Maco Racing Team v roku 2022: West, Boulom a Louis Rossi

Slovenský motocyklový tím Maco Racing vstupuje do svojej jubilejnej, dvadsiatej sezóny na majstrovstvách sveta vytrvalostných pretekov motocyklov FIM EWC. Seriál odštartuje 16. apríla 24-hodinovými pretekmi vo francúzskom Le Mans.

Maco Racing Team v roku 2022: West, Boulom a Louis Rossi

Okrem už tradične dôkladnej prípravy technického zabezpečenia v podobe motocyklov Yamaha R1 sa tímu podarilo pre rok 2022 zabezpečiť aj skvelé jazdecké obsadenie, keď ho v nadchádzajúcej sezóne budú reprezentovať Austrálčan Anthony West, Francúz Enzo Boulom, a po novom aj Boulomov krajan Louis Rossi, ktorý patrí medzi popredných pretekárov seriálu a v minulosti vybojoval víťazstvo na pretekoch Grand Prix. To rodák z Le Mans získal pred desiatimi rokmi na domácej veľkej cene v triede Moto3. V roku 2016 vstúpil do svetového šampionátu FIM EWC, kde sa okamžite zaradil úzkej špičky a bol členom niekoľkých továrenských tímov.

S týmto obsadením môžu v tíme Maco Racing pomýšľať na plnenie cieľov, ktorými je aj tento rok útok na top 5 vo svetovom šampionáte. Už v roku 2017 dokázal slovenský tím v konkurencii továrenských tímov vybojovať celkové šieste miesto, zároveň ako najlepší súkromný tím.

louisrossi.jpg

„Veľmi ma teší, že do nášho tímu pribudol taký skvelý pretekár, akým Louis rozhodne je a potvrdil to v uplynulých rokoch v seriáli FM EWC," vraví majiteľ tímu Martin Kuzma. „Anthony West aj Enzo Boulom už v našom tíme svoje vysoké kvality predviedli, takže naša jazdecká základňa je ozaj na vysokej úrovni a fanúšikovia, partneri a aj súperi vedia, že urobíme všetko pre to, aby sme dokázali splniť naše ciele. Pred samotným štartom sezóny nás na konci marca v Le Mans čaká testovanie v kompletnom jazdeckom obsadení a potom sa už budeme sústrediť na štart našej jubilejnej dvadsiatej sezóny na majstrovstvách sveta."

Tohtoročná sezóna seriálu FIM EWC bude ozaj zaujímavá, po mnohých rokoch sa do kalendára vracajú 24-hodinové preteky v belgickom Spa, ktoré tak doplnia dve francúzske 24-hodinovky Le Mans a Bol d´Or. Okrem toho sú súčasťou seriálu aj prestížne osemhodinové preteky v japonskej Suzuke.

Termínový kalendár FIM EWC 2022:

16.-17. apríla: 24 hodín moto (Le Mans, Francúzsko)

4.-5. júna: 24 hodín SPA EWC Motos (Circuit de Spa-Francorchamps, Belgicko)

7. augusta: 8 hodín Suzuka (Suzuka, Japonsko)

17.-18. September: Bol d'Or (Circuit Paul Ricard, Francúzsko)

Zdroj: TS

Buďte s nami v kontakte

Komentáre