Rifle TRILOBITE DOWNTOWN

Rifle, či džínsy kedysi dávno vznikli ako odolné pracovné nohavice pre kovbojov. Takéto „montérky" sa však stali doslova módnym hitom a nosia sa po celom svete, po celý rok, doslova všade... Obľúbené sa stali aj medzi motorkármi.

Rifle TRILOBITE DOWNTOWN

Každodenný spoločník

Bolo len otázkou času, kedy niekto šikovný stvorí džínsy, ktoré budú prispôsobené jazde na motorke, poskytnú nielen pohodlie, ale aj vysokú mieru ochrany. Takéto nohavice už našťastie poznáme zopár rokov, prešli intenzívnym vývojom a dnes sú v ponuke viaceré značky a nespočetne veľa modelov v rôznych farbách. V našich končinách patria k najrozšírenejším produkty českej značky Trilobite a jeden z najnovších prírastkov, model Downtown, nám nedávno rozšíril redakčný šatník. Trilobite Downtown sú jednovrstvové rifle v úzkom strihu označovanom ako slim fit, či skinny fit. Okrem pánskeho strihu sú dostupné aj v dámskej verzii. Úzky, priliehavý strih vytvára dojem „civilného" oblečenia. Trilobite Downtown sú skutočne poriadne obtiahnuté, ale nemusíte sa báť, že by vás akokoľvek obmedzovali. Materiál Tri-Stretcher Pro 2.0 Denim je totiž veľmi mäkký, poddajný, príjemný na dotyk a predovšetkým veľmi elastický. Džínsy sa tak dokonale prispôsobia vašej postave a naozaj neprekážajú ani pri vysadaní do sedla extra vysokej motorky, či pri pokrčení kolien na sedadle naopak extra nízkej motorky. Pri každodenných mestských vybavovačkách oceníte početné vrecká, ktoré sú dostatočne hlboké, aby vám ani drobnosti pri jazde na motorke nevypadávali.

dsc3132.jpg
dsc3145.jpg
Skvelá vec je zvýšený pás, spodná časť chrbta je tak dobre chránená pred vetrom a chladom. Pevnosť nohavíc zaručuje nielen samotná tkanina, ale aj trojité prešívanie naexponovaných miestach. Užitočnou drobnosťou, ktorá tak isto prispieva k bezpečnosti, sú reflexné prvky na spodnej časti nohavíc.

Materiál doslova kozmický

Trilobite Downtown sú ušité z úplne novej džínsoviny, ktorá kombinuje Dyneemu, elastan, nylon a bavlnu. Okrem toho, že je veľmi ľahká, priedušná a flexibilná, vyniká extrémnou odolnosťou voči oderu a pretrhnutiu. Dyneema sa vo svojej podstate skladá z mixu polyetylénových vlákien a bavlny. Dynee mová priadza je založená na polyetyléne s ultra vysokou molekulovou hmotnosťou, ktorý sa vyrába špeciálnym procesom spriadania, ktorého výsledkom je vlákno s extrémne vysokým stupňom kryštalinity. To tkanine zabezpečuje extrémnu odolnosť v ťahu. Je preto ťažké takúto látku prerezať, či inak narušiť. Výbornou vlastnosťou je aj odolnosť voči predratiu. Keď na motorke spadnete a budete sa šúchať po drsnom asfalte, práve vtedy vaša koža ocení túto vlastnosť. Je dobre známe, že odreniny tela sa veľmi dlho hoja a naviac, pokiaľ by boli na veľkej časti tela, hrozia značné komplikácie. V kraťasoch sa teda na motorku sadať rozhodne neoplatí a takéto odolné motocyklové džínsy sú doslova nutnosťou aj pri krátkych výjazdoch do mesta. Pevnosť a odolnosť týchto nohavíc samozrejme zvyšuje aj viacnásobné prešitie, exponované časti sa chvália trojitými švami. Ochranu a bezpečnosť podstatne zvyšujú aj chrániče na bedrách a na kolenách, pričom tie kolenné sú výškovo nastaviteľné. Všetky chrániče sú mäkké, poddajné, prispôsobia sa krivkám tela a vložené sú v textilných vreckách.

dsc3138.jpg

Pohodlie na prvom mieste

Základom vášho pohodlia je samotný materiál a potom aj strih nohavíc. Čo sa týka strihu, výrobca ponúka okrem pánskej a dámskej verzie aj viacero verzií v rôznych veľkostiach. Okrem štandardnej, konfekčnej veľkosti tak môžete siahnuť napríklad po predĺženom prevedení a nemusíte si kvôli vašej vyššej postave kupovať hneď o číslo väčšie džínsy. Tkanina je pocitovo veľmi jemná a skvelé je aj to, že je elastická. Nikde tak netlačí, alebo neťahá. Ak sa vám aj budú rifle zdať príliš obtiahnuté, nebudú vás v pohybe nijako obmedzovať. Na druhej strane, výhodou priliehavého strihu je, že pri jazde na motorke sa vo vetre netrepocú, nenafukujú a v neposlednom rade je tiež dôležité, že chrániče držia pevne na svojom mieste. Presne v tých partiách, ktoré je v prípade pádu dôležité chrániť. Zaujímavo je riešená zadná časť. Zadné vrecká sú nižšie, nohavice tak vyzerajú ako ležérne spustené nadol, zároveň však oceníte, že pás majú nohavice vyšší, naviac je v oblasti chrbta zvýšený o ďalší všitý diel, takže je oblasť krížov a obličiek dobre chránená pred chladom a vetrom. Oceníte tiež, že vďaka takejto vyššej zadnej časti sa tričko z nohavíc nevyhŕňa – ďalšie plus pre pohodlie a ochranu pred chladom.

Viac info najdete na www.bikerscrown.sk, alebo https://www.trilobitemoto.cz/


Buďte s nami v kontakte

Prečítajte si aj...

Komentáre