Tipy na tripy I

Láka vás motodovolenka vo vzdialenejších kútoch zeme a zvažujete prepravu motoriek inak ako „po vlastnej osi"?

Tipy na tripy I

Môžete využiť služby Hariho prepravnej spoločnosti, ktorá vám motorky dovezie na miesto určenia a vy sa môžete prepraviť pohodlne letecky, prípadne môžete cestovať s motorkami v kabíne pohodlného auta. Pre inšpiráciu vám prinášame niekoľko tipov na zaujímavé výlety...

Korzika & Sardínia

Tieto ostrovy sú motorkárske raje s množstvom kopcov s výbornou kvalitou ciest. V júni všetko kvitne, vonia, koncom mesiaca sa už dá v pohode kúpať v mori… Čo je zaujímavé, na Korzike môžete navštíviť lyžiarske stredisko v nadmorskej výške 1677 metrov, kde sa v januári lyžuje. Cesty sú pred hlavnou sezónou júl-august ešte prázdne a domáci vodiči sú k motorkárom tolerantní. Väčšina cestovateľov preferuje odvoz do Livorna, odkiaľ sa trajektom preplavia do Bastie alebo Olbie. Tí, ktorí chcú ušetriť čas, si môžu nechať prepraviť motorky, výstroj a batožinu až na letisko do Bastie, Alghera, alebo do Olbie a následne priletieť lietadlom. Cesta autom do Livorna s Hariho prepravnou spoločnosťou trvá 14 hodín a vyjde vás na 660 eur. Pri šiestich motorkároch je teda cena na osobu 110 eur. Cesta späť vás bude stáť rovnako, pričom štvordňové čakanie je v cene. Cena trajektu Livorno - Bastia alebo Olbia a späť sa v júni pohybuje okolo 90 až 100 eur na osobu a motorku. Pokiaľ uprednostníte cestu lietadlom, cena spiatočnej letenky na Sardíniu do Olbia alebo Alghero býva na úrovni zhruba 170 eur, lety do Bastie zvyknú byť drahšie. Preprava motoriek až na letisko Olbia stojí 1050 eur, do Alghero 1150 eur.

Pre partiu piatich až šiestych motorkárov je cesta lietadlom na Sardíniu spolu s dovozom motoriek lacnejšia ako cesta po vlastnej osi, okrem toho ušetríte 2 až 4 dni dovolenky na cestu tam a späť.

Čierna Hora

Stálym lákadlom je aj Montenegro - Čierna Hora so svojim národným parkom Durmitor a krásnym pobrežím. Motorkárov dovezie Hariho prepravná spoločnosť do mesta Foča v Bosne a Hercegovine. Toto mesto je v centre raftingových aktivít na rieke Drina. Vzdialenosť Bratislava – Foča je cca 800 km, cesta s touto spoločnosťou trvá 13 hodín. Odtiaľto je na hranice Čiernej Hory 25 kilometrov. Za hranicami sa okolo Pivského jazera po odbočení doľava dostanete do Nacionalneho parku Durmitor s nadmorskou výškou pohoria okolo 2300 metrov, kde ešte v júni býva sneh. Najvyšší vrch má výšku viac ako 2500 metrov. Po prejdení pohoria po P5-ke smer Rasova sa dostanete k rieke Tara a najhlbšiemu kaňonu v Európe a druhému najhlbšiemu na svete s priemernou hĺbkou 1200 metrov. Pozdĺž rieky Tara - smer Podgorica je ideálny ciel prímorská Budva. Kúpanie, historické centrum, na večeru čerstvá ryba a červené víno - to je ideálna kombinácia. Z Budvy cez Boku Kotorskú – na vrch nad Kotorom je nádherná cesta z nuly na 1000 metrov nad morom. Ďalej na Niksic a okolo jazera Piva späť do Foče. Tento okruh má cca 600 km. Večer vás vo Foče Hariho prepravná spoločnosť naloží a ráno ste na Slovensku. Cena prepravy Bratislava - Foča a späť je spolu 960 eur, pričom čakanie 4 dni je bezplatné. Preprava je v tomto prípade možná pre maximálne 5 motoriek a 6 osôb.

obr2.JPG

NOVINKA

Hariho prepravná spoločnosť prichádza s ponukou pre motorkárov, ktorí by chceli využiť prepravu motoriek autom, ale sú len dvaja – traja. Na webovej stránke www.odtahovasluzba.online v sekcii SPROSTREDKOVANIE PREPRAVY nájdete kalendár s termínmi a destináciami kedy a kam sú naplánované cesty, na ktoré sú ešte voľné prepravné kapacity. Takisto tu môžete uverejniť svoje plány a kedy a kam by ste chceli cestovať a možno sa k vám na prepravu pridajú ďalší záujemcovia, čím si spoločne znížite náklady na prevoz.

Hariho spoločnosť s. r. o.
www.odtahovasluzba.online
Tel.: 00421 905 701 272

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre