Svet motocyklov december 2022

Do stánkov dorazilo posledné tohtoročné vydanie časopisu Svet motocyklov, tak prajeme príjemné čítanie počas dlhých večerov! A čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov december 2022

Aktuality

ROYAL ENFIELD SUPER METEOR

Royal Enfield spustil v posledných rokoch hotovú meteorickú sprchu. Indická továreň predstavuje jednu novinku za druhou a v roku 2023 vypustili zatiaľ najväčšiu hviezdu posledných rokov. Dvojvalcový meteorit, alebo lepšie povedané super meteorit. Toto je nový Super Meteor 650.

1213.jpg

TEST TRIUMPH TIGER 1200 GT PRO

Triumph má v roku 2022 nový Tiger 1200. A bez okolkov vám hneď takto na začiatku môžem povedať, že je bezkonkurenčne dobrý! Až tak dobrý, že som si ho túto sezónu musel požičať ešte aj druhý krát. A po teste dobrodružnej verzie Rally Explorer mám tentokrát v rukách asfaltové prevedenie GT Pro.

1415.jpg

INDIAN CHALLENGER ELITE

Pre jazdcov, ktorí chcú niečo výnimočné, čo bežne na ceste nastretnete, ponúka Indian Motorcycle exkluzívny model Challenger Elite 2023. Limitovaná edícia 150 kusov, z ktorých menej ako 50 je určených pre trhy mimo Ameriku, sa sebavedome prezentuje elegantným lakovaním a prémiovou výbavou. Indian Challenger Elite je dokonalá kombinácia štýlu, výkonu a pohodlia.

1819.jpg

PRVÝ TEST: HONDA CB750 HORNET

Dvadsaťpäť rokov od predstavenia modelu Hornet (Sršeň) sa motocykel s týmto legendárnym menom vracia do ponuky značky Honda. Pri jeho návrhu si konštruktéri dali rovnaký cieľ, postaviť rýchly, agilný a zábavný motocykel za prijateľnú cenu. Očakávania boli veľké, ale po prvom teste na juhu Španielska už viem, že sa im to podarilo splniť do bodky.

2021.jpg

SUZUKI V-STROM 800DE

Japonská Suzuki nepatrí medzi výrobcov, ktorí chrlia každý rok nové modely. Pre značku je charakteristické využitie osvedčených konštrukcií a motorov na základe ktorých stavia spoľahlivé stroje za rozumnú cenu. Preto bolo veľkým prekvapením predstavenie dvoch modelov s úplne novým radovým dvojvalcom.

2627.jpg

NOVINKY 2023

3435.jpg

TEST: APRILIA SR GT 125

Talianska značka Aprilia, ktorá je súčasťou koncernu Piaggio, uviedla tento rok na trh športový skúter SR GT 125 s atraktívnym dizajnom. O novinke s názvom „Urban Adventure", čo má byť prísľubom naozaj všestranného využitia, počúvame len slová chvály a tak sme využili príležitosť ho otestovať. Musím priznať, že aj nás milo prekvapil.

4041.jpg

PREDSTAVENIE: DUCATI MULTISTRADA V4 RALLY

Dodnes to bola celkom pekná zábavka na ceste.Multistrada V4 patrila medzi tie najlepšie cestovné endurá, aké môžete stretnúť na asfalte. Vážne dosť dobrá asfaltová sranda. No teraz už s novým modelom V4 Rally môžete konečne vyraziť aj na rozbité cesty, vybehnúť si do terénu. Konečne motorka na viac druhov ciest, na viacnásobné využitie. Konečne dokonalá multi sranda!

4243.jpg

POROVNANIE HONDA CB500F VS. VOGE VS. VOGE 500R

Keď sa kedysi povedalo HONDA CB500F „päťstovka", bol to takmer vrchol toho, čo v motorke môžete mať... Tie časy sú dávno preč a pol litra zdvihového objemu je dnes už nižšou strednou triedou. Nič to však nemení na tom, že práve táto kubatúra je častou a hlavne výbornou voľbou pre menej skúsených, začínajúcich motorkárov. Zároveň je to však už plnohodnotný stroj, ktorý sa nestratí ani v rukách skúsenejšieho jazdca a výborne poslúži hlavne v každodennej premávke. Veď čo viac treba do preplnených ulíc miest?

4647.jpg

CUSTOM HONDA CB360 1974

V dnešnom komplikovanom svete je čoraz pravdivejšie porekadlo: „V jednoduchosti je krása". A aj v dnešnej novodobej customovej scéne má stále dokážu najviac fascinovať jednoduché tvary a čistota prevedenia. A presne pre toto mi dnes do oka padla táto nádherná prestavba Hondy CB360 na minimalistický scrambler.

5253.jpg

KTM OFFROAD 2023

V čísle 11 sme si v našom reporte z akcie Offroad Experience 2023 zajazdili na motorkách od značiek Husqvarna a GasGas. Dnes túto tému uzavrieme s treťou, najdôležitejšou značkou koncernu a vyskúšame motokrosové aj enduro motorky od oranžovej KTM.

5455.jpg

DAKAR 2023

Na prelome rokov opäť odštartuje jedno z najprestížnejších motocyklových podujatí planéty, ktoré je tiež označované aj ako najťažšia rally na svete. Bude to už 45. ročník rally Dakar.

ŠTEFAN SVITKO OPÄŤ VYRÁŽA NA DAKAR

Ošiaľ menom Dakar vnímajú slovenskí fanúšikovia intenzívnejšie už viac ako dve desiatky rokov, od štartu prvého Slováka - Jara Katriňáka. A ešte intenzívnejšie rally vnímame v posledných rokoch, po úžasných úspechoch Štefana Svitka.

6061.jpg

MOTOGP 2022

Sezóna seriálu MotoGP je už definitívne minulosťou v ktorej sme nemali núdzu o prekvapenia, vzrušujúce zápletky ale taktiež úsmevné situácie. Hádam každému utkvel v pamäti moment, keď sa pri Veľkej cene v Barcelone Aleix Espargaro radoval zo skvelého 2. miesta. Problém bol však v tom, že tak urobil, keď do konca závodu zostávalo ešte jedno kolo a kým si to uvedomil, tak ho stihlo predbehnúť zopár jazdcov a bolo z toho nakoniec len 5. miesto. S určitosťou môžem konštatovať, že ho tento kiks stál v konečnom hodnotení celkové tretie miesto v šampionáte.

LINHAI PROMAX 570

Je to už dávno, čo značka Linhai začínala so štvorkolkami a doménou boli stroje nižších kubatúr. Dnes už ponúka vyslovene „dospelé" pracovné stroje a to rovno v niekoľkých modeloch a verziách. Nechýbajú ani veľké side by side, tentokrát sa však v našom teste objavila štvorkolka, ktorá je síce plnohodnotným pracovným náradím s primeraným výkonom, ale zároveň kompaktným strojčekom, ktorý je obratný v teréne a nie je náročný ani na parkovacie priestory.

6667.jpg

MOTO DIEVČA – DANIELA

Dnes sme v našej rubrike motorkárskych dievčat natrafili na Danku, ktorá stíha toľko aktivít, ako málokto. A okrem toho poctivo jazdí - ako inak na najobľúbenejšej farbe všetkých dievčat na zelenej Kawasaki.

7071.jpg

LEGENDY MOTOŠPORTU CARL FOGARTY

Legendárny Carl Fogarty, ktorého môžete poznať tiež pod prezývkou „Foggy", sa radí medzi najúspešnejších pretekárov World Superbike všetkých čias. Najväčšie úspechy zaznamenal s továrenským tímom Ducati, s ktorým dosiahol na celkovo štyri majstrovské tituly. Vedeli ste však, že jazdieval aj na ostrovnej Tourist Trophy, na ktorej držal celých sedem rokov rekord okruhu?


Predplať si teraz časopis Svet motocyklov a získaj zadarmo tričko limitovanej edície!

https://www.motofan.sk/c/predplatne-casopisu/svet-...

Buďte s nami v kontakte

Komentáre