TEST MOTODŽÍNSOV Resurgence Gear

Do redakcie nám na test prišli takéto fajnové motocyklové džínsy. Presne moja veľkosť, sadli mi ako uliate. Krásne, moderné, s dokonalým nádychom retro štýlu. A hlavne neskutočne príjemné na nosenie. Keď som ich raz natiahol na seba, nechcel som ich vyzliecť.

TEST MOTODŽÍNSOV Resurgence Gear

Kto je to Resurgence Gear?
Znie to možno ako text z reklamného letáku, ale motocyklové džínsy od firmy Resurgence Gear sú skutočne iné. Momentálne používam na motocykli dvoje motorifle. No ani jedny z nich nie sú tak elastické a nemajú tak príjemnú vnútornú stielku ako tieto. Niet sa čomu čudovať, kanadská firma Resurgence Gear sa špecializuje na výrobu drahších vecičiek, ruka v ruke s cenou ide aj štýl a kvalita. V prvom rade je to použitím materiálov. Džínsy sú podšité tkaninou PEKEV, ktorá je podľa slov výrobcu ľahšia a pevnejšia ako porovnateľné materiály. Rifle sme dostali na nedeštrukčný test, takže sme to nemohli osobne otestovať, ale pri nosení na motocykli získali moju plnú dôveru. Sú hrubšie vďaka použitiu troch vrstiev, no vôbec to neznamená, že by jazdca obmedzovali pri pohybe, práve naopak. Tak na motocykli, ako aj pri bežnom nosení cítite výborný komfort.

1a0a6191.jpg

Motodžínsy Voyager
Testovaný model džínsov Voyager sa skladá z troch vrstiev. Vnútorná stielka je z polyesterovej sieťoviny, stredná bezpečnostná vrstva je z už spomínaného originálneho materiálu PEKEV. A vonkajšia viditeľná vrstva je strečový denim. Ešte raz sa zastavím pri vnútornej vrstve. Budem sa opakovať, no sieťovina je fakt veľmi, veľmi príjemná na nosenie, s komfortom klasických džínsov sa to vôbec nedá porovnávať. Džínsy som testoval počas chladnejších jesenných dní a teplotný komfort bol veľmi dobrý. Nohavice Voyager mi sadli ako keby boli na mňa šité. Veľkosť riflí je jedna vec, no môže za to hlavne pružný vonkajší materiál, ktorý sa perfektne prispôsobuje krivkám tela. Je to výborné predovšetkým preto, lebo džínsy môžete používať na motocykli s chráničmi a na bežné nosenie bez chráničov. A vďaka pružnosti rifľoviny vám vždy dobre sedia.

1a0a6201.jpg
1a0a6194.jpg

Bezpečnosť
Testovaný model džínsov získal certifikát EN 13595-1:2002 Level 2 a výrobca na základe toho označuje džínsy Voyager ako najbezpečnejšie na svete. Mäkké protektory sú ľahko vyberateľné, ukladajú sa do vnútorných vreciek, ktoré sa zapínajú suchým zipsom. Oblečenie Resurgence Gear nájdete v ponuke na: www.rsmotorhouse.com.
Cena nohavíc je 325,- Eur.

1a0a6183.jpg

Text: Massimo, Foto: autor

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

SADA NA ÚDRŽBU REŤAZE

SADA NA ÚDRŽBU REŤAZE

3.12.2023
Autor: redakcia
Bunda MACNA TERRITOR

Bunda MACNA TERRITOR

30.11.2023
Autor: redakcia
Bunda MACNA ASPIRE

Bunda MACNA ASPIRE

15.11.2023
Autor: redakcia
KRYCIA PLACHTA

KRYCIA PLACHTA

12.11.2023
Autor: redakcia

Komentáre