Ceny oblečenia

Iste nie je potrebné zdôrazňovať, že motorky nepatria medzi lacné koníčky. Celá útrapa s financiami začína kúpou samotného motocyklu, ani zďaleka tam však nekončí.

Ceny oblečenia

Koľko dáte za kombinézy a čižmy?

Iste nie je potrebné zdôrazňovať, že motorky nepatria medzi lacné koníčky. Celá útrapa s financiami začína kúpou samotného motocyklu, ani zďaleka tam však nekončí. Vašej peňaženke dá zabrať aj oblečenie. Koľko si musíte pripraviť na nové moto kombinézy a moto čižmy?

Keby ste prišli do špecializovaného obchodu a opýtali sa predavača na cenovú reláciu moto kombinéz a moto čižiem, pravdepodobne by ste nedostali jednoznačnú odpoveď. Ako je to u väčšiny produktov aj tu platí, že výška účtu sa odvíja od prepracovanosti produktu.

V akom intervale sa pohybujú ceny za moto kombinézu?

Výhoda moto kombinéz spočíva v tom, že sa bunda a nohavice k sebe hodia štýlom aj materiálom. Cenu by sme mohli rozdeliť do troch kategórií:

Do 100 eur

Keď sa rozhodnete minúť málo, očakávajte iba základnú ochranu. Moto kombinézy do 100 eur vás síce ochránia proti dažďu a sú vybavené reflexnými prvkami, ale poskytujú minimálny stupeň ochrany.

Do 200 eur

V tejto kategórii nájdete už aj dvojdielne moto kombinézy. Ich dizajn je už omnoho atraktívnejší a sú preto populárnejšie medzi jazdcami.

Obsahujú aj chrániče s CE certifikátom. Zakrývajú celé telo, takže eliminujú poranenia v prípade nehody. Nájdete tu aj modely, ktoré sú vybavené termo podšívkou. Oceníte ju v chladnom počasí. Počas horúcich letných dní ju jednoducho odstránite.

Nad 200 eur

Moto kombinézy za túto cenu zvyčajne nedostanete ako celok. Bundu a nohavice si vyberáte oddelene.

Ak sa rozhodnete siahnuť po najvyššej kvalite, môžete na oplátku očakávať komfortnejšiu jazdu. Samozrejmosťou sú nie len certifikované protektory ramien, lakťov a chrbta, ale aj vonkajšie karbónové chrániče. Moto kombinézy bývajú šité dvojitými alebo trojitými bezpečnostnými švami.

kozenemototopankywtecnf6050.jpg

Koľko utratím za moto čižmy?

Nekvalitná obuv na cestách výrazne ohrozuje vaše zdravie hneď v niekoľkých smeroch. Okrem toho,že kontakt chodidla s vozovkou by mal v obyčajných topánkach fatálne následky, nefixovaný členok predstavuje obrovské riziko.

Každé moto čižmy zaisťujú určitý stupeň ochrany, jej intenzita však opäť závisí od toho, pre aký typ produktu sa rozhodnete. Najlacnejšie produkty dostanete už za menej ako 80 eur. Zaisťujú chodidlo a ponúkajú určitý stupeň ochrany proti vode. Určite sa však neodporúčajú na dlhšie jazdy.

Ak hľadáte prepracovanú technológiu a najvyšší komfort, budete si musieť priplatiť. Špičkové moto čižmy testované poprednými pretekármi, ako napr. Antonio Cairoli, vás budú stáť vyše 300 eur.

Motorky nepatria medzi lacné koníčky, keď sa však už pre ne rozhodujete, nemali by ste pozerať na každé euro. Ak nedoceníte svoje vybavenie, môžete na to nepekne doplatiť.

Aj u moto čižiem a moto kombinéz pamätajte na kvalitu a overené značky, ako napr. W-TEC. W-TEC sa radí medzi jedného z najobľúbenejších výrobcov na českom a slovenskom trhu. Moto oblečenie od tejto populárnej značky nájdete v e-shope spoločnosti InSPORTline.

motobundawtecboreas.jpg

Text a foto: insportline.sk

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre