Dakar 2017 - 4. etapa

Program štvrtej etapy bol jasný: ráno 105 km dlhá spojovačka a následne štart do 416 kilometroveho špeciálu. Jazdci sa presunuli z Argentíny do Bolívie, ale do cieľa etapy v meste Tupiza však nedošiel hlavný favorit na víťazstvo, Toby Price. Naši chalani však makali a vo výsledkoch sa posúvajú smerom hore.

Dakar 2017 - 4. etapa

Nabudený včerajším výsledkom vyštartoval Joan Barreda Bort na plný plyn. Okamžite sa ujal vedenia, no Austrálčan Toby Price to nechcel nechať len tak. Neustále tlačil na Barredu, až sa mu podarilo ho na desiatom WP predbehnúť a urobiť si mierny náskok. Jeho rýchlosť si však vyžiadala vysokú daň, keď Price na 371 kilometri spadol a po lekárskom ošetrení bol odvezený do nemocnice. So zlomenou stehennou kosťou ľavej nohy sa tak pre neho Dakar skončil. V dnešnej etape sa nenápadne zozadu zakrádal Matthias Walkner. V cieli sa ukázalo, že vynikajúco zaskočí za zraneného kolegu, keď sa stal víťazom etapy s náskokom dvoch minút na Barredu. Tretie miesto patrilo Metgemu na Honde, štvrtý najrýchlejší čas zaznamenal De Soultrait.

stevo1.jpg
p2017010500490hires-jpeg-24bit-rgb-news.jpg
p2017010400523hires-jpeg-24bit-rgb.jpg
vysledky.jpg

Štefan Svitko ráno štartoval z dvanásteho miesta a až po bolívijské hranice jazdil na jedenástom mieste. Po WP9 však začal výrazne ukrajovať zo svojej straty, obehol niekoľkých pretekárov a v cieli sa tak mohol tešiť z piateho miesta. V celkovej kvalifikácií, po odpočítaní včerajšej straty vzniknutej pri prejazde neutrálnej zóny, sa posunul na skvelé 4. miesto.

p2017010501501hires-jpeg-24bit-rgb-news.jpg
ivan.jpg
clanok.jpg
5.png

Ivan Jakeš dnes nastúpil na štart aj po včerajšom zásahu bleskom. Aj napriek bolestiam si Ivan držal svoje tempo z predošlých dní. V cieli bol pomalší o 26 minút od víťaza, za čo mu v štvrtej etape patrí šestnásta pozícia. Zo 16. miesta sa tak Ivan posunul na 11.miesto v celkovom poradí.

V piatok čaká na pretekárov v sedle motocykla 692 kilometrov, z čoho bude meraných 447 km. Na ceste z Tupiza do mesta Oruro sa vystrieda hneď niekoľko povrchov. Pred samotným záverom špeciálky skomplikujú navigáciu a jazdu dva sektory dún.


Zdroj: SMF, www.dakar.com

Foto: Flavien Duhamel/Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool,

M. Chytka

Buďte s nami v kontakte

Komentáre