Prvé motocykle BSA už u predajcov

Legendárna značka BSA ožila na konci roku 2021 vďaka výdatnej pomoci indického výrobcu Mahindra. A po roku sa prvé motocykle BSA Gold Star konenče dostávajú ku svojim zákazníkom vo Veľkej Británii.

Prvé motocykle BSA už u predajcov

Značku BSA ožvivila na konci roku 2021 továreň Mahindra - rovnaká továreň, ktorá priniesla záchranu aj Jawe v podobe indickej Jawy 300 CL. Ich prvým modelom je Gold Star 650, ktorý sa na konci roku 2022 už dostal ku predajcom značky BSA a aj k prvým zákazníkom. Samozrejme, originálne britská značka má v prvom rade cieľ zaútočiť na domácom britskom trhu. S cenou 6.800 GBP, čo je približne 7.670 eur je to jednoznačne zaujímavý motocykel. A konkurovať by mal hlavne dvojvalcom Royal Enfield Interceptor a Continental GT.

bsa-gold-star-2023-2.jpg
bsa-gold-star-2023-1.jpg

bsa-gold-star-2023-4.png

V prípade BSA Gold Star sa však jedná o jednovalec, ktorý je napriek historickému vzhľadu chladený kvapalinou, s rozvodom DOHC, 4 ventilmi a dvoma sviečkami vo valci. Aj výkon 45 koní a krútiaci moment 55 Nm sú podobné hodnoty ako u dvojvalcov Royal Enfield. Dvojitý kolískový rám s oceľovou kyvkou a jednoduchými pružiacimi komponentmi tiež podčiarkuje celkovú jednoduchosť stroja. V kontinentlánej Euroópe značka BSA nebola až takým kultom ako v domácej Británii, takže jej príchod až s takým nadšením asi neočakávame. Najviac by sa motocyklo BSA malo dariť v UK a samozrejme v krajine produkcie - v Indii.

bsa-gold-star-2023-3.png
bsa-gold-star-2023-1.png

Buďte s nami v kontakte

Komentáre