elektrike

V Triumph Motorcycles už tiež naplno makajú na svojej prvej elektrickej motorke. A v duchu aktuálnych modelov Speed Triple by to mal byť poriadny športový naháč s typickým dizajnom značky. S jednoduchým označením TE-1.

Triumph už tiež pracuje na elektrike

Zdá sa, že sa nevyhneme elektrickej budúcnosti ani u motocyklov, takže aj anglický Triump už nejakú dobu začína zbrojiť aj na tomto fronte. A jeho prototyp TE-1 vyzerá ako poriadna zbraň - minimálne na prvých vizualizáciách. Základom je hlavne nová elektrická platforma, ktorá by mala byť ľahko použiteľná na rôznych druhoch motocyklov. Túto platformu tvorí rám alebo lepšie povedané obal obrovského batériového článku, ktorý je v ráme umiestnený.

triumph-te1-1.jpg

triumph-te1-2.jpg
triumph-te1-4.jpg

Samotný motor je umiestnený v zadnej dolnej časti pod batériou. No, čo sa skrýva v čiernej karbónovej skrinke pred motorom vôbec netušíme - pravdepodobne riadiaci systém plus možno systém rekuperácie. Triumph totiž okrem množstva fotografií nezverejnil žiadne technické údaje veľkosti batériového článku, výkone motora, nebodaj o samotnom plánovanom dojazde. Dizajnovo to však podľa vizualizácii aj podľa fotografií samotnej platformy vyzerá veľmi sľubne.

triumph-te1-7.jpg

triumph-te1-3.jpg
triumph-te1-5.jpg


Buďte s nami v kontakte

Komentáre