Omega Maco Racing Team štvrtý na pretekoch Bol d´Or

Výborným výsledkom vstúpil do novej sezóny svetového šampionátu Endurance slovenský motocyklový tím Omega Maco Racing. Na podujatí 24 hodín Bol d´Or vo francúzskom Le Castellet vybojoval vynikajúce štvrté miesto a vyrovnal tak svoj najväčší úspech z týchto pretekov, rovnako štvrté miesto z roku 2016.

Omega Maco Racing Team štvrtý na pretekoch Bol d´Or

Na tímovom motocykli Yamaha sa mali striedať pretekári v zložení Pawel Szkopek (Poľsko), Bjorn Estment (Južná Afrika) a Jimmy Maccio (Francúzsko). Maccio sa však pri páde zranil a pred samotnými 24-hodinovými pretekmi sa tím dohodol na spolupráci s českým pretekárom Karlom Hanikom, ktorý sa do pretekov kvalifikoval ako náhradník továrenského tímu YART.

hanika.JPG
Do pretekov odštartoval v sobotu o 15. hodine Pawel Szkopek z 23. pozície, ktorú si tím vyjazdil v kvalifikácii spomedzi 56 súťažiacich tímov. Preteky však sprevádzalo nepriaznivé počasie, ktoré spôsobilo, že po necelých troch hodinách museli byť preteky prerušené a pokračovalo sa až o dvanásť hodín neskôr, o šiestej hodine ráno. Pred reštartom bol tím Omega Maco Racing už na 15. mieste a v postupe nahor pokračovala trojica pretekárov aj v druhej časti pretekov. Pred poludním už slovenský tím bojoval o skvelé piate miesto, ktoré mu nakoniec patrilo aj v cieli. Po diskvalifikácii tímu na štvrtom mieste sa nakoniec tím Omega Maco Racing posunul v klasifikácii pretekov práve na konečné štvrté miesto, ktoré mu tak patrí aj v priebežnom hodnotení šampionátu. Medzi súkromnými tímami je druhý a druhé miesto vybojoval aj v rámci Dunlop Independent Trophy.

Druhé podujatie sezóny 2019-2020 sa uskutoční 12. decembra v malajskom Sepangu ako osemhodinové preteky.

szkopek.JPG

Martin Kuzma, majiteľ tímu:

„Štart do novej sezóny sa niesol v znamení pokračovania spolupráce s naším partnerom, spoločnosťou Omega a tomu zodpovedalo aj jazdecké obsadenie. Preteky sme šli na istotu s cieľom získať na úvod sezóny čo najviac bodov. Podmienky boli mimoriadne náročné, prišlo dokonca k prerušeniu pretekov, ale celý tím a pretekári tvrdo pracovali a bolo z toho skvelé štvrté miesto. Je to výborný vstup do novej sezóny a je krásne vidieť po rokoch smoly náš tím zase na priečkach, ktoré mu v tomto šampionáte patria. Navyše to bol opäť česko-slovenský tím, podobne ako to bolo v našich začiatkoch v tomto šampionáte. Ďakujem pretekárom za skvelé výkony na trati, mechanikom pri výmenách a príprave na toto podujatie a, samozrejme, všetkým naším partnerom a fanúšikom za ich priazeň."

Zdroj: Tlačová správa

Buďte s nami v kontakte

Komentáre