Ducati spustila výrobu nového Monsteru

Ducati vo svojej továrni v Bologni spustila výrobu svojho nového modelu Monster, ktorý bude v predaji od apríla. Asistovali pri tom aj MotoGP pretekári Pecco Bagnaia, Enea Bastianini a Luca Marini.

Ducati spustila výrobu nového Monsteru

Ducati jazdci MotoGP Pecco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Enea Bastianini a Luca Marini (Esponsorama Racing) pomáhali pri výrobe prvého kusu novej Ducati Monster 2021. Ducati doteraz predala na celom svete viac ako 350.000 kusov modelov Monster, takže nový Monstrík je pre továreň v Bologni jednoznačne jedným z najdôležitejších modelov.

ducati-montes-2021-production-3.jpg
ducati-montes-2021-production-2.jpg

Ducati kompletne zmenila koncept svojho modelu Monster a vyhodila skúsené, overené modely 797 a 821 zo svojho výrobného programu. A na ich miesto prišiel mladý, neskúsený, no na prvý pohľad jednoznačne zábavnejší model. Hovorí si Monster, bez akéhokoľvek pridaného čísla, no je to deväťstovka s objemo 937 ccm a výkonom 111 koní.

ducati-montes-2021-production-6.jpg
ducati-montes-2021-production-5.jpg

No oveľa zaujímavejšia je druhá najdôležitejšia špecifikácia - hmotnosť. Pretože tá klesla na úžasných 166 kg suchej váhy hlavne vďaka novému hliníkovému rám, ktorý vlastne ani nemôžete vidieť - je uchytený na hlavách valcov a celý váži len 3 kg. Podsedlák je pre zmenu "plastový", takže ďalšie ušetrené kilečká. Úplne nový dizajn znamená aj nový svetlomet, samozrejme Full LED. Prístrojovka je TFT, k tomu osemstupňová trakčná kontrola, tri jazdné režimy, Launch Control, Antiwheelie a Quickshifter už v základnej výbave. Verzia Monster + má navyše malú krytku budíkov a kryt sedadla spolujazdca.

ducati-montes-2021-production-4.jpg

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre