Finále MX v Šenkviciach!

Počas tretieho októbrového víkendu, konkrétne v sobotu 16.10.2021, privíta trať v Šenkviciach finálové podujatie Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v motokrose "MX Open 2021".

Finále MX v Šenkviciach!

Dúfajme, že aktuálne opatrenia pandemickej situácie a obmedzenia na hraniciach neodradia jazdcov a divákov a spolu si užijeme veľké finále tohtoročnej sezóny. Poďme sa pozrieť, ako to vyzerá na vedúcich pozíciách v jednotlivých kategóriách pred finálovými Šenkviciami…

V najsilnejšej triede MX Open celú sezónu podáva stabilné výkony španielsky jazdec Jose Butron (MRA BB Gunnex team). Pred druhým Martinom Krčom (Osicka mx team) má priepastný 47-bodový náskok. Ak sa nič nepredvídaného nestane po prvej jazde môže začať oslavovať. Zaujímavý súboj môžeme očakávať v boji o vicemajstra keď tretí jazdec seriálu Jonáš Nedveď (Orion racing team) stráca na druhého Krča len 4 body. Prvú päťku najrýchlejších jazdcov uzatvárajú Part Bartoš (Orion racing team) na štvrtej a Roman Mňuk na piatej priečke.

Trieda MX2 je o niečo viac zamotaná. Prvú priečku a červenú tabuľku lídra seriálu drží Tomáš Kohút (Osicka mx team). Druhý je čerstvý majster Českej republiky v kubatúre MX2 Šimon Jošt (Osicka mx tam). Šimon na Tomáša momentálne stráca 13 bodov. Zaujímavý môže byť súboj o 3 miesto, kde Petr Rathouský (Orion racing team) vedie nad Denisom Polášom o 9 bodov. Všetko zaleží, či nastúpi Denis Poláš v Šenkviciach po páde a zranení. Prvú päťku uzatvára Jozef Posluch (711 Shop Zone racing).

V Juniorských kategóriách MX2 junior a MX junior 125 je to taktiež zaujímavé. Ľubomír Galandák (711 Shop Zone racing) vedie o 6 bodov pred druhým Jaroslavom Steigerom z Česka v triede MX junior 125. V triede MX2 junior by nemal nikto ohroziť Tomáša Šviráka, ktorý má pred finálovým podujatím pekný 38 bodový náskok.

Vo veteránskej kategórii MX4 je priebežným lídrom Vladimír Preis (PB Racing ). Druhý Ľubomír Imrich stráca 37 bodov. Prvú trojku uzatvára Radoslav Kedžuch.

V MX4+ sú na čele s rovnakým počtom bodov 94 Peter Dokoupil a Roman Majer (obaja CZE). Bude zaujímavé sledovať ich súboje. Tretí je priebežne Slovák Peter Pipich.

V Šenkviciach sa môžete tešiť aj na G-Shock Holeshot, no hlavne na vyvrcholenie celej sezóny a dekorovanie nových medzinárodných majstrov Slovenska za rok 2021.

Štart prvej finálovej jazdy je na pláne o 11:40, tak to nezmeškaj!

Viac informácii ako i kompletný časový harmonogram nájdete vo zvláštnych ustanoveniach k podujatiu, ktoré nájdete po kliknutí sem…

Zdroj: SMF

Buďte s nami v kontakte

Komentáre