Yamaha predstavila svoj dron

Yamaha vystavovala na svetoznámej Consumer Electronics Show CES 2018 minulý týždeň v Las Vegas svoj Motoroid a aj svoj prvý dron.

Yamaha predstavila svoj dron

Jazdí sám

Záujem verejnosti o samobalancujúci motocykel bol obrovský. Yamaha Motoroid je zaujímavým hybridom - napoly motocykel, napoly robot. Yamaha predstavila koncept motocykla s umelou inteligenciou už na jeseň v Tokiu. Motoroid sa dokáže vďaka zaujímavému gyroskopickému systému sám vyvažovať, takže drží stabilitu tak pri jazde, ako aj pri zastavení na mieste. Samozrejme, jeho cieľom nie je len jazdiť sám, ale poskytnúť jazdcovi výnimočný jazdný zážitok práve s pomocou systému automatického vyvažovania. Motoroid vďaka svojej umelej inteligencii komunikuje s jazdcom a pomáha mu v zložitých jazdných situáciách. Teda lepšie povedané bude pomáhať, pretože zatiaľ je elektrický motocykel Motoroid len v podobe konceptu a myslíme, že v tejto forme ešte veľmi dlho aj zostane.

006.jpg

Prvý dron od Yamahy

Okrem Motoroida Yamaha na CES 2018 ukázala aj svoj dron s označením YMR-01. Ten však nebude určený na natáčanie videí, ale na postrekovanie malých ryžových polí v Japonsku.

yamahanewautonomousagriculturalindustrialfazerunmannedhelicopterymr01waterstrider9.jpg

014.jpg
017.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre