Na motodovolenku autom? Prečo nie...

Motorkárov celkom pochopiteľne lákajú aj vzdialenejšie destinácie. Ich spoznávaniu však niekedy bráni práve spomínaná väčšia vzdialenosť a častokrát dlhá a nudná cesta. Je tu však riešenie...

Na motodovolenku autom? Prečo nie...

Na trh vstupuje firma Hariho spoločnosť s. r. o., ktorá zabezpečuje prevoz buď samotných motocyklov, alebo aj ich majiteľov. Ak už teraz rámcovo plánujete budúcoročnú dovolenku na motorke, zvážte aj takúto verziu. O možnostiach prepravy sme sa zhovárali priamo s tým najpovolanejším – majiteľom spoločnosti Mariánom Haruštiakom.

Môžete nám spresniť, čo motorkárom ponúkate?

Kolegom motorkárom ponúkam komfortnú dopravu autom do cieľovej destinácie ktorú si vyberú. Môžeme prepraviť až šesť osôb so šiestimi motorkami. Na prepravu našich zákazníkov máme Volkswagen Multivan. Auto je plne klimatizované, má nezávislé kúrenie. Každé sedadlo je naklápateľné ako v lietadle, umožňujúce spánok počas jazdy. K dispozícií je chladnička nápojov. Na vstavanej obrazovke môžu pasažieri sledovať osem hodín hudobných videoklipov, alebo si vybrať z ponuky 14 celovečerných filmov. V prípade požiadavky sa dve sedadlá dajú otočiť proti smeru jazdy a vytvoriť tak kanceláriu so stolíkom. Túto možnosť využívajú hlavne kartári.....

dsc1349.JPG
dsc1344.JPG
Prepravu môžeme previesť cez deň alebo vyštartovať na noc, tak aby sme boli ráno v cieľovom mieste. Preprava môže byť jednosmerná s tým, že späť sa motorkári vrátia po vlastnej osi alebo aj spiatočná, kedy ich naložíme na dohodnutom mieste a spiatočnú cestu absolvujú v pohode klimatizovaného auta. V prípade požiadavky doprovodného vozidla počas dlhodobého výjazdu – Afrika-Ázia- sme tak isto k dispozícií. Pre motorkárov ktorí sú obmedzení časom ponúkame službu odvozu len ich motoriek do určeného miesta - obyčajne na letisko, alebo do hotela vo vybraných destináciách. Obľúbené motorkárske raje sú Korzika a Sardínia. Motorky s kompletnou osobnou výbavou t.j. prilba, oblečenie, čižmy prepravíme trajektom a počkáme na prílet zákazníkov. Buď si motorky prevezmú na letisku, alebo až v určenom hoteli. Z letiska ich do hotela dopravíme za slovenskú cenu. Nemusí to byť len Korzika, Sardínia ale aj exotika ako Maroko. Motorky prepravíme do španielskej Malagy odkiaľ je do Tangeru 200 km. To je len pár príkladov, určite by si niekto na svojej motorke a vo svojom oblečení rád zajazdil aj opačným smerom - Arménsko, Azerbajdžan, Irán... Takúto službu ponúkame aj pre milovníkov štvorkoliek, na jednom prívese môžeme prepraviť štyri na menšom prívese dve štvorkolky čiže spolu môžeme odviezť šesť štvorkoliek a deväť osôb na dvoch prívesoch, dvoma autami. Pre štvorkolky je pravdepodobne rajom Rumunsko, kde sa dá jazdiť vo vybraných destináciách desiatky dní do zničujúceho vyčerpania, alebo vnímať pri pomalšej jazde lesom krásnu prírodu.
img7783.JPG

Ako ste prišli k myšlienke poskytovať takúto službu?

Nad takouto službou som začal rozmýšľať pri návšteve Korziky, kde sme sa jedného dňa ubytovali v hoteli kde bolo na parkovisku asi 100 motoriek, boli to motorkári väčšinou z Nemecka a Rakúska. Večer sme sa rozprávali akú mali cestu a s úsmevom mi povedali že super, poobede strávili v práci a keďže lietadlo nemeškalo, už môžu večer piť pivo na Korzike a ráno sa tešia na kopce. Vtedy sa mi to zdalo také snobské, nemotorkárske - doviezť sa lietadlom, brrr. Na ďalší rok sme boli na Sardínii a pri tejto ceste som si uvedomil, že znovu ideme po tej istej trase do Livorna, kde už nemáme čo nové poznávať. Viac menej je to o preprave do cieľovej destinácie, kde len strácame čas ktorý môžeme naplno využiť jazdou a poznávaním ostrova. Pokiaľ ideme v partii, naviac sa všetci navzájom nechtiac združujeme početnými zástavkami... Takže týmto dlhodobým výskumom sme sa rozhodili poskytnúť služby rovnako zmýšľajúcim motorkárom.

Dôležitá je aj otázka ceny. Každý je určite zvedavý „čo to bude stáť"...

Kalkulácia ceny je jednoduchá - počet kilometrov do cieľovej stanice x 0,55 eura. K tejto cene je treba pripočítať diaľničné poplatky.

Pre názornosť, skúste nám prosím pripraviť kalkuláciu cesty na motodovolenku. Povedzme, že sme partia 5-6 motorkárov a chceli by sme štyri dni brázdiť po Alpách vo Francúzsku. Koľko by nás teda vyšla cesta z Bratislavy do mesta Nice, kde by ste nás tie štyri dni čakali a potom odviezli naspäť do Bratislavy?

Napríklad Bratislava – Nice je 1250 km, 1250x 0,55 = 688 eur + poplatky cca 80 eur. Výsledná suma je 768 eur . Keď to rozpočítate na 6 motorkárov tak je to 128 eur na hlavu. Kalkulácia ceny po vlastnej osi: pri spotrebe 6 litrov na 100 km je to 75 litrov benzínu x 1,35 eur je 101,25 eur + diaľničné poplatky cca 40 eur. Už sme na 141,25 eur pre jedného. Pri dvojdennej ceste nutnosť ubytovania - nech za 30 eur na hlavu je 171,25. K tomu samozrejme treba prirátať amortizáciu motorky. Ale myslím, že to už si skalkuluje detailne každý sám. Vysoká pridaná hodnota ceny za prepravu je komfort, rýchlosť a bezstarostnosť. Ak si želáte spätný odvoz z Nice, po štyroch dňoch vás naložíme a odvezieme domov za tu istú cenu ako do Nice.

Viac na www.odtahovasluzba.online

Tel.: 00421 905 701 272

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre