Najluxusnejší Indian sa volá Pursuit

Chlapci z americkej továrne Indian Motorcycle už stavajú motorky viac ako 120 rokov, no až v posledných rokoch začali stavať poriadne moderné stroje Challenger a FTR s kvapalinou chladeným motorom. A teraz k nim pribudol úplne nový turistický Pursuit.

Najluxusnejší Indian sa volá Pursuit

Pár rokov dozadu sa Indiáni pochlapili so svojim moderným turistickým baggerom Challenger - hliníkový rám, silný kvapalinový dvojvalec a hromada moderných technológií z neho urobili jednoznačne najschopnejší dvojvalcový stroj vo svojej triede. A model Challenger, ako moderný bagger, nemohol lepšie poslúžiť na takýto projekt luxusného turistického krížnika ciest, akým je úplne nový Pursuit.

indian-pursuit-2022-2.jpg

Základom je rovnaká pohonná jednotka - kvapalinou chladené véčko PowerPlus s objemom 1.768 ccm, veľmi slušným výkonom 121 koní a ešte silnejším krútiacim momentom 178 Nm. Indian Motorcycle sľubuje ešte lepšie naladenie motora pri nízkootáčkové jazdenie ako v prípade Challengeru a ponúka tri výkonové mapy: Rain, Standard a Sport.

indian-pursuit-2022-6.jpg
indian-pursuit-2022-4.jpg

Tie najväčšie divy sa však diali v oblasti pohodlia. Vyšší veterný štít je samozrejme nastaviteľný a lepšiu ochranu pred vetrom zažijú aj nohy vďaka širokým deflektorom vedľa chladiča. V tých sú úplne dole umiestnené aj nové svetlomety, v sérii sú samozrejme aj vyhrievané rukoväte a úplne nové sedadlo Heated Touring Comfort. A k tomu luxusný batožinový priestor v troch kufroch s elektronickým uzamykaním s celkovým objemom až 133 litrov.

indian-pursuit-2022-5.jpg

Elektroniku riadi tradičný 7 palcový dotykový TFT displej s konektivitou Ride Command. No nový Pursuit má už v základnej výbave aj úplne nové elektronicky nastaviteľné pruženie značky Fox a s pomocou systému Ride Command dokážete ľahko nastaviť predpätie pruženia pri jazde sólo, vo dvojici alebo s batožinou. Brzdy Brembo sú teraz kombinované s pokročilým zákrutovým ABS. Samozrejmosťou je množstvo originálnych doplnkov a balíčkov, ako sa na správny custom stroj patrí. Pursuit je na Slovensku dostupný vo verzii Pursuit Limited Premium Package v cene od 34.190 eur a ako čierny Dark Horse Premium Package od 34.440 eur.

indian-pursuit-2022-3.jpg


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre