DAKAR 2021: Štefan Svitko v 4.etape opäť v TOP10

Dnešnú trojkráľovú štvrtú etapu na rely Dakar 2021 vyhral medzi motocyklistami J. Barreda Bort (ESP).

DAKAR 2021: Štefan Svitko v 4.etape opäť v TOP10

Dnešnú trojkráľovú štvrtú etapu na rely Dakar 2021 vyhral medzi motocyklistami J. Barreda Bort (ESP).

Náš Štefan Svitko figuruje vo výsledkoch v TOP10 na 9.mieste a priebežne sa zatiaľ posunul na 13.priečku. Erik Vlčák s Martinom Benkom sú dnes v cieli spolu na 61. a 62.mieste.

AJ dnes sa potvrdilo, že jazdci ktorí otvárajú etapu to nemajú s navigáciou ľahké. Po včerajšku vedúci jazdec Skyler Howes dnes skončil na 20.mieste, Ricky Brabec, ktorý v závere blúdil, na 18.mieste a Toby Price až na mieste 22.

Joan Barreda získal svoje druhé tohtoročné etapové víťazstvo. Motorkár HRC dnes do etapy vyštartoval z 30. miesta, avšak už pri prvej kontrole sa ujal vedenia. Druhý Ross Branch bol v cieli o šesť minút za Barredom a pár sekúnd za ním je na treťom mieste klasifikovaný nováčik Daniel Sanders. Štefan Svitko jazdil od WP5 v skupinke s Quintanillom a J. Brabcom a prakticky spolu, s malými odstupmi sú i v cieli. Quintanilla skončil niečo cez 1min. pred Štefanom na 8.mieste a Ján Brabec je na 11.mieste niečo cez 2min. za Štefanom.

4etapa2.jpg

Na vedúcom mieste je po 4.etapách francúzsky jazdec Xavier de Soultrait a to len 15sek. pred Barreda Bortom (ESP) a 3min.24s. pred tretím Kevinom Benavidesom (ARG). Štefan Svitko je na 13.mieste so stratou 12' 49'' na vedúceho jazdca. Martin Benko je na 54.mieste a Erik Vlčák na 61.mieste.

Zajtra je na programe 5.etapa Riyadh-Al Qaisumah s celkovou dĺžkou 624km (456 km špeciál). Jazdcov čaká dlhá a náročná etapa, ktorá si bude vyžadovať veľkú trpezlivosť a pevné nervy. Hlavne neurobiť chybu. Priemernú rýchlosť zníži niekoľko prvkov, vrátane ťažkého dunového sektoru uprostred špeciálu a väčšie množstvo kameňov, ktoré môžu spôsobiť vážne problémy.

Držme našim jazdcom palce!

Zdroj: TS SMF

Foto: Red Bull Content Pool

Buďte s nami v kontakte

Komentáre