Oblečenie CITY NOMAD

Stretli ste sa už s názvom City Nomad? Je to poľská značka motocyklového oblečenia, ktorá je na trhu už od roku 2015. Špecializuje sa hlavne na džínsové nohavice, ktoré kombinujú "civilný" vzhľad s komfortom a bezpečnosťou, ktoré sú pri jazde na motorke neodmysliteľné.

Oblečenie CITY NOMAD

Nielen návrhy nových modelov, ale aj výroba prototypov a potom aj kompletná výroba oblečenia City Nomad sa uskutočňuje v Dolnom Sliezsku. Oblečenie je testované na poľských a európskych cestách a vývojári dbajú na to, aby produkty boli pohodlné nielen pri krátkodobom použití pri jazde v meste, ale aj na dlhších trasách. Použité sú vysokokvalitné materiály, ktoré zaručujú nielen pohodlie, ale aj vysokú mieru bezpečnosti, bez čoho si jazdu na motorke ťažko predstaviť. Čo je nemenej dôležité, spomínaný komfort oceníte aj pri bežnom použití – keď z motocykla zosadnete.

Čo je to Armalith?

City Nomad používa materiál Armalith, ktorý sa vyrába spojením bavlneného vlákna s vláknom UHMWPE (polyetylén s ultra vysokou molekulovou hmotnosťou). Doteraz sa používa v kozmickom, vojenskom a námornom priemysle, no skvelé uplatnenie nájde aj pri jazde na motorke. Táto exkluzívna technológia vytvára pravý denim s jadrom, ktoré mu dodáva mechanické vlastnosti kože. ARMALITH® je odolný voči oderu a roztrhnutiu a poskytuje výnimočný komfort vďaka prídavku Lycra®, čím je zabezpečná pružnosť. V skratke - hovoríme o jednovrstvovom materiáli, ktorý je voči oderu odolnejší ako dobre známy kevlar. Spĺňa triedu odolnosti AA podľa normy EN17092:3.

City Nomad Rambler

Samotné nohavice samozrejme pri jazde na motorke nestačia. V City Nomad na to prišli už počas prvých rokov výroby motocyklových džínsov a prišiel čas aj na bundu – City Nomad Rambler. Krátka mestská motorkárska bunda sa stane vašim najlepším spoločníkom pri každodenných výjazdoch do mesta alebo aj na kratších výletoch. Základom je spomínaný revolučný materiál Armalith, ktorý popri komforte zaručuje aj vysokú mieru bezpečnosti. Vďaka rozmerným sieťovaným panelom na chrbte, hrudi a na rukávoch sa nemusíte báť horúčav, ktoré môžu byť hlavne v meste extrémne neznesiteľné. Ak nám však má Rambler zachraňovať kožu, pomôžu mu chrániče lakťov, ramien a chrbta. Chrániče lakťov majú dokonca nastaviteľnú polohu, aby čo najlepšie vyhovovali konkrétnej postave a zaručili tak potrebný komfort, ale aj spoľahlivú ochranu. Vnútorná podšívka je mimoriadne jemná, ide o kombináciu polyesteru, bavlny a vzdušnej sieťoviny. Nechýbajú dve vonkajšie a dve vnútorné vrecká, ale ani zips na zopnutie s nohavicami.

armalith-rambler.png

City Nomad Dany

Pamätáte si časy, keď ste motorkára spoznali podľa oblečenia? Kožené bundy, hrubé nohavice s chráničmi, ťažké topánky... Čo keby oblečenie na motorku vyzeralo ako to, ktoré používate počas bežných dní? Dnes je to možné! Aspoň čiastočne. City Nomad Dany - to sú džínsy na motorku aj každodenné nosenie. Klasický strih a jednoduchosť rozoberania chráničov (vonkajšie vrecká na zips na kolenách) rozhodne nabádajú ku každodennému využitiu týchto nohavíc – do práce, či do školy. Toto sú však motorkárske rifle, ktoré nás majú udržať v bezpečí. A za to sú zodpovedné predovšetkým materiál Armalith odolný voči predratiu a roztrhnutiu, ale aj kvalitné Sas-Tec chrániče. Bedrá sú chránené elastickými chráničmi, pevnejšie kolenné chrániče majú nastaviteľnú polohu. Nechýba ani vrecko pre prípadné vloženie chrániča kostrče. Podšívka je z jemnej sieťoviny, čo umožňuje dobré prúdenie vzduchu. Zvlášť pri jazde na motorke ocení vyšší pás nohavíc. Potešia aj drobnosti ako pútko v zadnej časti, ktoré slúži na zopnutie s bundou, či reflexné prvky v zadne časti pod vreckami.

dany-navy-blue-2021.JPG

Viac info na www.citynomad.pl

Zoznam predajcov v SR:

- PROMOTO - Poprad

- MOTOBIKER - Piešťany

- BB MOTO - Bratislava + Banská Bystrica

- YAMAHA - Považská Bystrica

- BIKERS CENTRUM - Trnava

- MOTOČAS - Lietavská Lúčka

- MOTO QUAD - Svederník - Marček


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre