Yamaha motokros 2022

Yamaha predstavila svoje nové motokrosové stroje modelového roku 2022. V štvortaktoch sa nediali žiadne zásadné zmeny, no prekvapila úplne nová dvojtaktná YZ125.

Yamaha motokros 2022

Juniorská YZ125 je stále perfektným nástrojom na vycvičenie mladých pred prestupom na väčšie štvortakty. YZ125 má v prvom rade nový motor s novou hlavou, valcom a piestom i prekopanou príverou YPVS (Yamaha Power Valve System). Zásobovanie palivom má na starosti tiež nový karburátor Keihin PWK 38,1 s karburátorovou príverou V-Force. K tomu úplne prepracovaný nasávací systém a samozrejme aj nový výfuk s upraveným tvarom rezonátora a kratšou výfukovou koncovkou či prepracovanou prevodovkou. Motorka je vďaka novým plastom kompaktnejšia, v oblasti nádrže je vďaka užším chladičom viac štíhla, sedadlo viac ploché. Úplne nový tvar majú aj blatníky a bočné plasty, takže YZ125 2022 ľahučko rozoznáte od predchádzajúcich generácií. A aby toho nebolo ešte málo, tak Yamaha prerobila aj zadný podsedadlový rám a vylepšila obidve brzdy. A okrem štandardných Yamaha farieb je YZ125 dostupná aj v továrenskom dizajne Monster Black.

yamaha-motocross-2022-2.jpg

Podobné zmeny okrem úprav na motore dostala aj väčšia dvojtaktná YZ250. No štvortaktné modely YZ250F a YZ450F pokračujú v roku 2022 bez akýchkoľvek úprav. Jedinou zaujímavou drobnosťou je nová zadná rozeta a nová reťaz v zlatej farbe. A rovnako ako dvojtaktné modely aj YZ250F a YZ450F môžete mať v modelovom roku v dvojfarebnej modro čiernej alebo v továrenskej prevažne čiernej Monster Black.

yamaha-motocross-2022-14.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre