Úspešný návrat Pedrosu

Po hrozivej nehode, ktorej účastníkom bol v Argentíne počas pretekov jazdec tímu Repsol Honda, Dani Pedrosa, svitá na lepšie časy. Pedrosa úspešne absolvoval operáciu zlomeniny v Univerzitnej nemocnici v Barcelone. Zákrok vykonal Xavier Mir, člen tímu lekárov MotoGP™ a jeden z najlepších doktorov v Španielsku. Nehoda bola dôsledkom incidentu s Johannom Zarcom (Monster Yamaha Tech 3), pričom Dani Pedrosa utrpel zlomeninu zápästia a poškodený mal taktiež aj zápästný kĺb.

Úspešný návrat Pedrosu

Zákrok bol závažný a invazívny

Xavier Mir, ktorý zápästie pretekára operoval, popísal zákrok ako invazívny. Aj kvôli tomu tesne po zákroku nedokázal povedať, koľko času jazdec bude potrebovať na zotavenie. Dnes je však všetko inak a Španiel ani nie po dvoch týždňoch znova nasadol na motorku. Ako sám povedal, od operácie sa cítil každým dňom o čosi lepšie. Pravidelne so zápästím trénoval, aby opäť získal mobilitu a redukoval zápal.

Kľúčová bola skúšobná jazda

Ešte nedávno Pedrosov návrat závisel od skúšobnej jazdy, na základe ktorej mal byť jazdec schopný realisticky zhodnotiť svoje ďalšie možnosti. Dnes už vieme, že všetko dopadlo nad tímové očakávania a klenot Hondy bol cez víkend schopný absolvovať Veľkú cenu Red Bullu v Amerike. Španielskemu športovcovi výrazne pomohla aj podpora fanúšikov, ktorí mu držali palce po havárii i po operácii. Po zákroku sa im aj oficiálne poďakoval.

pedrosa1.jpg

Preteky zvládol bez komplikácií

Počiatočné obavy, že jazdec bude musieť preteky sledovať len z tribúny, sa teda definitívne rozplynuli a Dani dostal možnosť absolvovať cez víkend trať, na ktorej už v minulosti exceloval. Ako je teraz po odjazdení VC známe, aktuálne výsledky pre Pedrosu nedopadli vôbec zle. Pretekár skončil na úctyhodnom siedmom mieste a na konto si pripísal deväť bodov. V celkom poradí mu momentálne patrí jedenásta priečka.

text: Patrik E., foto: motogp.com

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre