Svet motocyklov - november 2022

Do stánkov dorazilo ďalšie číslo časopisu Svet motocyklov, tak prajeme príjemné čítanie počas dlhých jesenných večerov! A čo v ňom nájdete?

Svet motocyklov - november  2022

Predplať si teraz časopis Svet motocyklov a získaj zadarmo tričko limitovanej edície!

https://www.motofan.sk/c/predplatne-casopisu/svet-...

OBSAH

AKTUALITY

PRVÝ ZELENÝ ZÁBLESK BUDÚCNOSTI

Aj značka Kawasaki chce, aby bola jej budúcnosť zelená. Doslova. A v rámci svojej zelenšej vízie predstavili prvý prototyp, ktorý by mal byť základom pre budúce sériové elektrické motocykle alebo ako sa dnes moderne označujú - stroje s nulovými emisiami. Zatiaľ bez oficiálneho mena len s jednoduchým označením Kawasaki EV (Electric Vehicle).

TEST TRIUMPH SCRAMBLER 1200 XC

Je to už nejaký ten piatok, čo Triumph vytiahol na svetlo sveta svoj aktuálny Scrambler 1200. Konkrétne 208 piatkov, čo znamená už celé 4 roky dozadu – presne na jeseň 2018. A pri tomto malom výročí som si dovolil znova zapožičať verziu XC a vyskúšať, či je Scrambler 1200 stále tak úžasnou motorkou, na akú som pred štyrmi rokmi skladal oslavné básne.

1617.jpg

HUSQVARNA MOTOCROSS 2023 V TRENČÍNE

MotoPark v Trenčíne na jeseň hostil špeciálnu offroad akciu s označením Offraod Experience 2023, na ktorej sme mali šancu vyskúšať modely od troch značiek: KTM, Husqvarna a GasGas. Najviac zo všetkých som sa samozrejme tešil na modro žlté modely Husqvarna – tentokrát pre zmenu v šedo žltej.

2021.jpg

HONDA HORNET 750

Meno Hornet sa už v ponuke značky Honda objavilo v minulosti. Ešte na sklonku minulého storočia bola predstavená šikovná, kompaktná šesťstovka, ktorá prevzala srdce zo superšportovej CBR a konštruktéri okolo neho postavili klasický naháč s decentnými tvarmi, okrúhlym svetlometom a dvojicou „budíkov" nad ním. Neskôr pribudla aj deväťstovka, potom tisícka, no potom sa Hornet na určitý čas odmlčal. Tento rok značka hlásila veľký návrat a máme tu novú 750-ku. Tak trochu nadväzuje na svojich predchodcov, no zároveň je úplne iná.

2223.jpg

TEST: INDIAN SUPER CHIEF LIMITED

Indian Super Chief Limited je jedným z troch špeciálnych modelov, ktoré minulý rok uviedol na trh americký výrobca, pri príležitosti 100. výročia predstavenia legendárneho modelu Chief. Klasický krížnik ciest s nadčasovým dizajnom je perfektným spojením historického odkazu rokov minulých a moderných technológií.

2627.jpg

DUCATI DIAVEL V4

Diavel bol od začiatku považovaný za poriadneho svalnáča. Nie tak celkom výkonom, hlavne postavou. Už pri prvotnej info o zámeroch značky mnohí priaznivci Ducati len krútili hlavami. Výsledok však prekvapil a treba uznať, že pozitívne. Teraz svalnáč prichádza v ešte lepšej forme...

3031.jpg

NOVINKY 2023

3435.jpg

HONDA CRF 1100 L AFRICA TWIN

Rodina dobrodružných turistov menom Africa Twin sa postupom času pekne rozrástla. K základným modelom pribudli „väčšie" verzie s prívlastkom Adventure Sports. Väčšie sú predovšetkým o 6 litrov väčšou nádržou, ale zároveň aj o dve tisícky vyššou cenou. Základný model tak zostáva výbornou voľbou, pretože turistický potenciál nijako netrpí a zároveň je štíhlejšia a ľahšia motorka obratnejšia v teréne.

TÉMA: PRÍSLUŠENSTVO ATV & SIDE BY SIDE

Štvorkolky a vozidlá side by side sa postarajú nielen o zábavu, ale sú aj významnými pomocníkmi pri prácach okolo domu, na chate, na záhrade, na poli, či v lese. Majú k tomu dobré predpoklady už od výroby, no niekoľkonásobne zlepšiť ich môžete použitím špeciálneho príslušenstva. V tematickom celku na nasledujúcich stranách nájdete inšpiráciu, čo všeličo predajcovia ponúkajú.

4243.jpg

CUSTOM: LOW RIDER EL DIABLO

Američania nám minulý rok naservírovali prvýkrát model z ich novodobej ikonickej kolekcie Icons Collection. Teraz prichádza na rad stroj číslo 2 – ešte štýlovejší, ešte výraznejší, ešte ikonickejší. Toto je Low Rider El Diablo, z ktorého bude vyrobených len 1.500 kusov pre celý svet.

5051.jpg

GASGAS OFFROAD 2023

Španielska značka GasGas je už tretiu sezónu pod krídlami najväčšieho svetového offroad monopolu KTM. A my sme si na novinárskej prezentácii v Trenčíne mohli vyskúšať jej najnovšie motokrosové a enduro modely pre rok 2023.

5253.jpg

TO PRAVÉ PÚŠTNE DOBRODRUŽSTVO

Mali ste detskú izbu oblepenú „dakarskými" fotkami a dodnes vás lákajú nekonečné púštne duny zaliate slnkom? Zajazdiť si na motorke v púšti vôbec nemusí byť také vzdialené, ako sa na prvý pohľad zdá...

5657.jpg

PREDSTAVENIE BMW S 1000 RR

Najnovšia generácia superbiku z dielne BMW vyzerá s novými krídlami neskutočne športovo, agresívne, futuristicky, jednoducho brutálne. K tomu posilnený výkon a vylepšená elektronika - čo viac si v živote môžete želať? Za skromných 25.000 eur nič lepšie nezoženiete!

5859.jpg

TEST ROYAL ENFIELD HIMALAYAN

Na môj prvý test Himalájana som sa tešil už strašne dlho - vlastne viac ako 7 rokov od jeho predstavenia v roku 2015, pretože sa dodnes tento model v našej redakcii nestihol ukázať. Takže s poriadnym oneskorením, no o to viac radosti – Royal Enfield Himalayan - konečne v mojich rukách!

6061.jpg

ROZHOVOR: JARO KATRIŇÁK

Meno Jaroslav Katriňák určite netreba nikomu z tých, ktorí majú niečo s motorkami, predstavovať... Špičkový endurák a motokrosár, prvý Slovák na Dakare a okrem iného aj majster sveta v endure. Dnes už aktívne nepreteká, ale napriek tomu sa toto meno začalo vo výsledkových listinách opäť objavovať. Tušíte správne, Jarov syn sa vydal v šľapajach svojho otca.

6465.jpg

LEGENDY MOTOŠPORTU NORIYUKI HAGA

Japonec Noriyuki Haga známy tiež pod s prezývkou „Nitro Nori" získal počas svojej kariéry 43 víťazstiev kategórie SBK, čo z neho svojej doby robilo jedného z najuznávanejších konkurentov v očiach svojich súperov. Nakrátko tiež okúsil kráľovskú kubatúru MotoGP, v ktorej sa však nikdy veľmi neudomácnil. „Kráľ superbikov", ktorému sa nepodarilo získať svetový titul, aj napriek tomu, že ho mal mnohokrát na dosah.

CFMOTO GLADIATOR X520

Máme tu kandidáta na titul „pracovník roka". Navonok je nenápadný a nenáročný, ale do každej pracovnej úlohy sa vrhne s chuťou. V ničom extra nevyniká, ale na druhej strane má výborný prehľad a široké spektrum znalostí. V princípe dokáže všetko to, čo jeho „výraznejší" kolegovia, nemá však prehnané nároky na honorár. Jednoducho povedané - sen všetkých zamestnávateľov. Všestranný talent, ktorý je pracovitý a ochotný, ale zároveň nezruinuje rozpočet.

7071.jpg

Buďte s nami v kontakte

Komentáre