Juraj Varga bol úspešný na Rally Maroka

Nielen príprava na Rally Dakar 2024, ale aj finále svetového poháru FIM Rally – Raid World Cup kategórie Quad. To všetko čakalo v Maroku na Slováka Juraja Vargu. A ten nesklamal, Rally du Maroc obsadil medzi quadmi 2.miesto, ale v hodnotení Svetového pohára zvíťazil a teda v konečnom hodnotení Svetového pohára FIM Rally – Raid Quad mu patrí vynikajúce tretie miesto.

Juraj Varga bol úspešný na Rally Maroka

„Túto poslednú etapu som absolvoval už iba na istotu, bez zbytočného riskovania. Išlo mi hlavne o to aby som podržal druhé miesto absolútneho poradia medzi štvorkolkami. Pre nás je to fantastický výsledok, presne taký, aký sme pred Dakarom potrebovali. Potvrdili sme si, že na svetovú konkurenciu, ktorá tu bola nestrácame veľa. Naši súperi totiž boli jazdci, ktorí boli a budú aj na Rally Dakar a proti ktorým budeme bojovať. Takýto impulz sme potrebovali. Čo sa týka celej súťaže, nemali sme žiadne technické problémy, celý tím fungoval naozaj perfektne a je vidno, že sme zohratí a každý vie presne čo má na starosti. Veľmi sa teším z druhého miesta absolútneho poradia medzi Quadmi, aj z víťazstva v W2RC, aj keď tu to síce vyšlo nakoniec po neúčasti v Mexiku na tretie miesto, ale byť tretí na svete je myslím si výsledok perfektný. Hlavné bolo dôjsť na dobrom mieste Maroko a to sa aj podarilo. Vďaka patrí všetkým partnerom za podporu, ale aj mechanikom a celému tímu, ako aj našim rodinám. Sme maximálne spokojní a veríme, že sme všetkých potešili," zhodnotil po dojazde do cieľa Juraj Varga.

11.jpg
51.jpg
31.jpg
6.jpg


Rallye du Maroc 2023 sa po dnešku už stala minulosťou a treba pozerať na budúcnosť. A tá v prípade Juraja Vargu pokračuje podujatím v mesiaci november v Dubaji a následne po novom roku štartuje Rally Dakar 2024, kde Juraj Varga chýbať nebude.

Gratulujeme a prajeme ešte veľa ďalších úspechov!

Konečné poradie FIM Rally – Raid World Cup- quad

9.jpg

Zdroj:SMF

Buďte s nami v kontakte

Komentáre