Richard Šikyňa zvládol vstup do seriálu majstrovstiev sveta na výbornú.

Prvé tohtoročné európske preteky seriálu majstrovstiev sveta FIM Motocross World Championship 2018, ktoré sa konali tento víkend 17.-18.3.2018 v holandskom Valkenswaarde sa matka príroda rozhodla všetkým zúčastnením poriadne strpčiť. Výdatné zrážky tesne pred víkendom sa postarali o poriadne rozmočenú trať a následné sneženie, teploty pod bodom mrazu v spojení s vetrom pripomínali celkovou atmosférou skôr zimné stretnutie železných mužov, ako jarný motokros. Podujatia sa ako jediný Slovák zúčastnil v triede MX2 Richard Šikyňa (MX Slovakia) jazdiaci v tejto sezóne vo farbách partnerského českého tímu JD KTM GUNNEX Racing Team. Po sobotňajších kvalifikačných pretekoch, v ktorých si vyjazdil nádhernú 20. pozíciu na nedeľný štart sa v hlavných pretekoch umiestnil na výbornom 24. a 26. mieste.

Richard Šikyňa zvládol vstup do seriálu majstrovstiev sveta na výbornú.

Richard Šikyňa (#102)

Mám za sebou prvé tohtoročné majstrovstvá sveta. Počasie nám cez víkend veľmi neprialo a bola poriadna zima. V kvalifikačných pretekoch som mal dobrý štart, bol som 21., ale potom som zapadol v blate a prepadol som sa až na 30. miesto. Podarilo sa mi však pár jazdcov predbehnúť a cieľom som prešiel 20.. V prvej jazde som mal štart okolo 25. miesta. Jazdilo sa mi celkom dobre, aj trať bola oproti sobote o dosť lepšia a nakoniec z toho bolo 24. miesto. V druhej jazde som mal podobný štart,ale počas jazdy som nemohol chytiť dobrý rytmus, urobil som aj dosť chýb a skončil som 26.."

sikyna03mxgp2eu2018.jpg

Peter Kolek, manažér MX Slovakia

„Aj keď som sa na prvé preteky veľmi tešil, nakoniec som sa ich zo zdravotných dôvodov nemohol zúčastniť osobne. Dostával som ale priebežne potrebné informácie, tak som bol stále v obraze. Všetci sme vedeli, že to bude veľmi náročný víkend, ale nakoniec bol kvôli počasiu ešte oveľa náročnejší. Rišo sa s podmienkami na trati, ako aj so silnou konkurenciou vysporiadal veľmi dobre, o čom vypovedajú nakoniec aj jeho veľmi dobré umiestnenia. Hneď na úvod sezóny sa na ťažkej pieskovej trati rozhodne nestratil a dal všetkým jasne o sebe vedieť. Po krátkom oddychu sa cez týždeň musí pripraviť na ďalšie preteky svetovej série, ktoré sa konajú už cez víkend v Španielsku na trati v Red Sands. Držte mu všetci palce. "


sikyna01mxgp2eu2018.jpg

zdroj: tlačová správa MX Slovakia

Buďte s nami v kontakte

Komentáre