CUSTOM BMW R 18 Heavy Duty

Na začiatku marca sa v americkom meste Daytona Beach konalo tradičné najväčšie motocyklové stretnutie v USA ak nie v celom svete - Daytona Bike Week. BMW Motorrad na ňom ukázali svoj nový custom R 18 Heavy Duty.

CUSTOM BMW R 18 Heavy Duty

Tvorcom customu R 18 Heavy Duty je známy nemecký úpravca Fred Kodlin, ktorého továreň oslovila s „jednoduchou" požiadavkou: postaviť výrazný stroj, ktorý bude priťahovať pohľady davov na Daytona Beach. A to sa Fredovi jednoznačne podarilo! Ak ste o Kodlinovi náhodou ešte nepočuli, tak je to prvý neameričan, ktorý sa dostal do siene slávy ďalšieho známeho amerického festivalu Sturgis v Južnej Dakote - Sturgis Hall of Fame.

bmw-r-18-heavy-duty-daytona-bike-week-8.jpg
bmw-r-18-heavy-duty-daytona-bike-week-9.jpg
bmw-r-18-heavy-duty-daytona-bike-week-7.jpg
bmw-r-18-heavy-duty-daytona-bike-week-6.jpg

bmw-r-18-heavy-duty-daytona-bike-week-2.jpg

Projekt R 18 Heavy Duty stvoril dokonca so svojim 32 ročným synom, ktorý pokračuje v otcových šľapajách. Spoločne stvorili dielo v typickom Kodlinovskom štýle. Extrémne nízky custom s maximálne predĺženou zadnou časťou je to, čím sa Fred dostal do povedomia v customovej scéne. K tomu výrazné farebné prevedenie a na svete je stroj, za ktorým sa jednoznačne musí otočiť každý. Z pohľadu dnešných moderných customových strojov je tento štýl určite trošku oldschool, no aj to bolo cieľom celej stavby – priniesť do roku 2023 trošku nostalgie z deväťdesiatych rokov.

bmw-r-18-heavy-duty-daytona-bike-week-3.jpg

bmw-r-18-heavy-duty-daytona-bike-week-5.jpg
bmw-r-18-heavy-duty-daytona-bike-week-4.jpg




Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre