Motocross vo Sverepci

V nedeľu 19.6.2022 sa v Národnom kros centre vo Sverepci uskutoční už tretie podujatie tohtoročného seriálu medzinárodných majstrovstiev SR v motokrose „MX OPEN 2022".

Motocross vo Sverepci

Po Gbeloch a Mníšku nad Hnilcom sa tentokrát na Považí stretnú slovenskí, českí, poľskí a maďarskí jazdci, aby sa popasovali s náročnou, čisto prírodnou motokrosovou traťou vo Sverepci a získali čo najviac bodov do majstrovského hodnotenia sezóny 2022.

Organizátor Corss team Púchov i na základe priaznivej predpovede počasia očakáva na podujatí bohatú účasť ako jazdcov siedmych štartujúcich tried, tak i priaznivcov a fanúšikov motokrosového športu.

Seriál MX OPEN sa podujatím vo Sverepci dostane do svojej polovice, potom zostáva už "len" odjazdiť preteky vo Veľkých Uherciach (kde budú štartovať len triedy MX2 a MX Open, pozn. sekretariátu SMF) začiatkom júla a veľkolepé finále sa uskutoční na známej trati v Šenkviciach počas prvej augustovej nedele.

Poďme sa pozrieť na súčasných lídrov priebežného poradia:

  • MX85 – Jakub Marčík #485, CZE
  • MXjunior125 – Ľubomír Galandák #188, SVK
  • MX2 junior – Jaroslav Katriňák #9, SVK
  • MX2 – Tomáš Kohút #4, SVK
  • MX Open – Martin Krč #377, CZE
  • MX4 – Ivan Černý #22, SVK
  • MX4+ – Roman Majer #155, CZE
Súťažný víkend začína už v sobotu večernou administratívnou a technickou kontrolou, ktorá pokračuje aj v nedeľňajších, skorých ranných hodinách. Prvé oboznamovacie tréningy začínajú v nedeľu už o 7:45, po nich nasledujú tie kvalifikačné od 10:00. Prvú finálovú jazdu "odpália" jazdci tried MX4 a MX4+ o 12:05. Po týchto triedach bude obedňajšia prestávka a po nej odjazdia svoje prvé finálovky aj ostatné kategórie. Druhé finálové jazdy začínajú o 15:10. Kompletný časový harmonogram TU:

https://www.smf.sk/medias/2022/02/zu_mmsr_MXopen_s...

MX

Buďte s nami v kontakte

Komentáre