Zranenie si nevyberá

Určite žiadny človek na svete netúži po zranení, no niekedy sa to nedá ovplyvniť. V nezávideniahodnej situácii sú športovci, keď ich zranenie postihne v tej najnevhodnejšej chvíli. Svoje by o tom vedel teraz povedať aj Zach Osborne.

Zranenie si nevyberá

Počas bežného tréningového dňa si Zach Osborne z Rockstar Energy Husqvarna Factory tímu privodil zranenie kľúčnej kosti. Liečenie potrvá štyri až šesť týždňov. To určite nepoteší v dobe, kedy zostáva doslova len pár hodín do začiatku novej sezóny amerického superkrosového šampionátu AMA, ktorý je zároveň aj svetovým šampionátom. Osborne sa v ňom mal predstaviť v sedle FC 450 premiérovo v triede 450SX. A očividne sa na to tešil:

Som strašne smutný z „načasovania" tohto zranenia. Cítim, že som dosiahol formu, akú som zatiaľ v kariére nemal, na motorke, s ktorou som si perfektne porozumel. Viem, že všetko, čo sa deje, má nejaký dôvod a na motorku sa vrátim hneď, ako to bude možné.

Podujatia v AMA SX idú v rýchlom – týždňovom slede a isté je, že bodová strata z prvých niekoľkých dielov seriálu bude Zachovi v konečnom zúčtovaní určite chýbať.

Rockstar Energy Husqvarna Factory má momentálne na zranenia príliš veľkú smolu, pred necelým mesiacom sa zranila aj ďalšia hviezda tímu. Billy Bolt, ktorý sa v sezóne 2018 stal prvým šampiónom v novom seriáli World Enduro Super Series a ktorý bol v celkovom hodnotení svetového halového superendura v roku 2018 druhý, si zlomil nohu takisto len pár hodín pred začiatkom aktuálnej sezóny majstrovstiev sveta v superendure, teda pred decembrovým podujatím v Poľskom Krakove.



Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre