NIGHTSTER PRINÁŠA NOVÚ KAPITOLU PRÍBEHU SPORTSTER

Horúca novinka Nightster znamená obrovský krok dopredu v oblasti výkonu a dizajnu a súčasne je vstupenkou do sveta motocyklov značky Harley-Davidson pre novú generáciu jazdcov. Tento motocykel kombinuje klasickú siluetu modelu Sportster s výkonom novej pohonnej jednotky Revolution Max 975T a modernou elektronikou.

NIGHTSTER PRINÁŠA NOVÚ KAPITOLU PRÍBEHU SPORTSTER

Nightster je symbol vyjadrenia a objavovania, ktorého základom je výkon," hovorí Jochen Zeitz, predseda predstavenstva, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Harley-Davidson. „Nightster nadväzuje na 65 ročné dedičstvo radu Sportster a je dokonalým základom pre kreativitu a personalizáciu. Ponúka skvelú platformu pre customizáciu a vyjadrenie vlastnej osobnosti pre nových aj budúcich jazdcov."

nightster20220407dsc1671.jpg

Srdcom modelu Nightster je kvapalinou chladená pohonná jednotka Revolution Max 975T. Motor je naladený na silnú akceleráciu a robustný záťah v strednom pásme. Optimálny priebeh motora zabezpečujú profily dvoch vačkových hriadeľov DOHC a variabilné časovanie na sacích ventiloch. Hydraulické nastavenie ventilových vôlí je zárukou tichého chodu a zároveň nie sú nutné zložité servisné práce. Vnútorné vyvažovacie prvky sú pritom vyladené tak, aby ponechávali len toľko vibrácií, aby motocykel pôsobil „živým" dojmom.

Technické údaje motora Revolution® Max 975T: zdvihový objem 975 ccm, výkon 89 k (66 kW) pri 7.500 ot./min., krútiaci moment 95 Nm krútiaceho momentu pri 5.000 ot./min., kompresný pomer 12:1

nightster20220407dsc5414.jpg

Pohonná jednotka je nosnou súčasťou rámu, čo výrazne znižuje hmotnosť motocykla a zvyšuje pevnosť podvozku. Podsedadlová časť je z ľahkého hliníka. Vpredu je klasická teleskopická vidlica SHOWA Dual Bending Valve, ktorá je zárukou výborných jazdných vlastností. Kyvná vidlica s obdĺžnikovým prierezom je odpružená dvoma tlmičmi s nastaviteľným predpätím.

Nightster je vybavený sadou elektronických systémov Rider Safety Enhancements by Harley-Davidson, ktoré využívajú najnovšie technológie riadenia bŕzd a pohonnej jednotky. Zahŕňajú tri hlavné prvky: systém ABS, kontrolu trakcie (TCS) a kontrolu preklzu (DSCS). Jazdec má na výber trojicu jazdných režimov, ktoré ovládajú výkonové charakteristiky motora a mieru intervencie asistenčných systémov.

nightster20220407dsc8232-1.jpg

Nové modely budú k dispozícii u autorizovaných predajcov Harley-Davidson od apríla 2022. Predajná cena čiernej verzie Vivid Black je 12.321 EUR bez DPH. Ďalšie dve farebné kombinácie, sivá Gunship Grey a červená Redline Red majú cenovku 12.551 EUR bez DPH.

Spolu s novinármi z krajín V4 sme si mohli ako prvý v Európe vyskúšať nový Nightster na úžasných cestách Severného Španielska. O dojmoch z testovacích jázd si budete môcť prečítať v májovom čísle Sveta motocyklov.

Text: M. Masnićák Foto: HD

nightster20220407dsc5335.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre