DAKAR 2021: Svitko po náročnej 9.etape v TOP10!

Dnešná 9-etapa bola druhou tohtoročnou najdlhšou a jednou z najťažších. Sledovať okruh okolo Neomu bolo naozaj zaujímavé a napínavé. Do etapy odštartovalo už len 77 jazdcov zo 101 z prológu a z toho sa dnes na kamenistom profile trate veľa zranilo. Našťastie náš Štefan Svitko dokončil etapu nakoniec na 11.mieste a tým sa posunul na priebežné 10.miesto.

DAKAR 2021: Svitko po náročnej 9.etape v TOP10!

Štefan sa od začiatku aý po WP7 pohyboval okolo 9.-12. mieste. Podľa informácii Štefan pomáhal zranenému jazdcovi a to Lucianovi Benavidesovi. Bol pri ňom spolu Quintanillom viac ako 25 min., čo sa odrazilo na následnom poradí, figuroval až na 22.mieste. Čas, ktorý tam strávil mu ale mal organizátor odrátal a tak poskočil na 12.priešku. Po 15 min. penalizácii Van Beverena za výmenu motora na svojom stroji po 8.etape.

Štefan Svitko (FB): "Dnes náročná etapa, veľa riečišť, veľa kameňov, zranilo sa veľa jazdcov. Stál som spolu s Quintanillom pri zranenom jazdcovi Lucianovi Benavidesovi až do príchodu vrtuľníka. Predbehlo nás dosť jazdcov a museli sme pokračovať do cieľa v prachu....ale to nevadí, hlavne, že je Benavides v poriadku a že si to odniesla iba zlomená ruka). Prajem skoré uzdravenie!"

Opätovne sa potvrdilo, že hlavná cena Klubu Fair play SOŠV za rok 2020, ktorú Štefan dostal je naozaj v pravých rukách.

Luciano Benavides si zranil rameno, bol prevezený do nemocnice a Dakar pre neho končí. Obdobne ako aj pre 2.jazdca priebežného poradia Toby Pricesa, ktorý mal na 155 km nehodu, zlomil si obe zápästia, kľúčnu kosť a lopatku a taktiež po prevoze do nemocnice končí.

V priebežnom poradí teda je Štefan Svitko 3 etapy pred koncom rely uzatvára na 10.mieste TOP10!

Erik Vlčák ide taktiež ďalej. Dnes skončil na 41.mieste a rovnaká priečka mu patrí aj v priebežnom poradí.

Zdroj: SMF

Foto: Red Bull Content Pool

Buďte s nami v kontakte

Komentáre