Vaculík priebežne už na treťom mieste!

V sobotu 10. júna bola Praha svedkom súperenia najlepších plochodrážnikov z celého sveta. Nechýbal medzi nimi ani slovenský reprezentant Martin Vaculík, ktorý sa snažil prehovoriť do poradia na popredných miestach.

Vaculík priebežne už na treťom mieste!

O Grand Prix v Prahe sa donedávna hovorilo, že sa na nej nepredbieha. Dráha na Markéte neposkytovala veľa možností k predbiehacím manévrom. No úplne inak to vyzeralo pri už 21. Grand Prix na tejto dráhe. Kvalitná organizácia, svetová jazdecká špička a najmä dramatické súboje, to bolo to najlepšie, čím sa mohla prezentovať.

Slovenských a českých fanúšikov mohlo len tešiť, že mali svojich reprezentantov, ktorí neboli len do počtu, ale siahali na popredné umiestnenia. Martin Vaculík začal svoje účinkovanie z pozície piateho muža priebežného poradia dvojicou druhých miest. Potom však prišlo menšie zaváhanie v jeho tretej a štvrtej jazde v podobe dvojice tretích miest a reálne hrozilo, že sa semifinálová časť pretekov zaobíde bez slovenskej účasti. Nakoniec však zabral v poslednej chvíli a v peknom súboji o postup zvíťazil vo svojej poslednej jazde nad Austrálčanom Jasonom Doylom.

V semifinále sa stretol s nabitou konkurenciou. Po štarte sa prvej pozície ujal fenomenálny Američan Greg Hancock a za jeho chrbtom sa rozhorel česko-slovenský boj o druhé, resp. posledné postupové miesto do finále medzi Martinom Vaculíkom a Václavom Milíkom. Víťazne z neho vyšiel český mladík a Martin sa tak musel uspokojiť s celkovým šiestym miestom v pretekoch a desaťbodovým ziskom do tabuľky čo ho posunulo na fantastické tretie miesto.

Finálová jazda sa stala korisťou Jasona Doyla, ktorý po slabšom začiatku dobehol stratu a vyhral. Za ním skončil Greg Hancock a na radosť českých ale aj slovenských fanúšikov Václav Milík, ktorý tak po takmer pätnástich rokoch pripomenul výkony Lukáša Drymla.

Výsledky: 1. Jason Doyle, Austrália; 2. Greg Hancock, USA; 3. Václav Milík, Česká republika; 4. Patryk Dudek, Poľsko; 5. Chris Holder, Austrália; 6. Martin Vaculík, Slovensko ....

Priebežné poradie po štyroch z dvanástich GP: 1. Patryk Dudek, Poľsko 51; 2. Jason Doyle, Austrália 50; 3. Martin Vaculík, Slovensko 44; 4. Fredrik Lindgren, Švédsko 43; 5. Maciej Ja-nowski, Poľsko 41; 6. Piotr Pawlicki, Poľsko 39; 7. Greg Hancock, USA 38, 8. Tai Woffinden, Veľká Británia 37; ...

Zdroj: SMF

Foto: Jarek Pabijan

Buďte s nami v kontakte

Komentáre