Svet motocyklov - december 2021

Na stánky dorazilo ďalšie vydanie časopisu Svet motocyklov, tak ho nepremeškajte...

Svet motocyklov - december 2021

AKTUALITY

TIPY NA VIANOČNÉ DARČEKY

1011.jpg

TEST MOTO GUZZI V7 STONE

Niektoré ženy nestarnú. Pribúdajú im roky, no s časom len zrejú. Do krásy, do múdrosti, elegancie. A takéto nestarnúce gény zdedila po svojich predchodkyniach aj Moto Guzzi V7. Najnovšia generácia Vé sedmičky je určite jednou z najelegantnejších dám súčasného motocyklového sveta. Stará, s vráskami veku, no jednoznačne stále sexi. Presne ako Monica!

1415.jpg

KAWASAKI Z650RS

Športový naháč strednej triedy – model Z650 sa už roky teší veľkej obľube. Bodaj by nie, vyvážená motorka s vyváženým pomerom užitkových vlastností a ceny. Niet sa čo čudovať, že na tomto základe Kawasaki ponúka mnohé ďalšie modely – nemenej obľúbený Versys, ešte športovejšiu Ninja, či klasický cruiser Vulcan. Z každej triedy niečo... A pribúda ďalšia verzia s prívlastkom RS.

1819.jpg

TEST BMW R 1250 RT

Moje prvé zvezenie (v tomto živote) na R 1250 RT bolo pre mňa snáď najväčším prekvapením tohto roka. Očakával som ťažkú, nudnú turistickú motorku pre dedkov, ktorá bude vhodná len na dlhé trasy. A dostal som obratný a prekvapivo zábavný stroj, ktorý sa dá výborne vychutnávať aj na malých poobedných výjazdoch po okolí. A to ešte ani nehovorím o extra dávke tej najmodernejšej techniky!

2021.jpg

NOVINKY 2022

2627.jpg

TEST: YAMAHA MT-09 SP

Temná stránka Japonska nikdy nespí a od roku 2013 neustále rozširuje rodinu naháčov Yamaha MT. Jedným z najnovších prírastkov je exkluzívny model MT-09 SP, ktorý vďaka farbám inšpirovaným superbikom R1M, prémiovému odpruženiu, ale hlavne charizmatickému trojvalcu CP3 dokáže nadchnúť milovníkov športovej jazdy. Jeho revírom sú spevnené cesty s množstvom zákrut, kde môže naplno rozvinúť svoj talent.

3435.jpg

PREDSTAVENIE HUSQVARNA NORDEN 901

Severania sú drsní ako šmirgeľ a chladní ako kombinovaná 200 litrová mraznička Calex. Malou sekerou zotnú 20 metrovú borovicu a holými rukami ulovia na večeru losa. Bez úsmevu a s chladnou tvárou. A presne taký chce byť aj Norden. Dizajnovo čistý, chladný, bez akéhokoľvek úsmevu, no zároveň pri jazde robustný a drsný.

3839.jpg

POROVNÁVACÍ TEST: BMW R 1250 GS TRIPLE BLACK VS. HONDA CRF1100L AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS DCT

Najlepšími spoločníkmi na dobrodružných výletoch sú veľké cestovné endurá. V našom porovnávacom teste sa stretli dva najpredávanejšie modely na trhu. Skutočnou ikonou tejto kategórie je bavorský bestseller BMW R 1250 GS, ktorý má za sebou 40 rokov neustáleho vývoja. Mimoriadne schopný univerzál dokáže osloviť široké spektrum jazdcov. Honda CRF 1100L Africa Twin vo verzii Adventure Sports je motocykel zameraný na diaľkovú turistiku, ktorý v pohode zvláda aj náročnejší terén.

4041.jpg

PREDSTAVENIE: OKRUHÁRI.SK

Ak vás nebaví jazdenie v prehustenej premávke alebo máte obavy o svoju bezpečnosť, pravdepodobne ste už objavili čaro okruhového jazdenia, či minimálne o tejto možnosti uvažujete. Možností je viacero. Nakoniec, na Slovensku už viac ako desať rokov máme svoj okruh, a tak je tento druh športového vyžitia oveľa dostupnejší.

TEST CFMOTO 700CL-X HERITAGE

Aj keď má táto verzia CL-X v názve prívlastok Heritage (dedičstvo), nejaký extra retro nádych na nej nebadať. Práve naopak, dizajn je pekne moderný, dá sa označiť ako neo-retro a závan klasiky je zrejmý len na základných črtách motorky.

4849.jpg

TEST ROYAL ENFIELD METEOR 350

Meteor je pomenovanie svetelného javu, ktorý vzniká preletom meteoridu zemskou atmosférou. Na nočnej oblohe sa prejavuje ako rýchly prelet svietiaceho objektu, inak povedané ako padajúca hviezda.

5455.jpg

TRINÁSTY DAKAR ŠTEFANA SVITKA

Dakar je už legenda a v úvode budúceho roka odštartuje 44. ročník tejto vraj najnáročnejšej súťaže sveta. Po Afrike a Južnej Amerike hostí túto rally opäť Saudská Arábia - už po tretíkrát po sebe. Opäť nebude chýbať ani náš jazdec Štefan Svitko, pre ktorého to bude už 13. účasť na tomto prestížnom podujatí. Svitko teda právom nesie oficiálne označenie „Dakar legend", ktoré patrí len hŕstke jazdcov.

TEST: INDIAN FTR S

Charizmatická motorka, ktorá našla inšpiráciu vo flat tracku, sa úplne vymyká všetkému, čo v novodobej histórii značka Indian vypustila na cestu. Nové FTR sa však vzdáva svojich koreňov, aby zabojovalo o priazeň mladej generácie ako štýlový naháč.

6061.jpg

PREDSTAVENIE BENELLI TRK 800

Benelli je okrem značky motocyklov aj svetovo známym výrobcom zbraní z Talianska. Lovecké pušky, športové náradie, poloautomatické strelecké zbrane. Dokonca aj americký SWAT team používa taktické zbrane od Benelli Armi. No aj bývalá sesterská značka Benelli Motor začína teraz poriadne zbrojiť – čoraz väčšími kalibrami.

TEST HONDA NT1100 2022

Horúcu novinku 2022 sme vycestovali otestovať do horúceho Španielska. Ako sa ale ukázalo až tak horúco nám nebolo, avšak o to lepšie sme mohli overiť skvelú ochranu pred vetrom a dažďom novej Hondy NT1100. Bike dostatočne športový a zábavný a k tomu pohodlný na asfaltovú turistiku. Základ z obľúbenej Africa Twin, bohatá sériová výbava, luxusná ochrana a pohodlie - to všetko vám NT môže ponúknuť. Poďte si s nami zajazdiť do Španielska.

6667.jpg

LEGENDY MOTOŠPORTU: SETE GIBERNAU

Španiel Sete Gibernau je jednou z charizmatických postáv cestných motocyklových pretekov. Jeho úspechy zahŕňajú účasť hneď v troch rôznych érach pretekov Grand Prix. Predstavíme si jeho bohatú športovú kariéru, ale nazrieme aj do súkromia…

Buďte s nami v kontakte

Komentáre