Motorkári ďakujú hrdinom týchto dní !

Aj motorkári vzdajú hold všetkým ľuďom v 1. línii, ktorí denne riskujú svoje životy pre nás. Dnes, na Veľký piatok 10. apríla je pripravená špeciálna aktivita pre všetkých majiteľov strojov Harley-Davidson, ale samozrejme aj ďalších motorkárov.

Motorkári ďakujú hrdinom týchto dní !

Presne o 19. hodine stačí prísť k svojmu motocyklu, naštartovať ho, potiahnuť za plyn plnou silou a poslať pozitívnu energiu na diaľku ako veľkú vďaku práve tým, ktorí sú aktuálne hrdinami našej doby. Jazdci tak pomyselne odštartujú moto sezónu a dokážu, že im zdravie ich okolia nie je ľahostajné a že si týchto hrdinov z 1. línie, ktorých mená väčšinou ani nepoznáme, cenia. Súčasne chcú pripomenúť, že slovenské nemocnice potrebujú darcov krvi a zároveň vyzývajú zdravých obyvateľov svojho mesta, aby navštívili transfúzne stanice.

„Túto spontánnu aktivitu maximálne vítame. Motorkári sú často v očiach širokej verejnosti vnímaní ako tí nezodpovední, ktorí sú pre svoje okolie občas nebezpečný a porušujú pravidlá. Som preto veľmi rád, že aj prostredníctvom tohto gesta môžeme poslať odkaz, že nám na okolí a ľudských životoch záleží a že si vážime prácu všetkých záchranných zložiek, že nemienime porušovať pravidlá a združovať sa napriek všetkým zákazom, ale že sme ohľaduplní a odovzdávame poďakovanie takto na diaľku a rovnako na diaľku týmto gestom štartujeme aj moto sezónu," hovorí Michal Fric, marketingový manažér Harley-Davidson pre strednú a východnú Európu.

Prešovskí harlejáci, ktorí stoja pripájajú k tejto iniciatíve by v týchto dňoch organizovali svoju 18. kvapku krvi, čo vzhľadom na aktuálnu situáciu nie je možné. „Pre nás je organizovanie jarnej a mikulášskej kvapky krvi tradícia. Vnímame citlivo situáciu, ktorá zasiahla nielen našu krajinu. Slovensko má silnú motorkársku komunitu, ktorá drží spolu, preto chceme pomôcť aspoň tak, že pôjdeme samostatne darovať krv, každý vo svojom meste," hovorí motorkár Martin Vichrest.

Do iniciatívy sa môže zapojiť každý motorkár tým, že v piatok 10. apríla večer o 19. hodine naštartuje v garáži svoju motorku. Kto sa nasníma na video, môže ho postnúť do facebookovej skupiny Motorkári ďakujú hrdinom - fb event: https://www.facebook.com/events/2599359117010155/ . Zúčastniť sa môže každý bez ohľadu na to, na akom motocykli jazdí.

Jazdite zodpovedne

S príchodom jari sa na našich cestách začínajú objavovať aj motocykle. Autori iniciatívy dodávajú, že jazdiť na motocykli, je v tejto situácii dobrá voľba ako využiť svoj voľný čas. „Je potrebné ale dodržiavať odstup, nestretávať sa v skupinkách, ale jazdiť samostatne. Vlastniť motocykel je s ohľadom na túto situáciu akási výhoda, ale treba jazdiť zodpovedne," dodávajú.

Zdroj:TS Harley - Davidson

Buďte s nami v kontakte

Komentáre