VYSKÚŠAJTE SILU PRETEKÁRSKEHO BENZÍNU

Po minuloročnom úspešnom uvedení pretekárskeho paliva v maloobchodnej sieti rozširuje spoločnosť SLOVNAFT, a.s. jeho dostupnosť aj na ďalšie čerpacie stanice. Jednotka na trhu prináša motorový benzín Racing Fuel 102+ na jedenásť svojich čerpacích staníc. Palivo pôvodne vyvinuté pre profesionálnych motoristických športovcov využíva počas vybraných tréningov aj najúspešnejší slovenský motocyklový jazdec s titulom „Dakar Legend" Štefan Svitko.

VYSKÚŠAJTE SILU PRETEKÁRSKEHO BENZÍNU

Motorový benzín Racing Fuel 102+ bol pôvodne vyvinutý pre použitie v pretekárskych autách a motocykloch na športových súťažiach. V minuloročnej letnej sezóne ho značka Slovnaft ponúkla aj v maloobchodnej sieti. „Racing Fuel 102+ si získal obľubu špecifickej cieľovej skupiny nad očakávania. Pozitívne ohlasy zákazníckej verejnosti nás motivovali k tomu, aby sme palivo zaradili do ponuky až na jedenástich našich servisných staniciach naprieč celým Slovenskom," uviedol Anton Molnár, hovorca a riaditeľ Komunikácie SLOVNAFT, a.s. Benzín disponuje výnimočnými vlastnosťami a siahajú po ňom predovšetkým majitelia športových áut a motocyklov. „Hoci sa toto palivo používa najmä na motocyklových podujatiach a tréningových okruhoch, netreba zabúdať, že v bežnej cestnej sieti by mala byť bezpečnosť prioritou nás všetkých," dopĺňa Anton Molnár.

Profesionálne palivo je dostupné na čerpacích staniciach Slovnaft vo všetkých regiónoch Slovenska:

  • Bratislava, Bajkalská, Tri veže
  • Banská Štiavnica
  • Brezno
  • Dunajská Streda, Galantská cesta
  • Košice, Luník
  • Nitra, Na Pasienkoch
  • Prešov, ul. Svobodu
  • Svit, Hlavná
  • Trenčín, Žemberov dom
  • Trnava, Nitrianska
  • Žilina, ul. Vysokoškolákov


racing-fuel-102mapa.jpg

Zloženie benzínu Racing Fuel 102+ prevyšuje výkon bežne dostupných palív. Zaisťuje maximálny výkon motora, ako aj stabilitu výkonu. Energetická účinnosť a vyššie oktánové číslo, ktoré bežne dosahuje 102 a viac oktánov patria medzi jeho kľúčové výhody. Aj vysoký podiel kyslíka v palive, ktorý je až na úrovni zhruba 3,5 %, má vplyv na optimálne spaľovanie a výkon motora. Práve preto je tento benzín na stojane čerpacej stanice označený E10, hoci neobsahuje žiadnu biozložku v podobe bioetanolu, ani metanol. Bioetanol je v tomto palive nahradený ETBE (etyl-terc-butyl-éter), ktorý poskytuje vyššiu výhrevnosť a nižšie emisie. Vďaka ETBE, ktoré neviaže vodu z okolitého prostredia, je motor lepšie chránený proti korózii, a palivo je možné skladovať omnoho dlhšiu dobu v porovnaní s bežnými palivami s biozložkou.

Palivo Racing Fuel 102+ je vhodné pre automobily aj motocykle a jeho použitie prispieva k riadenému spaľovaniu v motore, čím sa predchádza termodynamickému klepaniu a nekontrolovanému spaľovaniu paliva. Vďaka svojim vlastnostiam ho výrobca odporúčané pre klasické atmosférické motory, ale aj pre preplňované motory s turbodúchadlom. Vynikajúce zloženie paliva Racing Fuel 102+ zaisťuje maximálny výkon motora, ktorý prevyšuje výkon 100-oktánového benzínu. Je možné ho používať aj na pretekoch motoristických športov, pri ktorých sa nevyžaduje regulácia paliva v súlade s požiadavkami Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA).

racing-fuel-1023.jpg

Palivo je dostupné aj v ďalších vybraných krajinách siete Skupiny MOL. U našich susedov v Maďarsku ho nájdete na troch a v Českej republike na deviatich čerpacích staniciach značky MOL.

Zdroj: Slovnaft

Buďte s nami v kontakte

Komentáre