Nová KTM 1290 Super Adventure S

Na prvý pohľad ju rozoznáte podľa radaru v prednom svetlomete - to je nová generácia najmodernejšej a najlepšie vybavenej KTM 1290 Super Adventure S s Euro5 motorom a obrovskou 7" TFT prístrojovkou.

Nová KTM 1290 Super Adventure S

Každý výrobca má model, do ktorého napchá úplne všetko a hlavne to najlepšie z najlepšieho. U oranžovej KTM je to nová generácia top cestovateľa 1290 Super Adventure S. V prvom rade je tu nový Euro5 motor používa nové piesty, tenšie motorové kartre a kompletne prepracovaný mazací a chladiaci systém s novými chladičmi. Vďaka tomu je o 1,6 kila ľahší a naladený na 160 koní a 138 Nm.

ktm-1290-super-adventure-saction-1.jpg

ktm-1290-super-adventure-sstatic-1.jpg
ktm-1290-super-adventure-sstudioleft.jpg
ktm-1290-super-adventure-sstatic.jpg
ktm-1290-super-adventure-sstudio-front.jpg

Po druhé upgrade podvozku - kratší rám, nový podsedlák, dlhšia zadná kyvka a najnovšia generácia semiaktívneho elektronického podvozku WP Apex SAT (Semi Active Technology), ktorý spolupracuje aj s novým 6D náklonovým senzorom. Úplne nová je aj ergonómia posedu s novou 23 litrovou nádržou a novým dvojdielnym nastaviteľným sedadlom. A keď už sedíte za riadidlami, nemôžete prehliadnuť nový extra veľký 7" TFT displej. A pribudli aj nové modernejšie ovládacie prvky na riadidlách z minuloročného modelu Super Duke.

ktm-1290-super-adventure-sstudioright.jpg
ktm-1290-super-adventure-sstudioright-1.jpg

A samozrejme najzaujímavejšou novinkou je systém ACC (Adaptive Cruise Control) adaptívneho tempomatu, ktorý funguje vďaka radarovému senzoru v prednom svetlomete a v prípade KTM je už v základnej výbave, kým BMW a Ducati ho ponúkajú za príplatok.

ktm-1290-super-adventure-sstatic-2.jpg

ktm

Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre